FOTBAL  »  NATIONALA  »  BOSNIA - ROMÂNIA, AZI, ORA 20:15, PRO TV ŞI LIVETEXT GSP.RO

Silviu Lung speră ca Mutu să aibă o revenire mai fericită decît a avut-o el la Kosice, în '93 : "Adi e speranţa noastră"

Silviu Lung a strîns 77 de selecţii şi a participat la Euro 84 şi CM 90
Silviu Lung a strîns 77 de selecţii şi a participat la Euro 84 şi CM 90

Articol de - Publicat sambata, 26 martie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 26 martie 2011 00:05

Fostul mare portar n-a uitat că şi el a fost readus la "naţională" după 18 luni de absenţă la meciul important cu Cehoslovacia, 2-5, care i-a pus însă capăt carierei.


Meciul e transmis în direct de PRO TV la ora 20:15 şi live TEXT pe www.gsp.ro.

Silviu Lung ştie perfect ce este în sufletul lui Adrian Mutu în aceste momente, cînd toată România îşi pune mari speranţe în el. Fostul goalkeeper al "naţionalei" din anii '80-'90 a trăit un asemenea episod în urmă cu aproape 18 ani. În 1993, fostul selecţioner Cornel Dinu l-a convocat după 18 luni de absenţă pentru partida de tristă amintire cu Cehoslovacia, 2-5, de la Kosice, din preliminariile CM '94. Veteranul Lung a fost preferat tinerilor de atunci, Stelea, Prunea şi Tene.

"Silvică", 55 de ani, povesteşte: "Aveam 36 de ani, experienţă mare şi eram în formă la Universitatea Craiova. N-am avut teamă de acel joc. Singura problemă a fost că nu mai apărasem la «naţională» de un an şi jumătate. Din păcate, am vrut mult, dar n-am putut! Mi-am asumat răspunderea înfrîngerii, dar nu ştiu dacă a fost doar vina mea".

Lung speră ca Mutu să aibă o soartă mai bună: "Adi e un fotbalist excepţional, care poate decide singur un meci. E speranţa noastră! Nu are de ce să resimtă presiunea, e puternic mental".


"O dată pe an îmi place să revăd casetele cu meciurile mele. Nu am păstrat în colecţie partida de la Kosice, fiindcă a fost un coşmar"
Silviu Lung, fost portar România

"M-am retras după un blat la Braşov"
Silviu Lung s-a retras la patru luni după dezastrul de la Kosice. "Am apărat bine şi după meciul cu Cehoslovacia, dar am pus stop carierei după un meci aranjat. Eram la Universitatea Craiova, iar înaintea unui joc cu FC Braşov au venit la noi în vestiar antrenorul secund şi cinci jucători să ne înţelegem pentru un egal. N-a fost vorba de bani la mijloc. Eu n-am fost de acord şi ne-au bătut cu 2-0. După trei zile, mi-am anunţat retragerea, nici soţia n-a ştiut", a dezvăluit fostul mare portar.


Silviu Lung a strîns 77 de selecţii şi a participat la Euro '84 şi CM '90


A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
lau72
lau72  •  26 Martie 2011, 08:21

Dupa cate imi aduc aminte , parca 3 goluri din lovituri libere , pacat ca si-a incheiat cariera asa, merita mai mult

Vezi toate comentariile (1)
Comentează