FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

„Eram golgeter la Steaua, dar Cociș juca înaintea mea la națională. Ce era să fac?” » Situația lui Radu Drăgușin, analizată în direct

Discuțiile născute în jurul lui Radu Drăgușin au provocat rumoare în fotbalul românesc / foto: GSP
Discuțiile născute în jurul lui Radu Drăgușin au provocat rumoare în fotbalul românesc / foto: GSP

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 octombrie 2021 20:59 / Actualizat miercuri, 27 octombrie 2021 21:16

Nicolae Dică (41 de ani), „secundul” lui Mirel Rădoi de la naționala României, a discutat în cadrul unei emisiuni televizate despre situația lui Radu Drăgușin (19 ani), fundașul împrumutat de Juventus la Sampdoria. 

Un scandal de proporții a izbucnit în fotbalul românesc în momentul în care Drăgușin nu a fost titularizat de Bratu în amicalul cu Georgia U21 din septembrie. Florin Manea, impresarul fotbalistului, a intrat într-un conflict ascuțit cu selecționerul Florin Bratu, iar Drăgușin a refuzat convocarea la următoarea acțiune e „tricolorilor” mici. 

Nicolae Dică, fost fotbalist cu o experiență considerabilă acumulată în carieră, a întors pe toate părțile situația lui Drăgușin, oferind un exemplu personal.

Nicolae Dică: „Dacă nu introduci un jucător, nu înseamnă că nu-l respecți”

Dacă Drăgușin joacă de-acum în Italia, naționala are fundaș 10-15 ani. E foarte bine pentru fotbalul românesc. Sperăm să aibă continuitate. 

Dacă nu introduci un jucător, nu înseamnă că nu-l respecți. Antrenorul așa vede la meciul respectiv. Eu eram la Steaua, eram golgeter și eram rezervă la națională, juca Cociș înaintea mea, care juca în Moldova. Ce făceam? Terminam și-mi vedeam de treabă? Nu! Așa a văzut antrenorul, nu trebuie să facem din asta o cauză. Jucătorii trebuie să înțeleagă că e un moment în care antrenorul te bagă 20 de minute. Intri, îi arăți că a greșit și te bagă titular la meciul următor”, a spus Nicolae Dică, la TV Telekom Sport. 

[Bratu] a jucat cu Screciu și Racovițan, care joacă meci de meci. Așa a gândit. Dacă-l scoteai pe unul, zicea lumea că de ce nu intră Screciu, care joacă la Craiova. Diferența era că Drăgușin nu juca atunci și cei din Liga 1 jucau. Poate acum va fi la echipa mare și va juca. N-a jucat totuși 15 meciuri ca titular la Sampdoria, atunci chiar ar fi o problemă. Dacă evoluează meci de meci, n-ai cum să nu-l chemi la baraj, în martie, să zicem. - Nicolae Dică 

Florin Bratu l-a chemat din nou pe Radu Drăgușin!

Luna viitoare, „tricolorii” U21 vor disputa cel puțin un meci amical, în compania Italiei. Partida de pregătire a fost programată pe 16 noiembrie și va avea loc la Frosinone. Este posibil ca Federația să mai antameze un meci în pauza competițională.

Pentru partida / partidele din noiembrie, Florin Bratu a convocat 6 internaționali. Este vorba despre Radu Drăgușin (Sampdoria / Italia), Alexandru Țârlea (Alaves / Spania), Ricardo Farcaș (Siena / Italia), Louis Munteanu (Fiorentina / Italia), Marius Corbu (Akademia Pușcaș/Ungaria) și Daniel Birligea (Teramo Calcio / Italia).

Radu Drăgușin, împrumutat de Juventus la Sampdoria, nu a onorat ultima convocare. El a absentat la meciurile cu Suedia U20 și Mexic U21 din octombrie, motivând că vrea să rămână la Sampdoria pentru a se acomoda mai bine. Deși decizia nu le-a picat bine celor de la FRF, se pare că Bratu l-a chemat încă o dată pe tânărul fundaș central la echipa națională.

Citește și alte știri de actualitate:

Șumudică știe ce îl așteaptă în Turcia: „Te dă afară imediat, nu e OK!”

Îi dă cu flit lui Gigi Becali! Reacție oficială pentru FCSB: „E netransferabil”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează