DIVERSE  ·  EVENIMENT

FOTO Reportaj de atmosferă de la lansarea cărții "Basmul fotbalului" » Toată clasa politică românească, în frunte cu Dragnea și Tăriceanu, a eclipsat fotbaliști de legendă

Articol de GSP - Publicat joi, 14 iunie 2018 12:52

Miercuri seară. La doi pași de Teatrul Țăndărică, din Piața Lahovari, forfotă mare. Strada era blocată de mașini negre cu permise de Senat și Camera Deputaților în geam.

Mașinile televiziunilor îngreunau și mai mult traficul din zonă, unul infernal pentru ora 18:00. Centrul Capitalei era sufocat! Claxoane, mulți nervi și foarte cald. Și nu, nu era niciun eveniment policit în zonă, deși am putea fi tentați să credem asta. Era o lansare de carte sportivă!

Îmbrăcați în costume scumpe și cu mașinile de lux parcate pe strada Eremia Grigorescu, greii din politica românească pășeau printre eroii fotbalului românesc. Într-o clipă, Narcis Coman, Mircea Sandu, Țețe Moraru, Miodrag Belodecici și Costel Orac au fost eclipsați.

Liviu Dragnea (președintele PSD și al Camerei Deputaților), Călin Popescu Tăriceanu (președintele Senatului), Vasile Blaga (fost ministru de Interne), Valeriu Stoica (fostul ministru al Justiției), Alexandru Atanasiu (fostul ministru al Muncii), Florin Georgescu (actualul vicegurnator al BNR), George Copos (fost vicepriministru și patron al Rapidului) și mulți alții erau în prim-plan. Nimeni nu-i mai observa în sala mică a Point Art Hub pe cei care au fost ovaționați de mii și mii de suporteri la meciurile din fotbalul românesc.

Le-au stricat un Breaking News :)

Avalanșa de întrebări a început instant. "Domnule Dragnea cum comentați ultimele declarații ale președintelui Iohannis referitoare la demiterea șefei DNA?". "Domnule președinte ce măsuri veți lua împotriva lui George Harabagiu?". "Cum comentați domnule Tăriceanu situația referitoare la...".


Dragnea și Tăriceanu

Reporterii Antena 3 și România TV n-aveau treabă cu o lansare de carte, erau acolo pentru altceva, dar greii politicii românești i-au lăsat cu ochii-n soare. "Suntem la o lansare de carte, avem timp de problemele noastre cu alte ocazii", le-a tăiat-o scurt șeful PSD Liviu Dragnea.

"Liviule, eu unul n-aș sta lângă Copos! E cel mai mare ghinionist din țara asta", îi transmite Marius Tucă lui Dragnea, în momentul în care intră în clădirea micuță unde are loc lansarea. Politica a acaparat din nou sportul românesc! Toată lumea e cu ochii pe Dragnea, Tăriceanu, Videanu sau Blaga, care erau în primele rânduri ca la o ședință solemnă în Parlament.

"Basmul fotbalului este mai puțin despre fotbal, deși e numai fotbal, și mai mult despre oameni. Oameni pe care i-am cunoscut, oameni care au scris istorie, oameni care nu mai sunt printre noi sau oameni care se află în sală. Este cea mai completă enciclopedie de fotbal. Eu n-am citit ceva mai bun"
Marius Mitran, director de comunicare LPF, coordonatorul volumului

"Basmul fotbalului născocit împreună cu Marius Mitran" este o carte editată la Editura Rao în două volume, totalizând 1.800 de pagini. O trecere în revistă a istoriei sportului rege de la origini până în prezent, precum și a unor momente de referință din fotbalul național și internațional, inclusiv a tuturor Campionatelor Mondiale.

"Când vezi epopeea scrisă de cei doi, te sperii. În momentul în care începi să citești primele pagini, devine un roman captivant, fantastic"
Cornel Dinu

lansarecarte mn 58

"Este o carte pe care aș fi vrut să i-o dedic lui Dumitrache. A fost idolul meu. L-am iubit așa cum numai un microbist poate să iubească"
Marian Nazat, autorul cărții

După o oră în care au uitat de politică și de scandalurile din România, greii politici românești s-au așezat la coadă. Au luat autografe, apoi șoferii au pornit aerul condiționat al limuzilor de lux și-au dispărut pe străzile aglomerate ale Bucureștiului.Locul periculos de unde GARANTAT iei COVID-19. Ce activități e bine să eviți ca să nu te infectezi
Libertatea
Comentarii (2)
risc_mix  •  14 Iunie 2018, 16:19

Băi ăștia din presă, ați înnebunit complet. După mintea voastră politicienii nu trebuie să mai apară în public că eclipsează, că se urcă pe spatele nu știu cărui sportiv, că-și face imagine , etc. Astea sunt idioțenii bă jurnaliști de c... Păi ce mă, dragnea, tăriceanu, firea, etc mai au nevoie de imagine? Și apoi ei se duc acolo de capul lor? Ce să facă dacă sunt invitați? Să nu meargă că le interziceți voi, niște neica-nimeni?

martinpen  •  14 Iunie 2018, 14:52

Si n-am inteles, de cand un fotbalist trebuie sa fie mai important decat un politician? Auzi, Narcis a fost eclipsat... Pai cine o fi Narcis ala ? Dragnea conduce un partid, bine sau rau, il conduce... Narcis conduce masina...

Vezi toate comentariile (2 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
18:00 Fotbal, Liga 1
Viitorul - Academica Clinceni
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, Liga 1
Botoșani - Astra
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, La Liga
Real Sociedad - Granada
Digi 2, Telekom 2, Look Sport 2
23:00 Fotbal, La Liga
Real Madrid - Alaves
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1