GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  SPECIAL

Brad Pitt, oscar cu baseball? » Filmul "Moneyball" a fost nominalizat la Academy Awards

Brad Pitt a fost nominalizat la categoria cel mai bun actor în rol principal.
Brad Pitt a fost nominalizat la categoria cel mai bun actor în rol principal.

Articol de - Publicat miercuri, 01 februarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 31 ianuarie 2012 21:43

Moneyball a fost nominalizat pentru cel mai bun film al anului trecut, iar Brad Pitt are şansa de a lua statueta pentru cel mai bun actor.

Blondul de la Hollywood are deja trei nominalizări la Oscar - două pentru rol principal şi una pentru rol secundar. Iar Moneyball, filmul lui Bennett Miller, a primit trei nominalizări: cel mai bun film, cel mai bun scenariu adaptat, cel mai bun montaj şi cel mai bun mixaj de sunet. Jonah Hill se află pe lista nominalizaţilor pentru cel mai bun actor într-un rol secundar. Decernarea statuetelor Oscar va avea lor pe 26 februarie şi concurenţa lui Brad Pitt (48 de ani) este puternică - Gary Oldman sau George Clooney.

Moneyball este un film despre performanţă, bazat pe fapte reale. Este un film despre competiţie, construirea unei echipe de învingători, despre antrenori, manageri şi jucători. Brad Pitt apare în rolul managerului Billy Beane, cel care şi-a ridicat valoric echipa, utilizînd un sistem care compilează toate statisticile jucătorilor din MLB. Astfel, alcătuieşte o echipă funcţională cu sportivi care nu sînt staruri, dar fiecare dintre ei dotat cu o calitate de bază pentru baseball. Pe scurt, rezultatul se concretizează în 20 de victorii consecutive, un nou record all-time în liga nord-americană de baseball, obţinute cu cel mai ieftin lot.

Moneyball face parte din categoria filmelor inspiraţionale, al cărui mesaj este că drumul spre succes există cu siguranţă. Trebuie doar descoperit şi urmat. Din acest motiv, mulţi critici de film spun că acest film despre baseball nu este, de fapt, despre baseball, ci despre riscuri şi şanse. Iar Brad Pitt, ajuns la maturitatea actoricească, pare totuşi fără vîrstă, în rolul omului care îşi asumă o mutare care se dovedeşte a fi cîştigătoare.

Brad Pitt într-un film despre cum să treci peste handicapul banilor în sport!

Monopolul cluburilor mari a devenit o problemă în sportul modern. "Moneyball", filmul care-l are drept erou pe Brad Pitt, povesteşte, cu emoţie şi umor, cum sportul poate trece dincolo de logica bugetelor prin ştiinţă, inteligenţă şi pasiune. "Moneyball" e o pledoarie despre metodele moderne de a conduce un club şi a-ţi selecţiona jucătorii.

Alte nominalizări Oscar 2012

Cel mai bun film: War Horse, The Artist, Moneyball, The Descendants, The Tree of Life, Midnight in Paris, The Help, Hugo, Extremely Loud, Incredibly Close

Cea mai bună actriţă în rol principal: Glenn Close, Viola Davis, Rooney Mara, Meryl Streep, Michelle Williams

Cel mai bun actor în rol principal: Demián Bichir, George Clooney, Jean Dujardin, Gary Oldman, Brad Pitt

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Berenice Bejo, Jessica Chastain, Octavia Spencer, Melissa McCarty, Janet McTeer

Cel mai bun actor în rol secundar: Kenneth Branagh, Jonah Hill, Nick Nolte, Max von Sydow, Christopher Plummer

Cel mai bun regizor: Michel Hazanavicius, Martin Scorsese, Alexander Payne, Terrence Malick, Woody Allen.

Alte filme cu sport care au ajuns la Oscar

Million Dolar Baby - cel mai bun film şi cea mai bună actriţă în rol principal - Hillary Swank - 2005
Chariots of Fire - cel mai bun film - 1981
Rocky - cel mai bun film - 1976
Raging Bull - cel mai bun actor în rol principal - Robert de Niro - 1980
Jerry Maguire - cel mai bun actor în rol secundar - Cuba Gooding Jr. - 1996

De-a lungul vremii au mai fost nominalizate producţiile: The Champ (1931), The Pride of the Yankees (1942), The Hustler (1961), Breaking Away (1979), Field of Dreams (1989), Seabiscuit (2003), Invictus (2009).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
stiintza4ever
stiintza4ever  •  01 Februarie 2012, 22:33

Filmul mi-a placut foarte mult. Cred ca e posibil si la fotbal sa iei jucatori dupa analize si statistici, mai ales ca au aparut programe care fac acest lucru (de ex prozone) si tocmai a iesit pe piata gheata de fotbal cu microcip.

ulle
ulle  •  01 Februarie 2012, 10:37

Filmul este foarte bun, iar el isi joaca rolul destul de bine, dar cred ca ar fi fost alti actori mai potriviti in locul lui.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează