FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - FRANŢA 0-0

Sorin Cîrţu crede că Săpunaru n-ar fi o pierdere mare dacă s-ar retrage de la ”naţională”: ”Avem destui fundaşi dreapta”

Articol de - Publicat duminica, 11 septembrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 10 septembrie 2011 21:04

Fostul internaţional craiovean spune că el şi-ar fi dorit să joace mai mult de 7 meciuri pentru reprezentativă, cîte are în palmares, şi este uimit că fundaşul lui FC Porto vrea să renunţe după doar 9 selecţii


Cristian Săpunaru şi-a pus cenuşă în cap după ce a dat de înţeles că vrea să se retragă de la echipa naţională. Fanii "naţionalei" l-au pus la zid pe fundaşul lui FC Porto, iar unii specialişti cred că se poate şi fără el.

Fostul atacant de legendă al Craiovei Maxima, Sorin Cîrţu, a adunat doar şapte selecţii la prima reprezentativă, cu două mai puţin decît are Săpunaru. "Aş fi vrut să joc de mai multe ori pentru «naţională», dar pe vremea mea concurenţa era acerbă. N-am refuzat niciodată echipa naţională! Pentru noi era altă stare de spirit, să joci la în prima reprezentativă era cel mai important", a precizat "Sorinnacio".

Cîrţu îl sfătuieşte pe Săpunaru să nu renunţe. "Fotbaliştii de azi privesc altfel lucrurile, sînt mai răsfăţaţi. Săpunaru e un tip rebel, poate şi din cauza asta şi-a ieşit din fire. Ar fi bine să-i treacă supărarea, fiindcă tot lui îi face rău. Dacă nu-i trece, nu e nici o problemă, sînt destui jucători capabili să acopere postul de fundaş dreapta, Măţel, Luchin sau alţii. Îmi place Săpunaru, ar fi păcat să pierdem un jucător de valoarea lui, dar echipa naţională are soluţii la portari şi în apărare. Probleme avem de la mijloc în sus".


"Îi va fi greu lui Piţurcă să-l convingă pe Chivu să revină la lot. «Naţionala» nu duce lipsă de fundaşi centrali, sînt tinerii Chiricheş, Găman, Papp. În schimb, unul ca Mutu e mai greu de găsit"
Sorin Cîrţu

"Săpunaru şi Marica sînt tineri, mă bazez pe ei. Să nu-i mai aud că vorbesc de retragere! Adică ce, zice unul ceva de noi şi gata, renunţăm? Păi, aşa, eu ar trebui să mă retrag primul. Hai să ne retragem toţi, nu?"
Victor Piţurcă, selecţioner România

Ce l-a supărat pe Cristi
Săpunaru s-a enervat din cauza acuzaţiilor lui Gigi Becali de după meciul cu Franţa (0-0), ratat de fundaşul lui FC Porto deoarece a suferit o leziune fibrilară la încălzirea dinaintea partidei. "Nu s-a rupt, am auzit eu altele. Are figuri, el e vedetă de la echipă mare. O să ajungă pe urmele lui Tamaş şi ale lui Mutu, fiindcă Piţi nu acceptă astea. Nu a fost nici la şedinţa tehnică, fiindcă era supărat că îl controlează Neagoe în cameră" a fost declaraţia care l-a supărat pe "tricolorul" de 27 de ani.

Piţi nu-l place pe Râpă
În cazul în care Săpunaru se va retrage de la «naţională», Victor Piţurcă va avea trei soluţii pentru a acoperi postul de fundaş dreapta. Acestea sînt cvasidebutanţii Alexandru Măţel (Astra Ploieşti), Srdjan Luchin (Dinamo) şi Bănel Nicoliţă (Saint Etienne). Cornel Râpă nu intră deocamdată în planurile selecţionerului, care îl consider pe gălăţean insuficient de bine pregătit fizic pentru a evolua la echipa naţională, deş acesta a evoluat de cinci ori titular în prima reprezentativă în mandatul lui Răzvan Lucescu. Victor Piţurcă nu l-a dorit însă pe Râpă nici la Steaua.


9 selecţii are Săpunaru la «naţională»: 6 oficiale şi 3 amicale

Posibilitatea ca Săpunaru să se retragă de la «naţională» a stîrnit reacţii vehemente ale suporterilor pe site-ul GSP.ro
CONTRA
carol_k
"Spui că «te retragi» de la naţională dacă ai măcar 15-25 de partide, dintre care măcar 10 în meciuri oficiale ...Dar dacă tu nu ai în total 10 ...înseamnă că ai dispărut în ceaţă, cum ai venit, aşa ai şi plecat".

"Cine este Săpunaru? A jucat în România? Sper să se ţină de cuvînt şi să se retragă...".

danielo
"De cînd a luat Europa League cu Porto se crede mare vedetă, dar la echipa naţională e zero barat, la fel ca toată generaţia din care face parte".

albuleseivali
"Nu avem nevoie de aşa ceva la naţională. Poţi să pleci, nu cred că o să plîngă prea mulţi după tine"

PRO
dan1998
"Săpunaru, fără a fi un mare fan al lui, cred totuşi că e un băiat de caracter. Nu avea cum să ajungă acolo unde a ajuns şi, mai mult, să se şi mentină".

asu_25
"Săpunaru este nr. 1 la noi acum... Cum să nu te superi cînd vorbeşte oaia aia aiurea?, respect Săpunaru...mai bine nu mai veni la «naţionala» lui Piţurcă".

stefan2005
"Bravo, Săpunaru, cînd vor aduce un antrenor şi se va schimba toată conducerea FRF, atunci se poate discuta de ce nu vor să mai vină jucatorii la «naţională».

Cociş, suspendat cu Belarus
Victor Piţurcă nu va putea conta pe mijlocaşul de la FC Rostov (Rusia) la următorul meci, cu Belarus, programat la 7 octombrie, pe "Naţional Arena". Răzvan Cociş este suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. "Tricolorul" a primit avertismentele în partidele cu Franţa.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (3)
krystyan001
krystyan001  •  13 Septembrie 2011, 16:56

mai nenea cirtu, in primul rand pe vremea ta erati in stara sa faceti ori ce sa ajungeti la nationala ca sa iesiti afara sa va mai aduceti si voi ceva , sa produceti ca asta era sansa voastra, laso mai moale cu nationalismul pe vremea aia si sa vi sa spui de sapunarul ca nu este o pierdere dovedeste cat de bun antrenor esti

hofer
hofer  •  11 Septembrie 2011, 20:28

VIDEO Francezii ne iau iar la mişto: "Sportul naţional în România nu e fotbalul, e cerşitul" ............................................................. Nu mai cumparati la CARREFOUR....! Aratati Francezilor cartonasul Rosu... ............................................................. Daca esti Roman adevarat transmite acest mesaj mai departe indiferent pe ce pagina esti ............................................................ VIVA LA ROUMANIE!

eu_aka_me
eu_aka_me  •  11 Septembrie 2011, 06:32

din pacate nimeni nu pare interesat de ce zice Cartu!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează