GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  SUA

Fotbalul ia amploare în America! » Numărul americanilor care se uită la fotbal a crescut considerabil în ultimul an

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 14 august 2014 00:00 / Actualizat joi, 14 august 2014 20:49

Denumit de americani "soccer", fotbalul nu este un sport prea iubit în Statele Unite. Însă în ultimii ani, sportul-rege a început să-şi croiască uşor-uşor drum către inimile nord-americanilor.

Fotbalul a început să-şi facă loc în Statele Unite printre baseball, baschet sau fotbal-american. Conform jurnaliştilor de la DailyMail, 115,5 milioane de americani au urmărit Premier League sezonul trecut, ceea ce înseamnă o creştere cu 114% faţă de anul precedent.

Dovada că fenomenul fotbalistic este în creştere o constituie şi faptul că tot mai multe echipe europene, ca Arsenal, Manchester United, AC Milan sau Real Madrid, au ales să îşi facă în ultimii ani pregătirea de vară în Statele Unite.

Americanii au stabilit acum două săptămîni recordul de asistenţă la un meci de fotbal jucat în Statele Unite, amicalul dintre Manchester United şi Real Madrid strîngînd în tribunele stadionului din Michigan 109.000 de spectatori.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
madskills
madskills  •  15 August 2014, 10:37

Cifrele sunt eronate, clar. Dar e adevarat ca incet incet se "ridica" si sportul asta. Nu degeaba Ronaldo a ales sa semneze cu agentia de publicitate a lui Lil Wayne sau cu KFC. Apoi din ce in ce mai multi basketbalisti de top au inceput sa dea tweet-uri in care apar alaturi de fotbalisti (Kobe, LeBron, etc). Iar la americani tweeteru e peste facebook. Deci usor usor si fotbalul devine mai cunoscut acolo dar clar niciodata nu o sa fie la nivelul basketului, baseballului, footballul lor sau "patinajul cu batai".

dankressman.1.1.1..
dankressman.1.1.1..  •  14 August 2014, 22:26

Bai nu mai vorbiti prostii! 115,5 milioane de spectatori au urmarit TOATE meciurile din Premier League! Asta nu inseamna mult deloc. Cine este interesat de "soccer" a urmarit cel putin 20 de meciuri in tot sezonul. Asta inseamna 5,775,000 de oameni...poate mai putin chiar. Si intr-adevar se fac eforturi pentru promovarea fotbalului. De exemplu au aparut deja cinematografe unde poti urmari HD...am auzit ca si 3D dar nu am vazut...toate meciurile din Premier League. Pentru cei care nu stiu "soccer" ...este foarte popular printre "fete" si copiii pana la 12 ani...cine nu a auzit de "soccer mom":):):):). USA team este Campioana Mondiala la "soccer&quo

j.bravo
j.bravo  •  14 August 2014, 21:52
Postat de wwerko80 pe 14 August 2014, 21:38

1/3 americani a urmarit premier league? pai 1/10 nici nu au auzit de messi sau ronaldo bahahahhah dailymail, un fel de cancan UK

clar ca ai dreptate! 80% intre ei nici nu stiu cine a iesit campioana mondiala anul asta. Cifrele astea nu se calculeaza/raporteaza in felul asta. Pe etapa urmaresc vreo 3-4milioane, iar IN TOTAL sunt pest 115 milioane. Dar e foarte posibil ca e vorba de aceeasi 3-4mil. care sunt un fel de spectatori "repetati" ca sa zic asa. Modul in care sunt prezentate stirile pe jsp nu este profesionist si induce lumea in eroare.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează