GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  PROFU' DE SPORT

EXCLUSIV / VIDEO Gică Popescu a rememorat cum și-a anunțat copiii că merge la închisoare: „Cel mai greu moment din povestea zilei fatidice”

Gică Popescu își îmbrățișează copiii
Gică Popescu își îmbrățișează copiii

Articol de GSP - Publicat joi, 14 iulie 2022 23:32 / Actualizat vineri, 15 iulie 2022 08:51

Gică Popescu (54 de ani) a atins un subiect delicat în cadrul primului episod din „Profu' de Sport”, podcastul lansat astăzi de Gazeta Sporturilor. „Baciul” a rememorat modul în care și-a anunțat cei doi copii, Nicolas și Maria, că merge la închisoare. 

În martie 2014, cu o zi înainte de alegerile pentru președinția FRF, la care Gică Popescu candida, fostul mare fotbalist a fost condamnat pentru evaziune fiscală și spălare de bani la 3 ani, o lună și 10 zile de închisoare cu executare în „Dosarul Transferurilor”, cea mai mică pedeapsă din acel caz.

A fost eliberat în noiembrie 2015, după 20 de luni de detenție. 

În cadrul podcastului „Profu' de Sport”, un nou proiect GSP, Popescu a rememorat cum și-a anunțat cei doi copii, Nicolas și Maria, că va fi încarcerat. 

Cum și-a anunțat Gică Popescu copiii că merge la închisoare

- Apropo de copii. Cum le-ai povestit episodul din 2014, cu condamnarea? Tu ai tratat acel episod demn, n-ai contestat condamnarea deși ai spus că ți s-a părut nedreaptă, dar ai dus-o pe picioare, mândru ca un oltean, cum se spune. Totuși, lor cum le-ai prezentat-o? Te-ai temut că te vor privi altfel?
- A fost cel mai greu moment din toată povestea zilei fatidice. Când au venit copiii de la școală. Ei nu aflaseră, s-a dus Marilena, soția lui Gică, să-i ia de la școală. Și când au intrat în casă, era înmormântare, era plin de rude, prieteni, lumea era plânsă. Și s-au speriat. Au crezut că a murit cineva. Atunci i-am luat de mână și i-am dus în cameră.

- Apoi...
- Ne-am așezat pe pat, i-am luat de mână pe amândoi și am început să le spun: „Voi știți că tati aștepta astăzi un verdict”. Nici nu am apucat să continui, că Maria a întrebat: „Te duci la închisoare?”. Am răspuns: „Da, tată”, și am izbucnit toți 4 în plâns. Ăsta a fost cel mai greu moment.

- Dar ulterior lor le-ai povestit că ai făcut o greșeală și ai ajuns în situația asta sau că a fost o nedreptate și nu trebuia să se întâmple așa?
- Din păcate, nu le-am spus niciodată ce aș fi vrut eu să le spun. Pentru că nu vreau să își schimbe gândirea vizavi de o anumită zonă. Am lăsat lucrurile să treacă, ei s-au maturizat enorm în acea perioadă, le-a fost foarte greu. Îmi aduc aminte că fata mea, în fiecare dimineață când se trezea, își desena o inimă aici, pe deget, lângă ineluș, pentru că îi era dor de mine. Veneau în fiecare lună la mine. A fost o perioadă foarte grea și pentru ei, dar ce nu te omoară te întărește. 

Citește și: 

Câți bani de buzunar le dă copiilor Gică Popescu? » „Baciul” a surprins la „Profu' de Sport": „Vrei mai mult, muncește pentru mai mult”

Best 11 » Cei mai buni fotbaliști și antrenorul numărul 1 alături de care a lucrat Gică Popescu: „Mamă, m-a luat din prima...”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
calivin
calivin  •  15 Iulie 2022, 11:51
Postat de Realist pe 15 Iulie 2022, 09:20

Oh, dar vai! Dar oare le-ai zis că tăticu a furat bănuți. Doua lucruri pot fi adevărate în același timp: că Popescu a fost un fotbalist bun, dar și că a fost un hot dovedit drept pentru care a fost condamnat pe bună dreptate.

Cinstiti mai sunt romanii,in tara cea mai corupta din UE,Sigur si tu ai facut ilegalitati.Pt merite deosebite Popescu trebuia sa ia cu suspendare,a fost si prima abatere,a inapoiat prejudiciul.Dar a fost victima statului securist sprijinit de basescu.

gutademaimuta
gutademaimuta  •  15 Iulie 2022, 11:15

Va doresc sa aveti parte de exact atata dreptate in justitie cat a avut Gica Popescu, nici mai mult, nici mai putin.

Realist
Realist  •  15 Iulie 2022, 09:20

Oh, dar vai! Dar oare le-ai zis că tăticu a furat bănuți. Doua lucruri pot fi adevărate în același timp: că Popescu a fost un fotbalist bun, dar și că a fost un hot dovedit drept pentru care a fost condamnat pe bună dreptate.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează