GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PROCES

Au apărut stenogramele din dosarul dezafilierii Craiovei! "Măi, Mircea, manualul ne dă în judecată și pe FRF și pe LPF!"

Articol de GSP - Publicat joi, 05 mai 2016 14:18

Astăzi au apărut stenogramele din ședința Comitetului Executiv din 8 iulie 2011, când a fost votată dezafilierea Universității Craiova.

La Tribunalul București au avut loc ieri ultimele audieri în dosarul privind dzafilierea Craiovei, iar procurorii au cerut pedeapsa maximă pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, de câte 14 ani de închisoare.

Libertatea a publicat transcrierea discuției care a avut loc între oficialii Comitetului Executiv.

Dl. D. Dragomir: Duru e mai bine să tacă, să nu se expună.

Dl. Duru: Nu mă expun, domnule președinte. Oricând pot susține punctul de vedere, ceea ce am făcut.

Dl. D. Dragomir: Fii atent la ce spun eu acum. Măi, Mircea, manualul ne dă în judecată și pe FRF și pe LPF. Mă oameni buni, noi nu putem să-l dezafiliem, conform regulamentului.

Dl. M. Sandu: În ce situații se pot adresa instanței? Numai pentru contracte de muncă, din câte știu eu. Eu nu știu la ce instanțe s-a adresat.

Dl. D. Dragomir: Păi, nu ați auzit că v-a dat în judecată pe voi, pe mine.

Dl. M. Sandu: Domnule. Ia, cheamă-l pe Stângaciu!

Dl. D. Dragomir: Numai o secundă, domnule președinte. V-aș ruga să supuneți la vot treaba asta, care este în regulament, este în statut. Bun. El nu mai este la mine, la prima ligă. Eu nu pot decât să mă cert cu Mititelu la televizor.

Dl. M. Sandu: V-aș recomanda să nu vă certați. (…) Care este situația Universității Craiova? Înțeleg că ne-a dat în judecată.

Dl. Adrian Stângaciu: Universitatea Craiova ne-a dat în judecată.

Dl. M. Sandu: Cu ce drept?

Dl. A. Stângaciu: A dat în judecată comisiile federației.

Dl. M. Sandu: Comisiile n-au competență.

Dl. D. Dragomir: Este o problemă foarte gravă. Una este să ne certăm noi, să zbierăm noi la ăla și alta este acolo.

Dl. M. Sandu: Oameni buni. Una este darea în judecată a comisiilor, care nu sunt persoane juridice, și alta este federația, pentru că a dat în judecată federația.

Dl. A. Stângaciu: Pentru hotărâri ale comisiilor.

Dl. M. Sandu: Domnule, Stângaciu. Statutul ce prevede?

Dl. A. Stângaciu: Chestiunea aceasta cu dezafilierea.

Dl. M. Sandu: Și de ce nu faceți un referat la Comitetul Executiv ca să dezafiliem aceste cluburi?

Dl. D. Dragomir: De unde știți că nu are dreptate Borcea?

Dl. M. Sandu: Trebuia imediat să le spuneți să-și retragă acțiunea conform articolului, cum le-ați spus celor de la Bihor și nu trebuia să mă duc acolo, să mă apăr în instanța respectivă privind decizia dată aiurea. Deci, adresați-vă acum Universității Craiova, spuneți-le să-și retragă acțiunea împotriva federației, sub rezerva aplicării articolului respectiv din statut. Universitatea Craiova este în procedură de faliment, pentru că s-a dat o procedură la un tribunal, care ne informează că este în faliment Universitatea Craiova.

Dl. D. Dragomir: Fac ei altă firmă acum.

Dl. M. Sandu: Deci, te rog frumos acum să plece documentul și avem 24 de ore termen de a retrage acțiunea și de a face dovada în federație.

Dl. A. Stângaciu: 48 de ore.

Dl. M. Sandu:
Până marți, 12 iulie

Dl. M. Sandu: Avem o problemă cu Universitatea Craiova. Dacă el este declarat falimentar și nu-și retrage acțiune va fi dezafiliat de Comitetul Executiv printr-o decizie. Dacă își retrage acțiunea vom vedea. Sunt două acțiuni. Una este falimentul care este altă speță și alta este acțiunea în justiție dacă nu are acest drept. Deci dacă el nu-și retrage acțiunea Comitetul Executiv îl dezafiliază și se încheie.

Dl. M. Sandu: Stai un pic? Numai puțin, nea Mitică! În momentul în care te-ai afiliat la FRF ai recunsocut statutul și respectarea lui. În momentul în care te-ai dus în instanță n-ai respectat statutul FRF, prin Comitetul Executiv te propun la dezafiliere până la prima Adunare Generală, deci dezafiliere provizorie. În momentul în care este dezafiliat nu mai poate participa la nicio competiție a Federației Române de Fotbal.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (27)
10154613200075070
Catalin Predoi  •  01 Noiembrie 2016, 23:27

Stiinta nu moare!

icstream
icstream  •  05 Mai 2016, 20:08

Mititelu a sunat la *** plangand ca a fost sunat de ioan becali ca-i ia toti jucatorii. Ceea ce s-a si intamplat. Asta cu dezafilierea e o perdea, sandu a actionat la ordine si poate ca si-a luat si partea... o parte din jucatori au fost vanduti de i.becali

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

198939213804366
Adrian Addryano  •  05 Mai 2016, 18:55

A fost greseala acelei grefiere care a citat din greseala federatia!!!Tribunalul isi cere scuze pentru eroare si roaga federatia sa inceteze abuzurile!!!!!!!!!Nu au inteles!!!!Au continuat abuzurile si incalcarea legii si vor plati cu ani grei de inchisoare pentru abuzul facut!!!!!Si nu este primul abuz!!!Cei de la Corvinul Hunedoara au murit cu dreptatea in mana,desi aveau o hotarare judecatoreasca in care trebuiau sa primeasca 1 milion de euro,cei de la liga si federatie nu au pus in aplicare aceasta decizie si iar au facut un mare abuz!!!!!!!!!Nu vor scapa de data asta!!!!Nici Obama nu ar fi scapat,daca ar fi fost inculpat in acest dosar!!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (27)
Comentează