GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PALMARES

Revine încă o echipă de tradiție?! Anunțul care le dă speranțe fanilor: „Ofer gratuit palmaresul și sigla, cu două condiții”

FCM Bacău, club de tradiție desființat în 2014, încearcă să revină la viață cu ajutorul suporterilor / Sursă foto: Facebook Muzeul FCM Bacău +23   FOTO
FCM Bacău, club de tradiție desființat în 2014, încearcă să revină la viață cu ajutorul suporterilor / Sursă foto: Facebook Muzeul FCM Bacău

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 octombrie 2021 09:12 / Actualizat sambata, 23 octombrie 2021 09:55

FCM Bacău, club de tradiție desființat în 2014, încearcă să revină la viață cu ajutorul suporterilor. Aceștia vor să recupereze sigla și palmaresul echipei de la Sergiu Sechelariu, fratele mult mai cunoscutului Dumitru Secheariu, cel care a fost ani buni finanțatorul echipei.

Bacăul mai respiră fotbal doar prin trei echipe modeste din Liga 3: Aerostar, Dinamo şi CSM. Iar dorința fanilor e aceea de a readuce la viață vechiul club, cel înființat în 1949 și care a lansat fotbaliști importanți în fotbalul românesc.

5este cel mai bun loc ocupat de echipa Bacău în prima divizie, la finalul sezonului 1998-1999

Sergiu Sechelariu, politician și om de afaceri extrem de cunoscut în Bacău, a anunțat condițiile în care ar fi dispus să cedeze gratuit sigla și palmaresul defunctei FCM Bacău. Acesta pune două condiții. Prima: municipalitatea să pună umărul la revenirea echipei în Liga 1. A doua are mai degrabă conotații personale: acesta vrea „recunoașterea activității lui Dumitru Sechelariu”. 

„Zic: «Bă, ce naiba o fi?»” » Ilie Dumitrescu, protagonist într-o scenă antologică: „Mi-a spus: «Șefu', știți, ca să se deconecteze băieții, pam, pam!»”
POVESTE
„Zic: «Bă, ce naiba o fi?»” » Ilie Dumitrescu, protagonist într-o scenă antologică: „Mi-a spus: «Șefu', știți, ca să se deconecteze băieții, pam, pam!»”

Anunțul lui Sergiu Sechelariu: „Ofer gratuit palmaresul și sigla, cu două condiții”

La una din ședințele consiliului local ,domnul primar Stanciu-Viziteu , a făcut mențiunea că, suporterii echipei FCM Bacău și municipalitatea ar dori sigla și palmaresul acesteia. ✅ Mă bucură faptul că există interes pentru a reabilita această echipă istorică a Bacăului, iar din acest motiv voi ajuta cu drag la efectuarea demersurilor în această privință. 

👉 Chiar dacă această echipă nu a mai avut un meci oficial in campionat din anul 2012 si a fost desființată in 2014 , a produs foarte multe bucurii in randurile suporterilor băcăuani cât timp a activat. 

🏆 Mă gândesc numai la bucuria băcăuanilor când în 1998 FCM Bacău obținea trofeul Cupa Ligii , sau a perioadei dintre anii 1998-1999, când a avut un record de 13 meciuri in care nu a fost învinsă ,ajungând in primele cinci echipe europene la acest capitol. 

🥇 Ea clasându-se mereu în primele locurile ale campionatelor interne de fotbal atât la juniori cât și la seniori. 

⚽️ Pe această cale , deoarece sunt un susținător al sportului în general și susțin strategiile pentru a reînvia mai ales fotbalul băcăuan ,doresc să fac unele clarificari . ‼

👉Ofer cu titlu GRATUIT - municipalității (Primăriei Bacău) atât Palmaresul cât și Sigla Fcm Bacău cu două condiții : 

👉1) Municipalitatea să aducă in prima divizie echipa de fotbal pentru ca suporterii acesteia să fie mândri iar de numele FCM Bacău și fac această mențiune deoarece in diviziile secunde nu are ce să facă cu ele. 

👉❕2) Următorul aspect , și poate cel mai important , fără de care nu am fi avut această performanță este recunoașterea activității lui Dumitru Sechelariu, care a condus această echipă in vremuri tulburi si care după cum ați văzut si azi, fără un om care să susțină sportul rege nu se poate face performanță. 💯 Am ajutat în trecut echipa FCM Bacău , alături de fratele meu Dumitru Sechelariu, și o voi face mereu deoarece trăirile bacăuanilor au fost si vor fi mereu pe primul loc .

EXCLUSIV „Municipalul” din Bacău, „arena groazei”! Imagini cu stadiul dezastruos în care se află acum stadionul care obișnuia să adune 20.000 de spectatori
REPORTAJ
EXCLUSIV „Municipalul” din Bacău, „arena groazei”! Imagini cu stadiul dezastruos în care se află acum stadionul care obișnuia să adune 20.000 de spectatori

Municipalul” din Bacău, „arena groazei”!

„Municipalul” din Bacău, orașul lui Bacovia, e o ruină plină cu balast, gunoaie, mușchi și copaci uscați. Gazeta Sporturilor a vizitat arena în degradare la finalul anului trecut

La finalul lui 2020, reporterii Gazetei au vizitat „Municipalul” care altădată aduna aproape 20.000 de oameni la partidele importante din Liga 1, iar impresia a fost aceeași ca la ultima prezență acolo, acum 4 ani: o amintire murdară a unui loc care, cândva, se putea numi stadion, în prezent o ruină, cadru perfect pentru o peliculă horror.

Pe scaune au început sa apară mușchi
Locul unde altădată erau grupuri sanitare e acum doar o zona plină de deșeuri
Tabela și scaunele arată de parcă stadionul ar fi fost câmp de război, ruginite și decolorate
+19 FOTO

Și câte promisiuni aducătoare de voturi s-au tot vânturat în media! Ce noi stadioane, acoperite, elegante și moderne! Ultimul, chiar în toamnă, după cum a dezvăluit Aurel Damian, fostul președinte al lui FCM. „Culmea este că la noi stadionul avea deja o mulţime de avize primite pentru o arenă ultramodernă, dar nu s-a avansat. De ce? Nu ştiu! Acum avem promisiunea CNI că vom fi ajutaţi”. Au trecut alegerile, probabil că peste 4 ani se va mai vorbi despre așa ceva

1966e anul în care s-a inaugurat stadionul Municipal din Bacău. A mai fost renovat în 2003 și, parțial, în 2010

VIDEO Stadionul pe care a evoluat FCM Bacău în Liga 1, o adevărată arenă a groazei

Jucători și antrenori legendari pe „Municipalul” din Bacău 

Gazonul „Municipalului” a fost călcat, de-a lungul timpului, de tehnicieni și fotbaliști foarte importanți ai României. Pe banca moldovenilor au stat, printre alții, Angelo Niculescu, Traian Ionescu, Constantin Teașcă, Nicolae Vătafu, Florin Halagian și Mircea Rednic. 

Tricoul galben-albastru a fost îmbrăcat de Narcis Coman, Mircea Constantinescu, Emeric Dembróschi, Dudu Georgescu, Lică Nunweiller, Sorin Avram, Gheorghe Ene II, Lică Movilă, Costel Solomon, Vasile Jercălău, Cristian Ciocoiu, Cătălin Cursaru, Dorin Goian sau Andrei Cristea.

Vezi și alte știri din fotbalul românesc:

Anunț oficial: „Brandul se întoarce acasă după 17 ani”

FOTO + VIDEO Un nume încărcat de istorie din fotbalul românesc are planuri majore: „În 5-7 ani vom fi în Liga 1, cu un stadion nou și o bază solidă”

Playtech: ȘOC! Ce conținea sticluța pe care a băut-o Simona Halep la US Open. ULUITOR ce s-a aflat


Comentarii (11)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  23 Octombrie 2021, 15:31
Postat de tororosso pe 23 Octombrie 2021, 14:56

„Constructorul” Sergiu Sechelariu este departe de ceea ce le promite băcăuanilor verzi și uscate și care a deschis în Bacău un nou talcioc unde vinde ce nu este a lui dar cu pretenții de mare afacerist . „ municipalitatea să pună umărul la revenirea echipei în Liga 1 ” adică el să fie bosul pe banii municipalități . Urmașul lui Dumitru Sechelariu ,fratele , are aceleași metehne la banul public ca defunctul și probabil vor fi mulți care vor pune botul împinși de necuratul .

Dar n-a zis că vrea să fie bossul; el a zis că CEDEAZĂ palmaresul și sigla.

suporterucv
suporterucv  •  23 Octombrie 2021, 15:07

Dar sigla fara palmares poate s-o ofere ?? :))

tororosso
tororosso  •  23 Octombrie 2021, 14:56

„Constructorul” Sergiu Sechelariu este departe de ceea ce le promite băcăuanilor verzi și uscate și care a deschis în Bacău un nou talcioc unde vinde ce nu este a lui dar cu pretenții de mare afacerist . „ municipalitatea să pună umărul la revenirea echipei în Liga 1 ” adică el să fie bosul pe banii municipalități . Urmașul lui Dumitru Sechelariu ,fratele , are aceleași metehne la banul public ca defunctul și probabil vor fi mulți care vor pune botul împinși de necuratul .

Vezi toate comentariile (11)
Comentează