GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  BAZA VOINȚA

Ciprian Marica, despre scandalul cu Ilie Năstase pe seama bazei Voința: „L-am rugat pe Ilie să-l sune pe domnul Țiriac. Eu sunt cel mai expus aici”

Ciprian Marica și Ilie Năstase // foto: Facebook @ Ciprian Marica +7   FOTO
Ciprian Marica și Ilie Năstase // foto: Facebook @ Ciprian Marica

Articol de GSP - Publicat joi, 18 noiembrie 2021 11:47 / Actualizat joi, 18 noiembrie 2021 12:44

Fostul fotbalist Ciprian Marica (36 de ani) a încercat să explice sursa neînțelegerilor pe care le are cu Ilie Năstase (75) cu privire la administrarea bazei Voința.

  • Baza sportivă Voința din București, ridicată în 1956, a fost preluată de Ilie Năstase în 2012, după mai multe procese între fostul mare jucător de tenis, Clubul Voința și MTS.
  • Ulterior, la începutul 2021, în proiect s-a implicat și Ciprian Marica. Fostul internațional a contribuit la modernizare bazei, care are acum un teren sintetic de dimensiuni standard și trei de dimensiuni reduse. În același complex se mai află și cinci terenuri cu zgură, pentru tenis.
  • Terenul, aflat în zona Floreasca, lângă stația de metrou Aurel Vlaicu, are o suprafață de 63.000 mp și ar valora aproximativ 50 de milioane de euro.

În urmă cu aproximativ o săptămână, fostul mare jucător de tenis l-a acuzat pe Marica, chiar naşul său, că l-ar fi scos din Fundația „Ilie Năstase”, cea care administrează baza Voința, și că i-ar fi „luat baza”.

„M-a pus să semnezi niște procuri, niște acte și m-a păcălit”. „O să mă duc la poliție, la procuratură, unde va fi nevoie”, a susținut Năstase.

Ion Țiriac a intervenit DECISIV în scandalul de 50 de milioane € dintre Ilie Năstase și Ciprian Marica: „Da, se rezolvă!”
BAZA VOINȚA
Ion Țiriac a intervenit DECISIV în scandalul de 50 de milioane € dintre Ilie Năstase și Ciprian Marica: „Da, se rezolvă!”

Ciprian Marica neagă acuzațiile lui Ilie Năstase

Ciprian Marica susține, însă, că ar fi vorba de o schimbare de plan a lui Ilie Năstase, care nu ar mai fi de acord cu înțelegerea inițială a celor doi. Marica a negat că ar fi interesat de terenurile pe care este amplasată baza, evaluate la o sumă uriașă pe piața imobiliară, de zeci de milioane de euro.

Ciprian Marica spune că vrea doar să-și protejeze investiția în bază, una de aproximativ două milioane de euro, și confirmă că „Ilie Năstase nu mai este președinte în Fundație”.

Ciprian Marica, despre neînțelegerile cu Ilie Năstase pe seama bazei Voința

„Vorbim de un teren al statului, nu este în proprietatea nimănui. Până să vin eu, nu investise nimeni vreun leu aici. M-am trezit eu, de nebun, să vin să investesc într-o bază sportivă. Așa am simțit, să întorc ceva sportului. Am renovat stadionul de fotbal, facem o academie de tenis în adevăratul sens al cuvântului. Sport, despre asta e vorba, nu am investit în altceva. Terenul nu este miza, este al statului.

Am avut o înțelegere cu Ilie Năstase, finul meu, la momentul respectiv avea încredere în mine. Astăzi lucrurile s-au schimbat, dorește alt deal (n.r. - înțelegere). Din momentul în care Ilie mi-a spus că nu mai e de acord cu înțelegerea făcută, i-am zis: «nu e nicio problemă, nu am nicio problemă ca tu să faci deal-ul cu oricine altcineva îți dorești. Singura condiție a fost aceea de a-mi garanta investiția făcută aici».

La întâlnirea cu Ilie, l-am rugat să-l sune pe domnul Țiriac și să-i ceară un avocat. Asta pentru că venise cu o persoană care avea cu totul alte interese. I-am zis: «te rog frumos, acum, de față cu mine, sună-l pe domnul Țiriac să îți dea un avocat ca să fie toate lucrurile clare».

Eu am insistat ca domnul Țiriac să-l ajute cu avocați pe Ilie. Ieri am fost la avocatul domnului Țiriac împreună cu Ilie. Am discutat, a rămas să se uite și dânsul pe acte, să le vadă, să ne hotărâm și dânsul și eu cum vedem lucrurile mai departe și să ne revedem după ce sunt verificate actele. Lucrurile nu se pot rezolva decât amiabil. Din punctul meu de vedere nu există un conflict”, a spus Marica în cadrul emisiunii „La Măruță”.

+3 FOTO

Ciprian Marica: „Eu sunt cel mai expus, am investit într-un teren al statului”

„Există o sumă datoare către mine, plus 10 milioane de lei pe care eu i-am investit aici în reabilitarea bazei. Fundația are datorii pe care mi le-am asumat. Singurul meu obiectiv este ca asupra banilor pe care i-am câștigat în fotbal și au fost băgați aici să am o garanție.

Nu l-am dat afară pe Ilie Năstase din Fundație, despre ce vorbim? Ilie Năstase este în Fundație în continuare ca membru fondator. Nu mai este președinte, într-adevăr, dar repet: nu mă cert cu Ilie Năstase.

Oricum ar fi, eu cedez dinainte să fie un scandal. Eu mă retrag, nu e terenul o miză. Vreau să fiu safe (n.r. - în siguranță) în investiția făcută. Eu sunt singurul care a investit o sumă considerabilă și sunt la risc, cel mai expus, pentru că am investit într-un teren al statului”, a adăugat Marica. 

Poveștile spumoase din fotbal ale lui Adrian Enache, la „Prietenii lui Ovidiu”: „Eu mâncam stridii, Marius Stan era cu alune și pufuleți”

Un politician cunoscut recunoaște: „Am fost împreună cu Anamaria Prodan. Eram doi puști frumoși și nebuni”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
aquadig
aquadig  •  18 Noiembrie 2021, 14:30

altul care vrea ''sa intoarca ceva sportului'' badea, becali si borcea au cam imbatranit, noua generatie de impostori vine tare din urma!

energydrik
energydrik  •  18 Noiembrie 2021, 12:55

Bataie pe ciolan, administrarea unui teren cedat pleasca sa il administreze "niste amarati", ceva in genul calaretului din Iasi, dar la o scara mult mai mare - vorbim de un teren cu valoare peste 50 mil euro.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează