GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PORTRET

George Simion, președintele partidului AUR, “ultrasul” nerecunoscut de ultrași! „N-a fost niciodată acceptat sau văzut ca unul dintre noi”

George Simion
George Simion

Articol de - Publicat marti, 08 decembrie 2020 00:04 / Actualizat marti, 08 decembrie 2020 00:34

PORTRET. George Simion, președintele partidului-surpriză la alegeri, s-a lansat spre politică din peluză, ca fondator al unor grupări cu numeroase derapaje la meciurile naționalei. Gazeta a aflat însă că ultrașii echipelor de club nu-l consideră unul de-ai lor.

Cu 8,6% dintre sufragii adunate la alegerile parlamentare de duminică, adică lejer peste pragul de 5% impus spre a intra în Senat și la Camera Deputaților, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a însemnat marea surpriză a scrutinului.

Activist civic, militant al unirii României cu Republica Moldova, președintele partidului, George Simion (34 de ani), a apărut brusc în mainstreamul politicii românești.

George Simion despre legăturile sale cu lumea sportului: „Fotbalul m-a învățat multe”

Aterizarea sa în prim-plan a venit la pachet cu o serie de semne de întrebare și scenarii. Cele mai multe se referă că a apărut de nicăieri în spațiul public, că ar fi susținut de forțe oculte, că are surse de finanțare neclare, e bănuit de apropiere față de zona pro-rusă și acuzat de o poziționare periculoasă antieuropeană, cu mesaje populiste, proteste anti-mască și anti-vaccin COVID.

George Simion, discursuri similare fotbal - politică

Imediat după exit-poll-uri, GSP a fost singura redacție care a expus legăturile lui Simion cu fotbalul, respectiv activitățile sale în zona ultras. Este cofondator al principalelor formațiuni care sprijină echipa națională a României, "Honor et Patria" și "Uniți sub Tricolor" (UST), ultima fiind sursa unor derapaje la meciurile reprezentativei, soldate cu amenzi consistente pentru FRF și cu sancțiuni care au mers până la jocuri disputate cu porțile închise, cazul partidei cu Norvegia din toamna lui 2019. Tot el a pus bazele revistei "Romanian Ultras".

În apropierea naționalei, s-a raliat unui discurs regăsit și în campania electorală, căci UST a insistat pe mesaje naționaliste, scandări antimaghiare, episoade cu tentă rasistă.

Recent, UST a intervenit apăsat împotriva naturalizării lui Mario Camora, concretizată inclusiv printr-un mesaj xenofob: „E cam ora să investim în juniori/ Nu în importuri surogat din alte țări”.

„Ultrasul” AUR nu e recunoscut de ultrași:„A migrat și pe la Steaua, și pe la Dinamo”

Cum e însă cunoscut Simion în universul stadioanelor? Mai degrabă ca un tip fără tangențe cu spiritul ultras! „Din câte știu, a migrat la începuturile lui și către galeria Stelei, și la Dinamo, dar n-a fost niciodată acceptat sau văzut ca un ultras veritabil. Oricum, UST e identificată drept o grupare cu băieți refuzați pe la cluburi, care s-au dus spre națională fără niciun fel de legitimitate în materie de fenomen ultras”, spune unul dintre ultrașii bucureșteni, care susține că-l cunoaște bine pe președintele de la AUR.

„N-a fost niciodată interzis pe stadioane, cel puțin nu în perioada în care au început să se centralizeze delictele suporterilor recalcitranți. Conflictele lui mai aspre cu autoritățile au venit mai degrabă din zona extrafotbalistică”, explică o sursă din Jandarmerie.

Şi continuă: „E un personaj care, la meciuri, a preferat să stea cumva în planul secund atunci când au apărut răfuieli, chiar dacă era acolo, în apropierea punctelor fierbinți. Probabil, de-a lungul anilor, și-a mai luat și vreun baston pe spinare în mijlocul vreunui meleu, dar n-a fost unul dintre «băieții răi» din UST”. 

Îmi plac ăştia naţionalişti. Să schimbe şi legile pe care le-am făcut! Suntem pe drumul cel bun. S-o modifice, legile sunt făcute pentru a fi modificate. Nu ştiu dacă vor reuşi. Să mai vină şi alţii, cică sunt oameni deştepţi, isteţi.
- Dumitru Dragomir, inițiatorul legii siguranței pe stadioane, pentru AS.ro

Am învățat mai multe în peluză decât în toate școlile prin care am trecut. Principiile asociate vieții ultra’ sunt unele sănătoase și pot fi aplicate în viața de zi cu zi. Sloganul «Basarabia e România!» a fost conceput și popularizat de oameni crescuți în peluze. 
- George Simion, interviu pentru "Revista Ultra"

500.000 de voturia obținut AUR la alegerile de duminică, o statistică încă incompletă pentru că nu s-au comunicat rezultatele finale

Interviu cu George Simion în Gazeta Sporturilor de marți

În ediția tipărită de marți a Gazetei Sporturilor - sau pe Gazeta Digitală - veți putea citi un amplu interviu cu George Simion, noua vedetă a politicii românești, în care veți afla:

  • legăturile lui George Simion cu Uniți sub Tricolor 
  • fanul cărei echipe se declară 
  • cum comentează episoadele scandaloase, cu scandări xenofobe, torțe aruncate pe teren, suporteri intrați pe gazon care s-au lăsat cu repercusiuni dure 
  • ce amenințări susține că a primit din partea Jandarmeriei 
  • ce spune despre legea violențelor pe stadioane, impusă de Dumitru Dragomir

Citește și:

Cine e AUR, partidul-surpriză de la alegeri, venit direct din galerie » Președintele „ultras” vrea să schimbe „Legea lui Mitică”: e liderul „Uniți sub tricolor”

VIDEO Moment șocant cu George Simion, ultrasul ajuns parlamentar: a mers cu lumânări la aniversarea lui Ion Iliescu

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (37)
eterna.terra.nova
eterna.terra.nova  •  08 Decembrie 2020, 15:48
Postat de stoichkov10 pe 08 Decembrie 2020, 07:53

asta e un inapoiat cu partidul lui cu tot. nu e surpriza cite voturi au primit, sunt multi prosti in tara. uniti sub tricolor sunt aia care erau impotriva lui Camora la nationala. de avocata Sosoanca ce sa mai zici,))

Stai calm avansatul lu' peste ca nu iti taie aur ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cineva
cineva  •  08 Decembrie 2020, 12:26

Dar bineinteles ca acest partid se va dezumfla si el ca si USR, pt ca pana la urmatoarele alegeri oamenii care au votat AUR or sa afle si descopere din ce in ce mai mult despre acest partid si finantariile de care dispune mult orea mari si dubioase si tot asa. Dupa care o sa apara alt partid nou si altul si tot asa si prin 2030-2040 o sa avem oe listele de votare vre o 30-40 de partide

cineva
cineva  •  08 Decembrie 2020, 12:19
Postat de cornelconasu pe 08 Decembrie 2020, 11:04

O să avem surpriza să aflăm că în spatele acestul gurist, stă unul ca Becali care îi sponsorizează acțiunile pentru viitoarele interese !!!

Totul e posibil. Acest partid a avut aceasta ascensiune fulminanta din cauza lipsei de obtiuni electorale. Oamenii sau saturat si convins de toate partidele, unii au preferat sa nu voteze(motivul acestui absenteism la vot) iar altii au votat si au facut contra. Antivotul. Cum s a votat de altfel din 96 si pana in prezent in Romania, am mai spus-o. Oamenii au fost tot timpul influentati sa voteze contra. Pe asta se bazeaza si partidele din Romania si isi fac astfel campaniile. In campaniile electorale nu se vin cu solutii si proiecte, ci anticampanii. PNL toata ziua cu PSD in gura, ca PSD in sus ca PSD in jos, ciuma rosie ciuma rosie. Au intrat la guvernare si nu au venit cu nici o solutie. Anterior lor, PSD a facut fix acelasi lucru, toata ziua Basescu in sus Basescu in jos, inloc sa vina cu solutii si sa rezolve problemele romanilor ei dau vina unii pe altii. Ulterior USR aceasi tactica, lozinci anti PSD anti PNL. Si oamenii nu au mai iesit la vot. Cei care au facut o au votat ca de obicei contra. Si ce sa voteze contra? Pai au votat AUR, find cel mai nou partid. Nestiind nimic despre acesta,contand enorm sloganurile si discursurile populiste. In diaspora, fiind manati de saracie si cu o educatie mai precara marea majoritate(cu tot respectul fara ai jicni dar asta e profilul emigrantului roman) au fost mult mai usor de manipulat, fiind foarte usor influentabili. Si astfel s a ajuns la acest 9% uimitor. Si au intrat in parlament oameni ca dana shoseta aia cum o cheama

Vezi toate comentariile (37)
Comentează