FOTBAL  »  NATIONALA  »  BELGIA

Scandalul banderolei ia amploare la naționala Belgiei » Selecționerul: „Courtois mi-a zis că e ofensat și se duce acasă”. Portarul a replicat: „Nu spune adevărul”

Thibaut Courtois și Domenico Tedesco. Foto: Imago Images
Thibaut Courtois și Domenico Tedesco. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 20 iunie 2023 14:07 / Actualizat marti, 20 iunie 2023 16:36

Domenico Tedesco, selecționerul Belgiei, le-a povestit jurnaliștilor că Thibaut Courtois (31 de ani) s-a supărat că nu a fost numit căpitan la 1-1 cu Austria și a boicotat meciul cu Estonia. „E prima oară când un antrenor face publică o discuție din vestiar. Iar varianta sa nu e adevărată”, a reacționat portarul lui Real Madrid.

Belgienii se aprind și mai tare, scandalul e și mai mare la Bruxelles. După ce Het Nieuwsblad a dezvăluit că Thibaut Courtois a refuzat să se prezinte la antrenamentul naționalei de duminică și a decis să boicoteze meciul cu Estonia, fiind supărat că nu a primit banderola la 1-1 cu Austria, selecționerul Domenico Tedesco a comentat subiectul la conferința de presă.

Costi Mocanu, replică dură pentru Ogăraru, cel care i-a reproșat comentariul de la Elveția - România: „E indignat trupetul. Pas de defilare să execute el, în fața celor care-i dau solda!”
REACȚIE
Costi Mocanu, replică dură pentru Ogăraru, cel care i-a reproșat comentariul de la Elveția - România: „E indignat trupetul. Pas de defilare să execute el, în fața celor care-i dau solda!”

Domenico Tedesco: „Sunt șocat de reacția lui Thibaut Courtois”

„Împreună cu Thibaut Courtois și cu Romelu Lukaku, am decis ca, în absența lui Kevin De Bruyne, primul căpitan, cei doi să poarte banderola pe rând, Romelu cu Austria și Thibaut în Estonia. Amândoi au fost de acord. Apoi, după jocul contra austriecilor, Courtois mi-a cerut să vorbim imediat, anunțându-mă că se duce direct acasă. «Sunt dezamăgit și ofensat», mi-a zis

Încă de la început, am încercat să-i arăt cât de mult țin la el, și merită să fie apreciat. În ochii mei, el e cel mai bun goalkeeper al lumii. Îl iubesc și ca portar, și ca om. De aceea, sunt șocat”, a declarat antrenorul italo-german în vârstă de 37 de ani, numit la „Dracii roșii” pe 8 februarie, în locul lui Roberto Martinez.

Thibaut Courtois: „Sunt foarte dezamăgit”

Courtois nu a tăcut nici el. A reacționat prompt, atacându-l pe tehnician într-un comunicat virulent. 

„Am fost surprins să-l aud pe selecționer, care a prezentat doar o parte și o vedere subiectivă a conversației private pe care am avut-o la sfârșitul partidei cu Austria. Pentru a fi clar, nu e prima oară și nu va fi nici ultima dată în care vorbesc cu un antrenor despre probleme legate de vestiar, dar e prima oară când cineva face publică această discuție. Sunt foarte dezamăgit și vreau să precizez că varianta sa nu e adevărată”, a afirmat numărul 1 de la Real Madrid.

Thibaut Courtois: „Am o problemă la genunchiul drept”

A continuat: „În acea conversație nu i-am cerut un beneficiu direct, ci explicații și decizii pentru a evita situații care ne-au făcut rău în trecut. Mă interesa binele grupului. A fi sau a nu fi căpitanul naționalei nu e o decizie întâmplătoare, un capriciu. Trebuie să fie hotărârea lui, asta am vrut să-i transmit. Se pare că n-am reușit”. A susținut că „nu am pretins nimic de la selecționer, i-am zis și lui Romelu Lukaku pentru a limpezi situația”.

În final, Courtois a anunțat că este accidentat: „Duminică după-amiază am fost supus unui control pentru o problemă la genunchiul drept. Echipele medicale de la club și națională au fost în contact luând decizia de a părăsi cantonamentul”.

Citește și:

Notele „tricolorilor” și analiza post cu post

Săndoi l-a convocat de urgență din vacanță! Cine vine la U21 în locul lui Valentin Mihăilă, pentru European

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  20 Iunie 2023, 17:23

Courtois = cocalar

Vezi toate comentariile (1)
Comentează