GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  FILM CU GAZETA

Gazeta Sporturilor lansează astăzi seria de filme istorice şi fantasy, cu ultima versiune a lui "Conan"

Articol de - Publicat joi, 26 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 25 ianuarie 2012 19:51

Noile aventuri ale fabulosului războinic expediază în istorie varianta cu Arnold


Cînd lumea duce lipsă de eroi, trebuie inventaţi. Cu asta se ocupă "uzina de vise" şi asta vă propune Gazeta Sporturilor pentru iarna lui 2012 Anno Domini: o serie de filme, ca o călătorie de-a lungul istoriei, cu oprire în epocile barbare ("Conan", 2011), în Anglia secolului XIII ("Sîngele Templierilor", 2011), în Imperiul Roman ("Centurion", 2010), în magia întunecată a Evului Mediu ("Anotimpul vrăjitoarei", 2011).

Conan şi visul unui american
Pentru a începe călătoria, să ne întoarcem întîi pînă în anii 1900, cînd un puşti irlandez din Texas s-a apucat de bodybuilding, dorind să le semene războinicilor mitici din cărţile sale preferate. Robert E. Howard pe numele lui a renunţat la flotări repede, pe la nouă ani, şi s-a apucat de scris istorioare. A perseverat, iar în 1932, inspirat de o excursie prin Texasul profund, a apărut legendarul Conan Cimerianul sau Conan Barbarul. Personajul lui Howard a făcut carieră pînă în zilele noastre: filme, benzi desenate, serii de animaţie, jocuri video.

Un hawaiian în loc de Arnold
Gazeta Sporturilor vă oferă azi cea mai nouă producţie cinematografică bazată pe aventurile lui Conan. Filmul din 2011 a fost turnat în întregime în Bulgaria, cu un buget de 90 de milioane de dolari. Actorul din rolul principal, Jason Momoa ("Stargate Atlantis", "Urzeala Tronurilor"), este mai puţin impresionant ca masă musculară decît Arnold, dar e mai apropiat de versiunea din carte a eroului. Adică, au observat unii critici, din fericire, dispare accentul german al lui Schwarzenegger.

De data asta, veţi vedea un Conan născut în Hawaii şi educat pe podiumurile marilor case de modă. Pentru rol, Momoa s-a antrenat timp de şase săptămîni la şcoala de cascadorie şi arte marţiale din Los Angeles, sub îndrumarea "dirijorului" cascadoriilor din "Matrix".

"Stăpînul Inelelor" plus "Frankenstein"
Narată de inconfundabila voce de Oscar a lui Morgan Freeman, Povestea aduce ca atmosferă cu "Stăpînul Inelelor": o hartă a unor ţinuturi mitice, un timp imemorial, cîndva, după scufundarea Atlantidei. O mască a puterii este creată, apoi distrusă. Un copil se naşte pe cîmpul de luptă, un copil cu puteri extraordinare, care învaţă de la tatăl fierar (Ron Perlman, Globul de Aur pentru "Frumoasa şi bestia") că o sabie se face şi din foc, şi din gheaţă.

Tatăl lui Conan este ucis, iar filmul devine istoria unei răzbunări. Nici una dintre scenele de luptă nu seamănă cu alta. Nu lipsesc cascadoriile pe cai, scenele pe marginea vulcanului sau duelurile cu o sabie în fiecare mînă. Nu degeaba regizorul Marcus Nispel s-a antrenat filmînd videoclipuri pentru Janet Jackson, Cher şi George Michael. Şi nu degeaba şi-a făcut mîna adaptînd "Frankenstein" pentru TV, judecînd după varietatea de monştri, demoni şi creaturi semiumane care-i stau în cale lui Conan.

O româncă printre barbari
Printre frumuseţile feminine care îmblînzesc inimile de barbari apare şi o româncă, fotomodelul Alina Puşcău. Asta, ca să nu vă lăsaţi furaţi nepatriotic de peisajele bulgăreşti, ţinta invaziilor de turişti. Gazeta Sporturilor vă invită azi să vă delectaţi cu aventurile unuia dintre cei mai populari războinici din toate timpurile. Iar după fabulosul Conan, pregătiţi-vă pentru misterioşii Cavaleri Templieri şi tenebroşii regi englezi.

90 de milioane de dolari reprezintă bugetul filmului

48,7 milioane de dolari încasări a avut "Conan"

"Conan e suma eroilor mei personali"
Robert E. Howard, creatorul personajului Conan

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
viezure
viezure  •  26 Ianuarie 2012, 01:46

Conan? unul din cele mai proaste filme ale anului 2012. Cel cu Arnold "din preistorie", il depaseste la aproape toate capitolele. Nu va pierdeti vremea, Conan (2012), nu doar ca e kitch.. ci este un kitch nereusit. Un partz de la Hollywood cu un Momoa care trebuie sa ia lectii serioase de la tataia Arnold. In postarea Mariei Andries (ale carei editoriale blogsport, le ador) se cauta prea mult Senzationalul. Spre exemplu, Ironclad (sangele templierilor) e un film mediocru, pacat de Soundtrack-ul lui Lorne Balfe, care e superb (à la Gladiatorul). Sa intelegem, de fapt filmele care "au dat faliment", se vand cu gsp. :) SENZATIONAL!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează