FOTBAL  »  NATIONALA  »  SPANIA - ROMÂNIA 5-0

SPANIA - ROMÂNIA 5-0 // Marius Șumudică, reproșuri pentru Contra după umilința cu Spania: „Nu se poate așa ceva la națională! E incredibil”

Articol de GSP - Publicat marti, 19 noiembrie 2019 00:31

După Spania - România 5-0, Marius Șumudică a fost extrem de vehement și a criticat faptul că selecționerul Cosmin Contra a titularizat mai mulți jucători care nu evoluează meci de meci la echipele de club.

„Suntem răutăcioși acum. «Manita» nu sună bine. Am arătat rău! Nu ne-am trezit și nu am pregătit ce aveam de pregătit pentru martie. Nu mai putem organiza un amical până la baraj, iar acest meci trebuia folosit ca un meci de pregătire pentru play-off-ul din martie. 

Noi am mers pe mână unora care nu activează la cluburi. E incredibil! La națională trebuie să joace cine are meciuri în picioare. Cred că 6-7 din titularii de azi nu evoluează la club. E ca și cum ai ține o mașină în garaj, vine iarna și vrei s-o pornești, dar nu poți. Una e când ai o mașină cu care mergi mereu.  

Cei de la mijlocul terenului nu au ritm de joc. Cu Băluță n-am nimic, poate crește, dar sărăcul nici nu a debutat în Anglia. Și el a jucat 180 de minute în trei zile. Nu are ritm de joc. Nu poți face face față dacă nu ai meciuri în picioare. Este ceva incredibil! Nu vreau să intru în detalii tactice pentru că nu-i frumos”, a declarat Marius Șumudică la TV Digi Sport.

„Nu se poate să nu legi trei pase!”

Șumudică nu i-a menajat nici pe jucătorii convocați de Cosmin Contra.

Au fost jucători care au pierdut minge după minge pentru că nu joacă la club. Jocul îți dă tot, degeaba te antrenezi. Nu te poți duce în Spania cu jucători care nu evoluează pentru că îți dă cu terenul în cap. Nu se poate să nu legi trei pase! Nu se poate să ai atitudine, să nu ai agresivitate! Trebuie să fim obiectivi și să nu mai plecăm urechea. Trebuie să băgăm jucătorii care evoluează și care merită să fie la echipa națională”, a adăugat Șumudică.

„Eu îl joc pe Toșca pe postul de fundaș central. Nu poate juca pe postul de fundaș stânga. A încercat, dar nu poate. Toșca a fost făcut pardaf. Ce să facă? Să strângă în centru sau se apare în bandă la Carvajal? Trebuia să vină mijlocașul lateral sau un mijlocaș central să ajute în bară. Așa e mereu când joci cu patru fundași, iar adversarul are doi atacanți” 
Marius Șumudică

5 titulariai României nu joacă în mod constant la echipele de club: Tătărușanu, Benzar, Marin, Băluță și Ianis Hagi

Clasament final Grupa F

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Fanii îl vor, UEFA aprobă! Mirel Rădoi a primit undă verde să preia naționala României

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (31)
143164187091378
Cristian Pascu  •  19 Noiembrie 2019, 23:22

Singurii antrenori care ar putea sa ne califice,in opinia mea sunt Mircea Lucescu si Sumudica.Sunt printre putinii antrenori care sunt capabili sa interactioneze cu jucatorii.Radoi din pacate nu este la nivelul de a prelua nationala,cel putin pentru moment.Dan Petrescu cred ca ar veni daca ar primi 1 milion de euro,astfel nu vine.Piturca este la Craiova si nu cred k vrea sa vina,iar Olaroiu sau Razvan antreneaza pe bani multi la Arabi.Mircea Lucescu si Sumudica au avut rezultate in campionatele care au fost.Sa nu uitam ca Astra care nu avea nici-o sansa la titlu a luat campionatul cu Sumudica.In Turcia echipa lui este nou promovata si uite ce surprize face acolo.In rest nu vad cam cine ar fi capabil sa ne califice la EURO.

143164187091378
Cristian Pascu  •  19 Noiembrie 2019, 23:21

Singurii antrenori care ar putea sa ne califice,in opinia mea sunt Mircea Lucescu si Sumudica.Sunt printre putinii antrenori care sunt capabili sa interactioneze cu jucatorii.Radoi din pacate nu este la nivelul de a prelua nationala,cel putin pentru moment.Dan Petrescu cred ca ar veni daca ar primi 1 milion de euro,astfel nu vine.Piturca este la Craiova si nu cred k vrea sa vina,iar Olaroiu sau Razvan antreneaza pe bani multi la Arabi.Mircea Lucescu si Sumudica au avut rezultate in campionatele care au fost.Sa nu uitam ca Asyra care nu avea nici-o sansa la titlu a luat campionatul cu Sumudica.In Turcia echipa lui este nou promovata si uite ce surprize face acolo.In rest nu vad cam cine ar fi capabil sa ne califice la EURO.

143164187091378
Cristian Pascu  •  19 Noiembrie 2019, 23:19

Singurii antrenori care ar putea sa ne califice,in opinia mea sunt Mircea Lucescu si Sumudica.Sunt printre putinii antrenori care sunt capabili sa interactioneze cu jucatorii.Radou din pacate nu este la nivelul de a prelua nationala,cel putin pentru moment.Dan Petrescu cred ca ar veni daca ar primi 1 milion de euro,astfel nu vine.Piturca este la Craiova si nu cred k vrea sa vina,iar Olaroiu sau Razvan antreneaza pe bani multi la Arabi.Mircea ucescu si Sumudica au avut rezultate in campionatele care au fost.Sa nu uitam ca Asyra care nu avea nici-o sansa la titlu a luat campionatul cu Sumudica.In Turcia echipa lui este nou promovata si uite ce surprize face acolo.In rest nu vad cam cine ar fi capabil sa ne califice la EURO.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează