GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  OMAGIU

Constantin "Titi" Teașcă ar fi împlinit azi 95 de ani! Metode incredibile implementate la antrenamente + conflicte cu Dobrin și Liță Dumitru

FOTO: Arhivă GSP
FOTO: Arhivă GSP

Articol de GSP - Publicat luni, 25 septembrie 2017 15:35

Fostul tehnician român Constantin "Titi" Teașcă, trecut în neființă acum 20 de ani, ar fi împlinit azi, 25 septmebrie, vârsta de 95 de ani. 

Teașcă sau "Micul Napoleon", așa cum era poreclit, s-a făcut remarcat prin metodele sale neconvenționale de pregătire. Acesta era renumit pentru faptul că îi punea pe jucătorii săi să alerge cu saci de nisip în spate sau cu lanțuri legate de glezne.

"Titi" Teașcă nu a avut o carieră de jucător strălucită, evoluând doar pentru Acvila Giurgiu și Concordia Ploiești, dar cele mai importante rezultate le-a avut în postura de antrenor.

Acesta a activat la naționala României, la Dinamo Bacău, Dinamo București, Politehnica Iași, Universitatea Cluj, FC Argeș, Fenerbahce, Steaua București, Steagul Roșu Brașov, FCM Galați, Victoria București, Șoimii Sibiu, FC Bihor și Universitatea Craiova.

Cunoscut pentru temperamentul său vulcanic, Constantin Teașcă a rămas cunoscut și pentru faptul că a intrat în conflict cu Nicolae Dobrin, starul lui FC Argeș din anii '70, dar și cu Liță Dumitru, jucător important din istoria Stelei.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează