GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INEDIT

Fetele vor antrenorii la costum! Două dintre cele mai atrăgătoare prezentatoare de știri sportive din România au acceptat un interviu inedit înaintea finalei Ligii 1

Articol de - Publicat vineri, 27 aprilie 2018 09:00

Camelia Bălțoi și Ioana Scărlătescu prezintă știri despre Steaua și CFR Cluj în fiecare zi. Află înaintea telespectatorilor tot ce se întâmplă la cele două echipe. Le vedeți la televizor aproape din oră în oră la jurnalele sportive de la TV Digi Sport, respectiv TV TelekomSport.

Gazeta Sporturilor le-a provocat pe Camelia și Ioana la un interviu inedit înaintea finalei Ligii 1. Fetele au acceptat să răspundă la câteva întrebări altfel, tocmai pentru a mai destinde atmofera înaintea unui meci care se anunţă a fi plin de tensiune pe Arena Națională.

- Cum ar suna știrea despre derby-ul FCSB - CFR Cluj pe care vrei să o anunți a doua zi după meci?
Camelia: Partidă dramatică aseară, pe Arena Națională! Cei 50.000 de oameni prezenți pe stadion au avut parte de un show grandios și tensiune dusă la limită! Câștigătoarea campionatului s-a stabilit cu o execuție de generic, în ultimul minut de prelungiri al meciului.
Ioana: Splendoare în iarbă. Așa a arătat debyul FCSB - CFR Cluj, care a surprins prin eleganță și inteligență la nivel de declarații. Spectacol în tribune, datorită celor mai frumoase scenografii din ultimul timp, și competiţie acerbă pe gazon. Singura dispută apărută în urma derbyului este cea pentru cel mai frumos gol. Mai avem însă de așteptat până să aflăm cine va fi noua campioană a Ligii 1. Până atunci trăim cu sufletul la gură fiecare meci!

- Prin ce logo și prin ce motto ai promova acest meci care poate fi decisiv pentru câștigarea titlului de campioană?
Camelia: Un meci cât un trofeu!
Ioana: În căutarea titlului pierdut.

- Dacă ai fi stilista celor doi antrenori, cum i-ai îmbrăca pe Nicolae Dică și Dan Petrescu în derby?
Camelia: Îmi place Jose Mourinho pentru aroganța pe care o afișează, o imagine creată însă și prin stilul vestimentar. Aproape mereu sobru. Îi văd pe antrenori îmbrăcați elegant, în negru, la costum. Cred că e momentul să renunțăm la trening și la tricouri clasice de prezentare. Antrenorii pot da ora exactă, atunci când vine vorba de cum ies de la vestiare jucătorii.
Ioana: Aș alege clar să îi îmbrac în costume. Și pentru că sunt puțin conservatoare când vine vorba de vestimentație, dar și pentru prestanță. Suntem un popor mai coleric și dacă ne putem ajuta de vestimentație ca să fim mai temperați, de ce să nu folosim acest truc? Iar sacourile ar avea pe ele emblemele cluburilor.

- Dacă ai juca la FCSB / CFR Cluj, cu cine ți-ai dori să faci schimb de tricouri de la echipa adversă?
Camelia: Dacă aș juca la Steaua, aș face schimb cu Arlauskis. A câștigat titlul cu Gâlcă antrenor, dar acum este imaginea din poarta CFR-ului. Dacă aș juca la clujeni, i-aș lua tricoul lui Budescu. Mi se pare că aduce siguranță în jocul roș-albaștrilor. Nu prea greșește și, prin pasele lui, face jocul mai frumos. Plus că ne mai surprinde, din când în când, cu câte o minunăție de gol.
Ioana: De dragul fanteziei aș numi probabil un jucător. Însă mi-e greu și să aleg o echipa la care mi-aș dori să joc.

- Cine crezi că va fi jucătorul care va decide deby-ul din această etapă?
Camelia: Nu mă pot hotărî între Budescu și Gnohere.
Ioana: Cel care va fi entuziasmat că e pe teren, care s-a pregătit conștiincios și are încredere că el va decide meciul!

- Dacă ai avea 2 minute la dispoziție să fii antrenorul echipei, ce mesaj le-ai transmite jucătorilor înainte de meci?
Camelia: Le-aș propune un exercițiu: să dea timpul înapoi și să își amintească prima lor întâlnire cu mingea, cum a început pasiunea pentru fotbal. Toți avem o poveste în spatele profesiei și sunt sigură că și poveștile lor sunt presărate cu momente grele, sacrificii, eforturi, speranțe. Acel drum, care nu se măsoară în kilometri, ci în ani. "Nu ar fi frumos ca, în dreptul anului 2018, să vă apară în CV trofeul Ligii 1?".
Ioana: Sunteți foarte pregătiți să învingeți datorită antrenamentului și pregătirii foarte bune pe care ați făcut-o. Singura diferență între a câștiga sau a pierde acest meci o va face încrederea voastră că puteți sau nu să câștigați! Și credeți-mă, puteți! Tot ceea ce credeți este posibil!

- Ce-ți place și ce nu-ți place la fotbalul românesc?
Camelia: Îmi place vibrația suporterilor români, care se simte pe orice stadion din lume unde ar juca echipele noastre. Reușim să ne facem simțită prezența indiferent de cât de puțini sau mulți am fi. Nu îmi place stilul de joc. Fotbalul romantic, jucat de Generația de Aur, era mai frumos. Acum, parcă nu se mai leagă pasele ca odinioară, parcă se faultează mai mult, ba chiar se ajunge la incidente urâte cu înjurături, îmbrânceli...
Ioana: Îmi place umorul din fotbalul românesc și faptul că e plin de provocări nenumărate, care apar de multe ori din cauza țării în care trăim. E interesant să vezi cum sunt gestionate aceste provocări. E greu să te plictisești când vine vorba despre domeniul ăsta. Îmi displac profund lipsa de eleganță și lipsa de calitate a unor oameni. Lipsa de asumare!

- Când ai fost ultima dată pe stadion la un meci din Liga 1?
Camelia: Am mers la multe meciuri de fotbal în ultimele luni. Am fost la jocuri din Champions League, din Europa League, la meciurile echipei naționale. În Liga 1 am fost ultima dată la un meci jucat la Chiajna. Sper să-mi fac timp să ajung din nou pe stadion.
Ioana: A trecut ceva timp, pot spune cu certitudine că era un derby. Steaua-Dinamo, mai exact. Și se întâmpla înainte de schimbarea actualului sistem competițional.

CAMELIA BĂLȚOI

Pe 1 februarie a împlinit 29 de ani și e născută la Drobeta Turnu-Severin. După ce a absolvit Facultatea de Drept, n-a dorit să participe la examenul la magistratură și să devină judecător, ci a decis să-și depună CV-ul la zece televiziuni din București. A fost aleasă de TV Digi Sport acum 6 ani. Pe lângă pasiunea pentru TV, Camelia a pozat pentru o colecție semnată Athena Philip ce cuprindea mai multe piese vestimentare dedicate viitoarelor mirese.

IOANA SCĂRLĂTESCU

Va face și ea 29 de ani, pe 21 iunie. A terminat Facultatea de regie-film, fiind licențiată în cinematografie și televiziune. Până să ajungă să prezinte ştiri sportive, în urmă cu 11 ani a jucat într-un serial românesc: "Iubire ca în filme". A fost distribuită ca actriță în "Războiul sexelor", și în mai multe seriale produse de MediaPro: "Îngerașii", "State de România" și "Moștenirea". De şase ani face parte din echipa TV Telekom Sport.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează