GSP.RO  »  INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR

FOTO UEFA a ales cel mai bun „11” din Liga Campionilor » Cum arată echipa sezonului + marii absenți

Benzema și Van Dijk , Foto: Imago Images
Benzema și Van Dijk , Foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 31 mai 2022 15:36 / Actualizat marti, 31 mai 2022 17:20

Un nou sezon de Champions League s-a încheiat. Real Madrid a câștigat Liga Campionilor pentru a 14-a oară, după 1-0 cu Liverpool. UEFA a stabilit cel mai bun „11” al sezonului.

Observatorii tehnici UEFA au alcătuit cel mai bun „11” al sezonului. Cei mai mulţi sunt de la Liverpool (4) şi Real Madrid (4).

Lovitură după lovitură: s-au întâlnit cu Zidane și i-au făcut oferta oficială! Salariu anual de 25 de milioane de euro, ar fi cel mai bine plătit antrenor al lumii!
OFERTĂ
Lovitură după lovitură: s-au întâlnit cu Zidane și i-au făcut oferta oficială! Salariu anual de 25 de milioane de euro, ar fi cel mai bine plătit antrenor al lumii!

Benzema, desemnat jucătorul sezonului 2021/22 în Champions League

Karim Benzema, atacantul lui Real Madrid, a fost desemnat jucătorul sezonului 2021/22 din UEFA Champions League. La 34 de ani, 13 petrecuți pe „Bernabeu”, francezul e în sfârșit zeul blanco. În anul celui de-al 5-lea său triumf în Champions, Benzema are totul de partea lui pentru a primi în 2022 Balonul de Aur.

În Champions League, Benzema a marcat 15 goluri, contribuind decisiv la succesul lui Real Madrid. Francezul a înscris de 10 ori numai în fazele eliminatorii:

  • 3 goluri cu PSG, în optimi 
  • 4 goluri cu Chelsea, în sferturi 
  • 3 goluri cu Manchester City, în semifinale

Vinicius, cel mai bun tânăr jucător din Champions League

Vinicius Jr (21 de ani), jucătorul lui Real Madrid, a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător al sezonului 2021/22 din Liga Campionilor. Extrema braziliană a marcat singurul gol al finalei de Liga Campionilor, câștigată de Real împotriva lui Liverpool, scor 1-0. 

Brazilianul se află la cel mai prolific sezon din carieră, cu 22 de goluri marcate și 20 de pase decisive în toate competițiile. A fost al patrulea său gol în Liga Campionilor, la care se adaugă șase pase de gol, o cifră depășită doar de Bruno Fernandes de la Manchester United.

Atât Benzema, cât și Vinicius figurează în unsprezecele ideal al turneului, din care mai fac parte madrilenii Modric și Courtois.

Cel mai bun „11” al sezonului 2021/22 din Champions League

Kevin De Bruyne și Kylian Mbappe nu lipsesc din această echipă ideală a sezonului 2021/22 din Champions League.

Marii absenți al celui mai bun „11” alcătuit de observatorii tehnici UEFA sunt Leo Messi, Cristiano Ronaldo, Mohamed Salah și Robert Lewandowski. Cel din urmă a fost al doilea golgeter al competiției cu 13 reușite, însă acestea nu au fost suficiente pentru a-l propulsa în „Echipa Sezonului”.

Echipa sezonului din Champions League: 

Courtois - Alexander-Arnold, Rudiger, Van Dijk, Robertson - De Bruyne, Fabinho, Modric - Mbappe, Benzema, Vinicius Junior

UEFA a ales cel mai bun „11” din Liga Campionilor » Cum arată echipa sezonului + marii absenți
Foto: Instagram @championsleague

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Regretul lui Messi: „E o mare nebunie că Italia nu va juca în Qatar! Ar fi fost favorită”

Un fost căpitan din Liga 1 e dorit cu insistență de Lyon

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
marius1979
marius1979  •  01 Iunie 2022, 00:04

Nici unu de la CFR? Numi vine sa Cred

gazistu
gazistu  •  31 Mai 2022, 19:40

Oct Popescu in locul lui Vinicius JR, Olaru in locul lui Modric si Tarnovanu in locul lui Courtois!! Astia 3 sunt nelipsiti din primul 11 World, indiferent care e el ...

francescoli1974
francescoli1974  •  31 Mai 2022, 19:22

Modric,la aproape 37 de ani(in septembrie) joacă demențial, își merită locul in primul 11!La fel Benz,Vini și Tibi Courtois poate merita un loc și Casemiro,este fundamental în jocul madrilenilor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează