GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  

Bad-boy

Articol de , - Publicat miercuri, 09 ianuarie 2008 00:00

Pe baza cifrelor, Săpunaru şi-a cîştigat postul de fundaş dreapta în echipa campionatului. Vineri e ziua fundaşului stînga. Formaţia ideală a Ligii I începe să prindă contur. După ce Zapata a ieşit cel mai bun portar din prima parte a campionatului, Cristian Săpunaru şi-a asigurat postul de fundaş dreapta. Pe baza mai multor criterii, cele mai importante oferite de firma italiană de monitorizare DSP, rapidistul i-a devansat pe ceferistul Tony şi pe stelistul Petre Marin.

"Important pentru mine e că sînt pe primul loc în clasament cu CFR Cluj. Sper ca în retur să am evoluţii mai bune şi poate voi ieşi cel mai bun fundaş dreapta la sfîrşitul campionatului" Tony

Surprinzătoare este lipsa din acest clasament a fundaşilor dreapta de la Dinamo şi de la Unirea Urziceni! Ambele formaţii au încercat mai multe variante pe acest post şi, din acest motiv, nici un apărător dreapta nu a strîns cel puţin 10 partide.

"Am suferit mult pe acest post. Ţinta noastră în această iarnă este achiziţionarea unui fundaş dreapta de valoare"
Cornel Ţălnar

Săpunaru şi-a adjudecat două locuri 1, în clasamentul notelor gsp şi în cel al bonusurilor. În plus, i-a luat faţa lui Tony la baloane recuperate, dar a stat prost la centrări, doar poziţia a zecea.

"Săpunaru e un jucător foarte bun şi pe care eu îl apreciez foarte mult. O să-i propun lui Copos să-i mărească salariul"
Mircea Rednic

Emeghara ar fi fost primul

Stelistul Emeghara a jucat doar 9 meciuri în acest sezon şi nu a mai prins topul. Dacă ar mai fi evoluat într-o singură partidă şi şi-ar fi păstrat parametrii, l-ar fi devansat pe Săpunaru în top. Nigerianul are o medie de 12,6 recuperări pe meci (locul 2) şi o medie de centrări de 0,91 (locul 4). În plus, s-ar fi clasat pe poziţiile 3-4 în topul bonusurilor, la egalitate cu Petre Marin, jucînd în 6 meciuri în care Steaua nu a primit gol, şi pe locul 3 în topul notelor gsp, cu o medie de 6. În aceste condiţii, Eme ar fi avut un punctaj total de 3,94, faţă de 3,06 cît ar fi strîns Săpunaru.

25% din cei 500 de cititori care au postat pînă ieri, la ora 19:00, pe andreivochin.ro l-au ghicit pe Săpunaru ca fiind cel mai bun fundaş dreapta. Cei mai mulţi îl aleseseră pe stelistul Emeghara.

Alţi recordmeni

Dan Matei (Bistriţa)
- bistriţeanul e pe primul loc la baloane pierdute, avînd un procentaj de 49% din totalul mingilor jucate

Sergiu Homei (Poli Iaşi)
- este cel mai dur fundaş dreapta din Liga I, avînd o medie de 2,66 faulturi pe meci

Cristian Sîrghi
(Oţelul)
- gălăţeanul este fundaşul dreapta din campionatul nostru care intră cel mai des în combinaţie cu colegii săi, jucînd în medie 60 de baloane pe meci

Cum s-a calculat punctajul
- în top au intrat doar fotbaliştii ce au jucat minimum 10 meciuri în prima parte a campionatului
- s-au luat în considerare patru criterii: media baloanelor recuperate efectiv, media centrărilor bune pe meci, bonusul şi media notelor gsp. Bonusul s-a calculat adunînd cîte un punct pentru fiecare pasă de gol şi pentru fiecare meci jucat în care echipa sa nu a primit gol şi cîte 3 puncte pentru fiecare gol marcat
- pentru fiecare criteriu s-a făcut un clasament, locul 1 primind 5 puncte, următorii 9 fiind notaţi cu puncte între 4,5 şi 0,5
- clasamentul general s-a stabilit prin adunarea punctajelor celor patru criterii, iar această sumă s-a împărţit la 4.

Citeste si articolul lui Andrei Vochin: Zorii maturizarii.

Citeste un interviu cu Cristi Sapunaru, luat de rapidisti.ro: Visez la Euro.

 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează