FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21 - ȚARA GALILOR U21 2-1

VIDEO Sperăm! Hodorogea şi Ioniţă au marcat aseară golurile victoriei, iar elevii lui Dulca mai visează la Euro 2017

Articol de - Publicat miercuri, 30 martie 2016 00:00

Pe 4 în grupă înaintea partidelor de ieri, România lui Cristi Dulca nu avea decât varianta succesului în partida cu Ţara Galilor, ca să mai spere la calificarea la Euro 2017, din Polonia.

La Mediaş, tinerii "tricolori" au început timoraţi meciul, dominând fără mari ocazii, cu multe execuţii ratate, în faţa unei echipe galeze incomode, dar modeste.

Hodorogea (37) a deschis totuşi scorul, reluând din careul mic cornerul executat de Bumba. După numai 4 minute însă, Miron l-a faultat în careu pe Burns. Cojocaru a plecat ca din arc în dreapta, exact unde a executat penalty-ul Harrison, păstrând România în avantaj.

Emoţii de la Cojocaru

În partea secundă, am preluat complet controlul partidei. Fazele s-au înmulţit la poarta lui O' Brien. Portarul galez a fost învins iar de Alex Ioniţă (58), cu o execuţie fină, cu capul, după o lansare a lui Olteanu. Oaspeţii, neînvinşi până ieri, au acuzat lovitura. Bumba (61) a fost la câţiva centimetri de 3-0. Puşcaş la fel.

Dar în minutele de prelungiri, la o gafă a lui Cojocaru, Harrison a profitat şi l-a servit simplu pe Charles pentru 2-1. Au urmat 3 minute cu emoţii pentru "tricolori", care revin în lupta pentru Euro 2017. Îi aşteaptă două deplasări infernale cu liderul Danemarca şi cu Bulgaria, cea care ne-a bătut acasă cu 2-0.

România - Ţara Galilor 2-1

Au marcat: Hodorogea (37), Al. Ioniţă (58) / Charles (90Ă2)
România U 21: V. Cojocaru - Hodorogea, A. Miron, Țâru, Olteanu - Ov. Popescu, R. Marin - D. Rotariu (Ivan, 77), Al. Ioniță II (Fl. Tănase, 70. Păun 85), Bumba - Pușcaș. Antrenor: Cristian Dulca

Clasament Grupa a 5-a

1. Danemarca 16 p (6 jocuri), 2. ROMÂNIA 13 p (7j), 3. Ţara Galilor 12 p (7j), 4. Bulgaria 11 p (7j), 5. Luxemburg 2 p (6j), 6. Armenia 1p (7 j)
Aseară s-au mai jucat: Luxemburg-Bulgaria 0-0 şi Armenia- Danemarca 1-3
* Câştigătoarele grupelor merg direct la CE 2017. Cele mai bune 4 echipe clasate pe doi în cele 9 grupe vor disputa un play-off, primele două urmând să se califice la turneul final.

"E bine că am marcat în prima repriză, aveam nevoie de victoria asta, altfel nu mai aveam şanse de calificare"
Robert Hodorogea, fundaş România

"Am jucat matur, bine, în faţa unei favorite a grupei. A contat mult penalty-ul apărat de Cojocaru. Păcat că am pierdut în minutul 90 atunci, cu Danemarca"
Cristian Dulca, antrenor România

"I-am bătut cu propriile lor arme, din faze fixe. E o victorie meritată, nu mi s-a părut un meci foarte greu. Mai sperăm la calificare"
Alexandru Ioniţă, mijlocaş România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează