DIVERSE  ·  RASISM

Benny Adegbuyi a avut probleme cu rasismul în România: „Am fost jignit doar pentru culoarea pielii, ca și cum aș fi inferior”

Benny Adegbuyi
Benny Adegbuyi

Articol de GSP - Publicat marti, 16 iunie 2020 18:18 / Actualizat marti, 16 iunie 2020 20:13

Luptătorul român Benny Adegbuyi (35 de ani) a comentat problema rasismului din sportul românesc și cel mondial, vorbind și despre dificultățile pe care le-a întâmpinat în România. 

Afirmațiile lui Benny Adegbuyi vin în contextul protestelor din Statele Unite, unde americanul George Floyd a fost ucis pe 25 mai de un polițist. Nefericitul eveniment a declanșat un val de proteste în SUA și în alte mari orașe ale lumii. 

„Sunt la curent cu tot ce se întâmplă și chiar susțin și eu această cauză pentru că e cumva exagerat tot ceea ce se întâmplă și nu se întâmplă de azi de mâine. Cred că George Floyd e picătura care a umplut paharul. Nu e el practic eroul pe care unii oameni îl consideră așa, el acum e ridicat în slăvi, dar e de fapt ultima picătura care a pus capac la tot ce s-a întâmplat de-a lungul timpului.

În România, eu am avut noroc și nu am resimțit atât de tare precum se vehiculează în America. O să zic totuși adevărul, să știi că se simte și în sport. Am avut momente în care m-au privit diferit, am fost jignit sau am fost făcut în diferite feluri doar pentru culoarea pielii, ca și cum aș fi inferior. Suntem în 2020, lucrurile acestea nu ar trebui să se întâmplă”, a declarat Benny Adegbuyi, potrivit Eurosport. 

Adegbuyi a apărut în atenţia tuturor în 2010, când l-a făcut KO pe bosniacul Dzenan Poturak, într-o gală Superkombat în care iniţial nici nu trebuia să participe! De-atunci, Benny Adegbuyi a legat victorii care l-au transformat într-unul din kickboxerii de top ai României și chiar ai lumii.

Benny Adegbuyi a militat împotriva rasismului

Luptătorul Benny Adegbuyi a fost, la începutul lui 2019, principalul actor al campaniei lansate la inițiativa familiei regretatului Patrick Ekeng. Luptătorul a pozat alături de modelul Laurette și de avocatul familiei fostului fotbalist, purtând tricouri inscripționate cu mesajul: „Dites non au racisme” / „Spuneți nu rasismului”.

VIDEO. Benny Adegbuyi, despre rasismul din lume

Citește și alte știri de actualitate: Ce a ajuns să facă în Germania o prostituată româncă, după ce bordelul s-a închis. Elena acceptă acum și...
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
15:00 WTA Praga
Simona Halep - Polona Hercog
Digi 2
21:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
22:00 Europa League
Șahtior - Basel
Digi, Look Plus, Telekom
22:00 Europa League
Wolves - Sevilla
Digi, Look Sport, Telekom
Program TV complet

Liga 1