NATIONALA  ·  RASISM

Suedia insistă cu rasismul: cere UEFA să schimbe regulamentul, după meciul cu România

Federația Suedeză de Fotbal nu înțelege de ce România nu a fost pedepsită de către UEFA pentru rasism +22 FOTO
Federația Suedeză de Fotbal nu înțelege de ce România nu a fost pedepsită de către UEFA pentru rasism

Sambata, 25 Aprilie, 09:24

Federația Suedeză de Fotbal consideră că UEFA a greșit când a decis să nu pedepsească România după scandalul cu o imaginată tentă rasistă petrecut în cadrul meciului din preliminariile pentru EURO 2020, dintre România și Suedia (scor 0-2).

Comisia de disciplină a UEFA a stabilit clar că nu a fost vorba de rasism în cadrul meciului, decizie cu care oficialii Federației Suedeze nu sunt deloc de acord. Aceștia cer modificarea regulamentului. „Regulamentul trebuie pur și simplu să fie actualizat”, a declarat secretarul Federației Suedeze de Fotbal, Hakan Sjostrand.

Federația Suedeză de Fotbal: „Este de neacceptat!”

„Știu ce raport am trimis, știu ce au experimentat jucătorii noștri, la ce au fost supuși. Este inacceptabil să fii expus în așa fel la rasism”, a mai spus Hakan Sjostrand.

Suedezii nu înțeleg de ce UEFA nu a pedepsit România și acum cer ca regulamentul cu privire la aspectul rasismului să fie modificat:

„Federația Suedeză de Fotbal a cerut UEFA să facă modificări regulamentului după ce comitetul disciplinar a decis să nu pedepsească România, în ciuda scandărilor rasiste îndreptate către jucătorii echipei noastre naționale. Rasismul este o problemă evidentă în cadrul fotbalului internațional din zilele noastre. Când oamenii din fotbal sunt supuși rasismului, trebuie să fim ajutați cu toții să acționăm cu vigoare. Din acest motiv, suntem foarte surprinși de decizia UEFA. Mai mult, nu putem găsi motivele pentru care nu s-au luat măsuri în acest caz” 
- secretarul general al Federației Suedeze

„Faptul că jucătorii noștri, care au fost vizați de scandările rasiste, nu au fost considerați a fi parte a anchetei, este remarcabil. Acest lucru trebuie schimbat. Sper că vom primi un răspuns prompt din partea UEFA, suntem dispuși să ajutăm în orice fel pentru a face o schimbare”, a concluzionat el, citat de fotbollskanalen.se.

România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

GALERIE FOTO. Cadre inedite din timpul meciului dintre România și Suedia

+23 FOTO

Citește mai multe știri despre echipa națională:Ce s-a întâmplat cu cei doi medici chinezi bolnavi de COVID-19 care s-au trezit din comă cu pielea neagră. Imaginile cu ei făceau înconjurul lumii

Libertatea

Comentarii (7)

ray51  •  26 Aprilie 2020, 08:52

Mi-e de mirare ca o monarhie constitutionala nu este in stare sa vegheze ca in serviciile publice sa existe oameni destepti, titrati si nu ***, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

geogeo  •  25 Aprilie 2020, 12:14

Federatia suedeza dovedeste ca au si suedezii prostii lor. Dar nu sunt numai prosti, sunt chiar demni de mila. La meciul cu Romania n-au fost nici gesturi, nici scandari rasiste, chiar daca unii dintre suedezi au incercat sa le provoace, avand de altfel si scenarii pregatite dinainte de meci. Nu le-a iesit si probabil ca sunt frustrati. Sunt penibili si jenanti, demni de a fi ignorati.

Calin Radulescu  •  25 Aprilie 2020, 11:12

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:00 Fotbal, Premieră

La Liga Top Gol

Digi 3
Program TV complet

Liga 1