FOTBAL  »  NATIONALA  »  DECIZIE

UEFA, răspuns oficial la cererea obraznică a suedezilor! Ce se întâmplă cu cele 4 meciuri găzduite de București la EURO 2020

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 noiembrie 2019 16:49

Amenințarea conform căreia România ar putea rămâne fără organizarea celor 4 meciuri de la EURO 2020 e nefondată, se arată într-un răspuns venit dinspre UEFA ca urmare a evenimentelor de la meciul România - Suedia 0-2. 

„Nu sunt planuri pentru a schimba locurile de desfăşurare pentru UEFA EURO 2020”, se arată într-un răspuns trimis de UEFA spre Fanatik

Poziția FRF: „E o premisă falsă”

Aceeași sursă a publicat și o reacție venită dinspre Federația Română de Fotbal cu privire la acest subiect: 

„E o premisă falsă că UEFA ar intenționa să renunțe la găzduirea celor 4 meciuri de la EURO 2020 la București. Această opțiune nu a fost exprimată de UEFA pe niciun canal, nici formal, nici informal și nu a fost dezvoltată în nicio circumstanță.

Mai mult decât atât, intensitatea pregătirilor comune, UEFA - FRF, Primăria București, nu lasă nicio fisură care ar putea fi exploatată de terți. 

Alegerea Bucureștiului de către UEFA la momentul inițial s-a bazat pe câteva certitudini care și-au confirmat valabilitatea în procesul de pregătire a EURO 2020:

– Experiența reușită a găzduirii pe Arena Națională a finalei Europa League în 2012 
– Capacitatea organizatorică a Bucureștiului demonstrată la evenimente majore precum Summit-ul NATO, Summit-ul Francofoniei 
– Nivelul ridicat al popularității fotbalului în rândul românilor 

Ulterior acestei decizii de acordare a statutului de oraș-gazdă pentru București, UEFA a întărit convingerea unei bune alegeri prin acordarea și a găzduirii celui mai mare eveniment non-sportiv al EURO 2020, și anume Tragerea la sorți a turneului final.

Prin urmare, nici o componentă a proiectului «EURO la București» nu poate susține speculații precum cele venite din Suedia

Suedia stătea la pândă

Karl-Erik Nilsson, președintele forului de la Stockhokm, spunse că „dacă ni se va da șansa, Friends Arena e întotdeauna pregătită”

Miercuri seară, UEFA a anunțat că investighează incidentele din timpul meciului România - Suedia, pe 15 noiembrie. Reporterii cotidianului Expressen au discutat acest subiect cu președintele federației scandinave. 

„Nu îndrăznesc să sper că vom primi noi meciuri acasă la EURO, dar, dacă ni se va oferi ocazia, vom fi pregătiți. Friends Arena e întotdeauna gata”, a declarat Karl-Erik Nilsson. Detalii pe larg, AICI!

Vezi și: 

Scenariu incredibil! Suedezii vor ca UEFA să ia meciurile României de la turneul final și să le găzduiască ei: „Vom fi gata”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
pma77
pma77  •  22 Noiembrie 2019, 19:04

Sa nu-i mai lase pe ultrasi pe stadioane la meciurile nationalei,e foarte simplu doar ca pe Burleanu il doare la basca,daca la intrare sunt greu de identificat cand ajung pe stadion sa puna un cordon de jandarmi in jurul lor si la cea mai mica abatere sa fie evacuati,niste pulane in cap nu le-ar strica derbedeilor care vin special sa strice atmosfera de pe stadion,scursurile nu respecta nici macar momentele de reculegere.

1839772066166791
Mario David  •  22 Noiembrie 2019, 18:48

Suedezii sa-si vada de atacurile lor de strada de la Malmo, Goteborg si Stockholm ca nu au altceva mai bun de facut decat sa-i critice pe altii.

cristy82
cristy82  •  22 Noiembrie 2019, 18:22
Postat de catalynn pe 22 Noiembrie 2019, 17:49

Ai dres-o! :-))))) Rasismul si orice fel de discriminare care au la baza nu alegeri ale individului ci sunt un simplu rezultat al sortii nu are ce cauta intr-o societate moderna! E vina ta ca fumezi de exemplu, nu te speli sau nu mergi la scoala, pt asta intr-adevar nu ai nicio scuza, insa daca te nasti intr-un tufis prin Botswana ti se pare firesc sa fii luat la misto si discriminat de restul lumii?!

exagerezi! ce nu te omoara te face mai puternic!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează