INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LYON

Un fost căpitan din Liga 1 e dorit cu insistență de Lyon

Michael Ngadeu/ foto: Imago Images
Michael Ngadeu/ foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 31 mai 2022 12:59 / Actualizat marti, 31 mai 2022 13:28

Michael Ngadeu (31 de ani), fost fundaș central și căpitan la FC Botoșani, în prezent legitimat la Gent, este dorit cu insistență de antrenorul lui Lyon, Peter Bosz.

Potrivit portalului belgian walfoot.be, echipa care a terminat sezonul pe locul 8 în Ligue 1 caută un fundaș central pentru a-l înlocui pe Jason Denayer. Ngadeu, care este o țintă mai veche a lui Lyon, ar putea face pasul în Franța după 3 ani petrecuți în campionatul Belgiei. 

Dinamo mai are o singură cale pentru supraviețuire » Metoda prin care poate scăpa de suma uriașă pe care o datorează
DINAMO
Dinamo mai are o singură cale pentru supraviețuire » Metoda prin care poate scăpa de suma uriașă pe care o datorează

Ngadeu, fostul căpitan de la Botoșani, dorit de Lyon

Ngadeu a jucat la FC Botoșani în perioada 2014-2016 și a purtat banderola de căpitan a echipei lui Valeriu Iftime. Camerunezul a bifat 53 de partide în Liga 1, înainte să fie vândut la Slavia Praga, pentru aproximativ 500.000 de euro. Ulterior, Botoșani a mai primit 900.000 de euro, după transferul fundașului din Cehia în Belgia.

Ngadeu joacă în Belgia din 2019, când Gent îl cumpăra pentru 4,5 milioane de euro. Cu fundașul central om de bază, echipa a terminat pe locul 5 în acest sezon și va juca în preliminariile Conference League. Lyon, posibila viitoare echipă a lui Ngadeu, nu va juca în cupele europene în sezonul viitor, după ce a terminat Ligue 1 pe locul 8.

3,5 milioane de euroeste cota lui Ngadeu, potrivit transfermarkt.com

Ngadeu: „Am plecat de la Botoșani ca un erou”

Michael Ngadeu a povestit recent într-un interviu din presa belgiană cum a fost primit la Botoșani, în 2014. Fundașul a debutat în Liga 1 într-o înfrtângere cu Gaz Metan Mediaș, scor 0-3.

„Am fost huiduit în primul meu joc, pentru că am produs un penalty înainte de a fi eliminat. Dar, când am plecat, am fost tratat ca un erou".

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Messi îi răspunde lui Lewandowski: „Asta e tot ce am zis, el poate să interpreteze cum vrea”

Fostul atacant de la Valencia și Benfica, reținut pe aeroportul din Lisabona cu ajutorul Interpolului!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează