GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PROCES

EXCLUSIV Pițurcă a mai "spart" o bancă! Ce sumă impresionantă a câștigat din nou fostul selecționer

Articol de - Publicat joi, 15 martie 2018 10:57

Victor Pițurcă, 61 de ani, ajutat de avocatul Gheorghe Piperea, a contestat în instanţă comisionul de administrare pe care i-l lua Credit Europe Bank şi a câştigat.

Victor Piţurcă a mai dat, recent, o lovitură financiară! De această dată unei bănci, Credit Europe Bank, unde făcuse, în urmă cu 10 ani, un împrumut de nevoi personale în valoare de 1,5 milioane euro. 

1.400 de euro lunar

"Plăteam de atâţia ani câte 14.500 de euro pe lună, rata şi dobânda. Abia de curând am aflat că în această sumă, pe lângă dobânda de 10 la sută, oricum mare faţă de ce se întâmplă prin Occident, mai intra şi altceva, un alt comision, cel de administrare a contului. Numai pentru acest comision dădeam 1.400 de euro pe lună. Mi s-a părut enorm, dar şi abuziv", a povestit fostul selecţioner pentru Gazeta Sporturilor .

A recuperat 220.000 de euro

În primă instanţă, Piţurcă pierduse procesul. Apoi, la Curtea de Apel, a apelat la avocatul Gheorghe Piperea, care, încă din 2010, a început să câştige o serie de procese colective câştigate împotriva diverselor bănci, tocmai pentru comisioane abuzive la contractele de creditare. 

Şi după doi ani prin instanţe, tehnicianul a câştigat inclusiv recursul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în procesul în care a contestat legalitatea acelui comision de administrare a contului său. Astfel, Piţurcă a recuperat 220.000 de euro.

"E incredibil ce fac băncile străine în România!"

Tehnicianul spune că "oricum, banii aştia tot la bancă îi voi da, că până acum le-am dat un milion de euro şi mai am să le mai plătesc încă un milion. Dar este incredibil ce fac în România băncile străine! Pe lângă dobânda extrem de mare, care nu are nicio legătură cu realitatea, mai iau şi alte comisioane şi nenorocesc oameni!

Acum, de exemplu, nu mai am rată de 14.500 de euro, ci de 13.100 de euro pe lună. Le-am şi propus celor de la bancă să scădem acei 220.000 de euro din datoria pe care o mai am şi să rămână de plată doar 800.000 de euro. Nu au vrut. Normal, doar ca să plătesc dobândă la suma mai mare".

Este foarte posibil ca Piţi să nu se oprească aici şi să conteste în instanţă şi cuantumul dobânzii pe care a plătit-o băncii în toţi aceşti ani. 

Are de luat 1,8 milioane euro de la arabi

În decembrie 2017, Victor Piţurcă a câştigat la TAS un alt proces, de această dată împotriva clubului Al Ittihad. Grupare care l-a demis după un an de contract, iar apoi, în al doilea mandat, nu l-a mai plătit deloc. Fostul selecţioner s-a adresat forului de la Lausanne, care i-a dat dreptate, obligându-i pe arabi să-i achite 1,8 milioane de euro plus penalizări de 20.000 de euro pentru fiecare lună de întârziere! 

"Oameni ca domnul avocat Gheorghe Piperea ar trebui să fie implicaţi la nivel înalt în conducerea domeniului financiar-bancar, să nu se mai întâmple astfel de lucruri în România!" Victor Piţurcă, fost selecţioner

"Toate aceste sume pe care băncile le pierd în instanţă nu le plătesc managerii sau acţionarii lor, ci tot oamenii simpli, prin tot felul de comisioane adăugate în produsele lor de creditare sau de depozit" Gheorghe Piperea, avocat

"Nu am luat încă banii de la Al Ittihad, însă ştiu că FIFA i-a somat să-mi plătească. Sunt bani pentru care am muncit, nu vreun bonus" Victor Piţurcă, fost selecţioner

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
zorrozabal
zorrozabal  •  15 Martie 2018, 19:47

Piturca nu are carte deloc!Dimpotriva e *** si nu cred ca a pus mana in viata lui pe alte carti decat cele cu "popi",cu "dame" si cu "juveti"!Dar e un tip sigur pe el si ii merge mintea ca briciul!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cneius
cneius  •  15 Martie 2018, 13:20

Un lucru este adevarat, toate bancile din Ro percep comision de administrare a contului! De asta nici nu mi-am mai deschis cont in Ro! E jaf pe fata !

daweroirl
daweroirl  •  15 Martie 2018, 12:45
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Pai de aia si a luat tel scump ,are calculator bun ,in rate !:)

Vezi toate comentariile (6)
Comentează