GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS / Mesaj dureros de pe patul de spital: "Doamne, parcă am cioburi în plămâni! Nu pot respira fără aceste aparate”

Captură YouTube Guardian News
Captură YouTube Guardian News

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 martie 2020 14:36

O femeie de doar 39 de ani, recunoscută pentru stilul de viață sănătos, a fost infectată cu coronavirus și trece acum prin clipe extrem de dificile. Mesajul ei de pe patul de spital i-a emoționat pe mulți, dar a născut și multe replici agresive. 

Tara, mamă a doi copii, e internată într-un spital din Londra. Slăbită și speriată, conectată la diverse aparate, ea le-a transmis prietenilor un mesaj video tulburător. "Când ai coronavirus e ca și cum ai avea cioburi în plămâni, fiecare respirație e o luptă", a spus ea, conform Metro.co.uk.

„Sunt la terapie intensivă și nu pot respira fără aceste aparate”

„Oricine se gândește să-și asume vreun risc trebuie doar să se uite la mine. Sunt la terapie intensivă și nu pot respira fără aceste aparate. Am o branulă aici, o altă branulă aici și un cateter. Am pierdut numărul zilelor de când sunt pe patul ăsta. 

Dacă mai fumează cineva, abandonați țigările, pentru că, vă spun de-acum, aveți nevoie de plămâni sănătoși pentru a lupta cu această boală. Și, vă rog, niciunul dintre voi să nu-și asume vreun risc!

Când am fost internată la terapie intensivă, inițial medicii au dorit să apeleze la sedare și să mă țină în intubație, deoarece corpul meu era serios afectat. Din fericire, am fost ținută trează, dar am avut nevoie de șase litri de oxigen. Acum, pentru că sunt pe drumul cel bun, am nevoie doar de un litru”, a spus aceasta.

Tara a fost diagnosticată inițial cu o infecție în piept, informează The Guardian. Ea își administra 8 tablete de ibuprofen pe zi, fapt care i-ar fi agravat starea, deși încă nu există dovezi clare conform cărora acest medicament ar cataliza virusul.

Oamenii au crezut că e o farsă: "Ce coronavirus? E fake"

Soțul Tarei a declarat că, după ce videoclipul s-a viralizat pe rețelele de socializare, femeia a fost jignită de mai mulți internauți, care nu credeau în veridicitatea cazului.

Cum pot fi oamenii atât de răi? Nu are niciun sens. Aceste chestii m-au făcut să-mi pun întrebări despre umanitate”, a povestit el pentru The Guardian.

3.983 de persoaneinfectate cu coronavirus este bilanțul din Marea Britanie (177 de morți, 65 de vindecări)

Citește și alte știri despre coronavirus:

CORONAVIRUS. Claudiu Keșeru despre măsurile extreme luate de Bulgaria împotriva coronavirusului » De ce spune că Ludogoreț e „practic campioană”

CORONAVIRUS. 17 scrimeri și 6 tehnicieni români, inclusiv Ana Maria Brânză, au fost anunțați că sportivii de la competiția la care au participat la Budapesta aveau COVID-19

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează