FOTBAL  »  NATIONALA  »  TRATATIVE

Trei pe un loc » Ei sunt antrenorii dintre care FRF va alege înlocuitorul lui Daum + 3 nume care n-au din start vreo șansă să vină

Articol de , - Publicat miercuri, 06 septembrie 2017 09:00

Conducerea de la Casa Fotbalului se pregăteşte să aleagă un înlocuitor lui Daum, iar favoriţi sunt Contra, Petrescu şi Zenga.

După înfrângerea de la Podgorica, 0-1 cu Muntenegru, care a consfinţit şi matematic eliminarea României din cursa de calificare la Mondialul 2018, şansele lui Daum de a încheia contractul scadent la finele preliminariilor sunt tot mai mici.

"Cred că e sfârşitul"

Ieri, Cristoph Daum a avut un discurs pesimist pentru Deutsche Press Agentur (DPA): "Cred că e sfârşitul meu pe banca echipei naţionale a României. Totul e să ajungem la un final rezonabil".

El a mai spus pentru agenția de ştiri germană că aseară urma să aibă o întâlnire cu staff-ul său, iar azi e posibil ca şefii de la Casa Fotbalului să se reunească pentru a lua o decizie. "Nu m-a surprins ratarea calificării. E normal, acesta este nivelul fotbalului românesc. România o să se mai confrunte cu această situaţie şi pe viitor, pentru că talentele nu cresc în copaci. Nu am nimic să le reproşez jucătorilor, ei au dat tot ce au putut", a mai spus Daum pentru DPA.

Trei în prim-plan

Conform surselor de la Casa Fotbalului, lucrurile nu sunt deloc clare în privinţa noului selecţioner. Este foarte posibil ca el să fie numit mai curând, pentru a avea posibilitatea să pregătească temeinic preliminariile pentru Euro.

În pole-position s-ar afla Cosmin Contra, urmat de Dan Petrescu şi de Walter Zenga, ultimul fiind în cărţi şi înainte de numirea lui Daum. Pe lista lărgită se mai află şi alte nume, precum cele ale lui Rednic, Boloni sau Gâlcă.

Cosmin Contra (41 de ani)

Statut: antrenor la Dinamo
Salariul anual: 180.000 de euro
Echipe antrenate în fotbalul românesc: Poli Timişoara, Petrolul, Dinamo.
Performanţe în fotbalul românesc: Cupa României cu Petrolul (2013) şi Cupa Ligii cu Dinamo (2017)
Avantaje: Valoarea mică a clauzei de reziliere cu Dinamo, 60.000 euro. Este considerat unul dintre cei mai valoroşi tehnicieni ai noii generaţii
Dezavantaje: Nu are experienţă ca selecționer, nici măcar la loturile de juniori

Dan Petrescu (49 de ani)

Statut: antrenor CFR Cluj
Salariul anual: 400.000 euro plus posibile bonusuri de 400.000 de euro
Echipe antrenate în fotbalul românesc: Sportul, Rapid, Unirea Urziceni, ASA Tg. Mureș, CFR Cluj
Performanţe în fotbalul românesc: Campion al României cu Unirea Urziceni (2009), Supercupa României cu ASA Tg. Mureş (2016)
Avantaje: Considerat unul dintre cei mai buni antrenori români în acest moment, are deja experienţă şi la nivel internaţional
Dezavantaje: Are o clauză de reziliere de 300.000 de euro cu gruparea din Gruia. Face parte din Generaţia de Aur, care este în conflict deschis cu conducerea FRF

Walter Zenga (57 ani)

Statut: liber de contract. Ultima dată a antrenat-o pe Wolverhampton (Championship) în perioada august-octombrie 2016
Salariu anual: 1.000.000 euro la Wolves
Echipe antrenate în fotbalul românesc : FC Naţional, Steaua, Dinamo
Performanţe în fotbalul românesc: Campion al României cu Steaua (2005), a calificat-o pe Steaua în "optimile" Cupei UEFA
Avantaje: cunoaşte limba română şi fotbalul românesc
Dezavantaje: După experienţa nefastă cu Daum, este greu de crezut că cei de la FRF vor apela tot la un antrenor străin

Mircea Rednic (55 de ani)

Statut: antrenor Mouscron (Belgia)
Salariu anual: 700.000 euro
Echipe antrenate în fotbalul românesc: Rapid, FCM Bacău, U Craiova, FC Vaslui, Dinamo, CFR, Astra, CFR, Petrolul
Performanţe în fotbalul românesc: De două ori campion al Românei cu Rapid (2003) şi Dinamo (2007), Cupa României cu Rapid (2002), Două Supercupe ale României cu Rapid (2003, 2004)
Avantaje: Unul dintre dintre cei mai experimentaţi antrenori români, cu o lungă activitate în străinătate
Dezavantaje: Este cunoscut ca un antrenor impresar, cu un caracter dificil

Ladislau Boloni (64 ani)

Statut: antrenor Royal Antwerp (Belgia)
Salariu anual: 800.000 euro
Echipe antrenate în fotbalul românesc: echipa naţională (2000-2001)
Performanţe în fotbalul românesc: -
Avantaje: Un tehnician cu o vastă experienţă la nivel internaţional, în fotbalul francez, belgian şi portughez, unde a cucerit titluri de campion
Dezavantaje: a renunţat la contractul cu echipa naţională în pline preliminarii şi de atunci n-a mai avut angajamente în fotbalul românesc

Costel Gâlcă (45 ani)

Statut: Al-Fayha (Arabia Saudită)
Salariu anual: 400.000 euro
Echipe antrenate în fotbalul românesc: lotul naţional U17 (2013-2014), Steaua (2014-2015)
Performanţe în fotbalul românesc: Campion al României, Cupa României, Cupa Ligii (toate cu Steaua, 2015)
Avantaje: unul dintre tinerii antrenori români cu mare potențial, are şi experiență la un lot naţional
Dezavantaje: face parte din Generația de aur

"Am fost în calcul, dar l-au ales pe Daum. Nu sunt supărat. Dacă mă vor acum, putem discuta. Echipa nu a jucat cu suflet cu Muntenegru, nu a avut dăruire. Avem jucători de valoare. Trebuie să înțelegi mentalitatea fotbalului românesc, nu e ușor pentru cineva care vine din afară"Walter Zenga la DigiSport

"Ştiu că Dan îşi doreşte echipa naţională, dar are un contract ferm cu CFR Cluj, s-a implicat într-un proiect important, în care s-a investit mult, care a fost creionat pentru el. Normal că vom spune nu! Este sub contract, nu poate pleca când vrea"Bogdan Mara, manager sportiv CFR

Hagi şi Piţurcă, exclus

Campion al României cu Viitorul în sezonul precedent, Gică Hagi a fost mereu văzut ca un posibil selecţioner. Este însă un personaj exponenţial al Generaţiei de Aur, nu l-a părăsit niciodată pe Gică Popescu, aflat în conflict cu conducerea FRF. De curând, Hagi a repetat răspicat: "Am spus că nu sunt interesat să fiu antrenorul naționalei. Eu am un club de fotbal, nu pot, din principiu, să fac două lucruri. Acum sunt la Viitorul, punct. În România nu am cum să fac altceva. Excludeți-mă, punct, nu se poate". Nici Victor Piţurcă nu ar fi dispus să mai lucreze cu actuala conducere de la Casa Fotbalului, după despărţirea cu scântei din octombrie 2014.

Oli e prea scump

De multe ori pomenit ca posibil antrenor la echipa naţională, Cosmin Olăroiu este foarte greu de adus. Este foarte bun prieten cu Andrei Vochin, consilierul lui Burleanu. A fost contactat, dar pare imposibil de convins, în special din cauza salariului pe care îl are la Al Ahli, aproximativ 5 milioane euro.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (53)
1320590467969555
Alex Slaniceanu  •  07 Septembrie 2017, 08:23

Vai de fcsb-ul lor oricare dintre cei cu sau fara sanse! Niciunul nu are stofa de antrenor de nationala si chiar daca Daum a clacat( nu numai din vina lui ) eu cred ca Romania are nevoie tot de un antrenor strain, dar unul cu o conceptie clara de joc, unul cu performante, cu nume, unul care nu face jocurile smecherilor din tara si unul care stie sa se impuna asupra nesimtitilor nostri de jucatori care se cred vedete dupa un blat cu Chiajna sau Voluntari. Zenga nu mai e strain de mult si nici vreun mare antrenor nu e iar Oli, sa ma ierte Dzeu, o fi scump, dar in Golf se petrec mereu fenomene paranormale care tulbura vestul :D A insista aiurea pe niste jucatori care fac umbra bancilor de rezerve doar pentru ca bancile alea sunt prin strainatate mi se pare din nou o mare prostie. A cam inceput sa apuna si era tepelor date strainilor asa ca trebuie sa realizam ca nu mai avem valori de mult si poate ca e timpul sa facem si noi ce au facut multi inaintea noastra: sa naturalizam! Haideti sa recunoastem ca niciun antrenor, oricat de smecher ar fi el, n-ar avea de unde sa incropeasca o echipa decenta, atata vreme cat romanul sufera grav la caracter, la educatie, e mereu lesinat dupa bani si cu foamea-n gat. La cati portughezi si brazilieni s-au perindat pe la noi, faceam nu o echipa, ci doua! Dar nu ies combinatiile cu jucatori straini, nu? Asa ca vom ramane iar la scandalurile noastre si la clauzele alea smechere de pe urma carora oricine antreneaza Romania se umple de bani.

saviola2_8
saviola2_8  •  06 Septembrie 2017, 17:08
Postat de vyyllyy pe 06 Septembrie 2017, 15:19

Pe noi de doare 'n cot de tine si de fc5b tau de *** , ce reprezinta fc5b in Romania ?, nimic , zero bara , o echipa de ciobani si blatista,cine e antrenor la fc5b ?, stai sa ma uit pe live score , a unu Dica ,,,hmm?, cine e asta ?.

fata de dinamo steaua reprezinta ceva, cel putin in ultimii 10 ani voi nu ati contat, ar fi culmea sa creada cineva ca vezi domne stelistii s-ar bucura sa `scape` de contra. Contra e un antrenor bun, dar nu poate face minuni cu lotul carpit si adus mocca de negoita. asta era ideea.

haideusicfr
haideusicfr  •  06 Septembrie 2017, 16:37

In cel priveste pe Dan Petrescu nu este genul de om ranchiunos .Cu "generatii' de oricare fel. Nu cred ca va fi lasat sa plece de la CFR ,nu cred ca Daum va fi schimbat ,dar oricum e alt gen de om .Diferit de gloata generatiei: Popescu ,Prunea ,Piturca ,Panduru ,Hagi chiar . Si Sabau e cu scaun la cap.Si cu bun simt.

Vezi toate comentariile (53)
Comentează