GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INTERVIU

EXCLUSIV Memorabil! Ilie Dumitrescu a alcătuit cel mai bun prim "11" din istoria Stelei și i-a invitat pe fani să voteze: "Completați voi"

Imagine cu Tudorel Stoica, Belodedici și Scifo (în alb), de la celebrul meci Steaua - Anderlecht 3-0, din 16 aprilie 1986
Imagine cu Tudorel Stoica, Belodedici și Scifo (în alb), de la celebrul meci Steaua - Anderlecht 3-0, din 16 aprilie 1986

Articol de , , - Publicat marti, 08 ianuarie 2019 08:57

Ilie Dumitrescu, 50 de ani, alcătuiește cel mai bun "11" al Stelei din cel mai glorios deceniu al clubului: 1985-1995.

Gazeta Sporturilor i-a dedicat lui Ilie Dumitrescu un ziar aniversar cu ocazia celor 50 de ani pe care i-a împlinit duminică.

În dialogul pe care ziarul l-a avut cu fostul mare fotbalist, s-a născut la un moment dat și o provocare pentru el: să creioneze cel mai bun "11" al Stelei din perioada 1985-1995, de departe cea mai glorioasă din întreaga istorie a clubului, care are deja peste 7 decenii.

- Alcătuiește cel mai bun 11 al Stelei format din jucătorii care au evoluat în anii 80 și 90!
- Una în care să nu fiu eu, că Majearu, Balint au fost foarte buni. Și nu știu cum să fac, să-l bag pe Petrescu și să-l scot pe Iovan? E greu! În orice caz, câțiva n-au cum să lipsească.

-Cine?
- Tudorel Stoica, Lăcătuș, Pițurcă, Iovan, Belodedici, Boloni, Hagi. Alții pot să completeze formula, la număr, dar cei pe care vi i-am zis n-au cum să lipsească niciodată. Vă las pe voi, de la Gazetă, să completați echipa.

"Eu sunt al patrulea, după Balint, Majearu, Adrian Ilie"

- Și portar?
- Duckadam, îți dai seama! Duckadam e Duckadam, n-ai cum să-l pui pe altul în formula ideală a Stelei! Nu puteți să mă întrebați asta!

- Și tu spui că pe partea stângă nu prinzi postul de titular?
- Sunt șapte, opt pe postul ăla: Balint primul, pe urmă Majearu, Adrian Ilie și al patrulea eu. Balint era și el șmecher rău: viteză, goluri! Bun rău de tot! A dat gol din penalty în finala Cupei Campionilor, pe urmă s-a reprofilat atacant din mijlocaș și a dat două goluri la Mondialul din 90.

- Practic, ar fi așa, la ce ai zis până acum: Duckadam - Iovan, X, Belodedici, X - Hagi, T. Stoica, Boloni, X - Lăcătuș, Pițurcă.
- Exact. Uite, pentru restul îi las pe alții să completeze!

Cine să fie fundaș central?

Bumbescu
Prodan

Ce a realizat Steaua între 1985 și 1995

A fost o perioadă absolut fabuloasă pentru Steaua. În acest interval de timp, echipa a obţinut performanţe incredibile.

- a câştigat Cupa Campionilor, în 1986
- a câştigat Supercupa Europei, în 1987
- a disputat încă o finală de Cupa Campionilor, în 1989
- a mai bifat o semifinală de Cupa Campionilor, în 1988
- a atins sferturile Cupei Cupelor, în 1993
- a cucerit 8 titluri de campioană
- a câştigat 4 Cupe ale României
- a luat două Supercupe ale României

Vezi și: EXCLUSIV Ilie Dumitrescu: "România '94 era ce e azi Liverpool" + Era Lucescu mai potrivit ca selecționer în locul lui Iordănescu? + Cum arată cea mai bună Steaua: "Ei 7 să nu lipsească"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
albalbastru72
albalbastru72  •  08 Ianuarie 2019, 19:24

N-ai de unde alege,numai nasparlii,fumatori si betivi.

supereduardo10
supereduardo10  •  08 Ianuarie 2019, 14:58

bahh ma lasati cu Piturca ala e jucator? :))) ia atentie care deschide gura promeste o minge dupa ceafa :))))

brancusi
brancusi  •  08 Ianuarie 2019, 13:29
Postat de juliusmad pe 08 Ianuarie 2019, 12:33

nici eu nu l-as fi ales pe lung. lung este craiovean si nu a jucat la Steaua decat 49 de meciuri. daca ar fi fost sa aleg pe cineva in locul lui ducakadam acesta ar fi "eroul de pe wembley", vasile iordache. a jucat la Steaua din 1971 pana in 1984. ar mai fi fost lupta mare intre fane iovan si dan petrescu si as fi inclinat sa-l aleg pe dan petrescu. a jucat la cel mai inalt nivel.

Corect,Vasile Iordache,fabulos portar.Si,intr-un exercitiu de imaginatie,daca i-ai adauga pe Lita Dumitru si Marcel Raducanu,ar fi fost o echipa de podium la Campionatele Mondiale!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează