GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ATENTAT

Fotbalul merge mai departe » În ziua atentatului de la Paris, din 13 noiembrie 2015, turcii au dejucat planuri similare ale teroriştilor la Istanbul. Ieri nu s-a mai putut!

Articol de , - Publicat miercuri, 13 ianuarie 2016 00:00

Echipele româneşti vor continua stagiile de pregătire în Antalya, nu sînt speriate de atacul kamikaze al sirianului Nabil Fadli, care a lăsat în urmă cel puţin 10 morţi

Ieri dimineaţă, ora locală 10:20, piaţa Sultanahmet din centrul Istanbulului, lîngă Obeliscul lui Teodosie. O explozie puternică a unui atac kamikaze, terorist, a îngrozit zona, apoi oraşul, apoi mapamondul.

În acelaşi timp, la cîteva zeci de kilometri depărtare, delegaţia Universităţii Craiova se afla în aeroportul metropolei, cu destinaţia Antalya, unde se desfăşoară cantonamentul mai multor formaţii din România. Oltenii n-au auzit nimic. Însă turcii şi lumea, da. Autorităţile au făcut bilanţul: cel puţin 10 morţi şi 15 grav răniţi, mulţi turişti germani, dar şi localnici într-o zonă frecventată, în apropiere de Moscheea Albastră, de Sfînta Sofia şi de bazar!

Informaţii monitorizate

Probabil că numărul victimelor va creşte, doar că vom afla de azi încolo, întrucît autorităţile turce au decretat ca media din ţară să nu mai prezinte ştiri de la atentat! Turcii suspectează ISIS de acest atac, presa internaţională vorbeşte şi despre un posibil atac al kurzilor, iar preşedintele Erdogan a spus că-i vorba despre un atentator sinucigaş cu bombă, un tînăr originar din Siria, pe numele său Nabil Fadli, născut, de fapt, în Arabia Saudită.

În urmă cu cîteva luni, un dublu atentat sinucigaş a dus la moartea a 103 persoane în faţa gării centrale din Ankara, atacul fiind atribuit grupării jihadiste Stat Islamic. Tot ieri, la puţine momente după "Sultanahmet", o deflagraţie puternică s-a produs într-un alt cartier al Istanbulului, un bloc de 12 etaje fiind cuprins de flăcări.

Oltenii n-au ştiut pînă-n Antalya

Dacă lumea este iar în stare de şoc şi în alertă maximă, fotbalul încearcă să-şi urmeze programul prestabilit. Oltenii au aflat abia după ce au ajuns în Antalya, la prînz, de atentat, neînţelegînd prea bine, la început, ce s-a întîmplat.

Jucătorii s-au uitat unii spre alţii, însă au continuat să discute despre pregătiri şi antrenamentul de la ora 17:00 a fost unul normal, în Belek. Lîngă, la Kadriye, steliştii nu au modificat deloc programul, şedinţe de pregătire la ora 11:30, respectiv 17:00.

Rămîne cum s-a stabilit

"Nici nu s-a pus problema să luăm în calcul anularea stagiului de pregătire. Nu e primul atentat, încercăm să ne concentrăm doar pe fotbal", au comentat campionii. Echipa naţională a României nu renunţă nici ea la cantonamentul din Belek, prevăzut în perioada 25 ianuarie - 6 februarie, au anunţat reprezentanţii FRF aseară.

FC Voluntari este şi ea în Antalya, Lara, începînd de azi, alte 6 formaţii vor sosi în zonă, este vorba de Petrolul, Viitorul, ASA Tîrgu Mureş, CSMS Iaşi, FC Botoşani şi ACS Poli Timişoara. Măsurile de securitate s-au înăsprit în Istanbul, însă se evită a se panica populaţia cu o afluenţă mare de ştiri despre atentat.

721 de kilometrisînt între Istanbul şi Antalya, acolo unde sînt cantonate echipele româneşti

"Se face imagine proastă Islamului"

Stelistul Houssine Kharja este născut la Paris din părinţi marocani. Este musulman, dar are prieteni de toate religiile. "E mai presus de noi tot ceea ce se întîmplă în lume. O tîmpenie. Nu fac politică, dar nu poţi spune că marile puteri nu pot să formeze o armată să meargă peste terorişti unde-or fi ei ascunşi. Nebunia din Siria trebuie oprită, rapid! Nu zic că este o glumă ce se întîmplă acolo, dar s-a mers foarte departe şi se face o imagine proastă Islamului. Să trimită armatele să rezolve situaţia. Deja ne-am obişnuit cu atentatele, ceea ce nu este normal. Oricum, nu ne simţim în pericol", a spus mijlocaşul pentru Gazeta Sporturilor.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează