GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  LINIE OTOPENI - GARA DE NORD

FOTO. Gică Popescu exultă: „De la aeroport la Gara de Nord în 15 minute! Proiectul meu de suflet e aproape gata” » Când va fi dată în folosință noua cale ferată

Calea ferată care va face legătura între Aeroportul Otopeni și Gara de Nord prinde contur +11   FOTO
Calea ferată care va face legătura între Aeroportul Otopeni și Gara de Nord prinde contur

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 mai 2020 15:30

Gică Popescu (52 de ani), consilierul prim-ministrului României pentru organizarea Euro 2020 (turneu amânat pentru anul următor), a vizitat astăzi lucrările de la calea ferată care va face legătura între Aeroportul Otopeni și Gara de Nord.

Președintele Viitorului se declară optimist, afirmând că lucrarea va fi finalizată în luna august a acestui an: „Este proiectul meu de suflet. Sunt printre puținii care au crezut în el”.

+7 FOTO

Gică Popescu: „De la Aeroport la Gara de Nord în 15 minute”

„După ce am vizitat săptămâna trecută cele 3 stadioane aflate în construcție pentru Euro 2021, deja îi puteam spune așa, astăzi am inspectat, alături de domnii Lucian Bode, ministrul Transporturilor, și de Ionuț Stroe, ministrul Sportului, lucrările de la calea ferată care va lega Aeroportul Otopeni de Gara de Nord. 

Sunt printre puținii care au crezut în acest proiect. Când vorbeam despre calea ferată de la Otopeni la Gara de Nord, oamenii mă priveau cu neîncredere. Pe undeva, erau îndreptățiți. ULTIMUL TRONSON DE CALE FERATA IN ROMÂNIA S-A CONSTRUIT IN 1984... Mi-am asumat public proiectul acesta și mărturisesc că m-a încercat azi, văzând că lucrările sunt gata în proporție de 70 la sută, o senzație de mândrie, dar și de emoție. 

Pot spune că este proiectul meu de suflet. Calea ferată, care are o lungime de aproximativ 17 kilometri, va fi gata undeva în luna august. Pe perioada stării de urgență s-a lucrat într-un ritm încetinit față de cum s-a lucrat înainte. De la aeroport la gară, distanța va fi parcursă în 15 minute. Va fi o lucrare de care se vor bucura bucureștenii, locuitorii din zonele limitrofe, dar și cetățenii români aflați în tranzit la și dinspre aeroport. Nu în ultimul rând, turiștii străini. 

Am fost să vedem și cum stau lucrurile la Aeroportul Băneasa, care va fi modernizat tot în așteptarea Campionatului European. Și acolo e bine. Așadar, din august, Bucureștiul se va alătura marilor orașe europene care au tren direct de la aeroport către cea mai importantă stație feroviară. Iar de la gară, cu metroul, prin tot orașul. Să ne revedem sănătoși!”, a postat Popescu pe pagina personală de Facebook.

26 augusteste data exactă la care Calea Ferată ar urma să fie finalizată, conform estimărilor lui Ionuț Stroe, șeful MTS

Citește mai multe știri de actualitate:

Până când se pot returna biletele pentru Euro 2020 și cum își pot recupera suporterii banii

Bogdan Andone, clipe teribile în Ungaria: „Suporterii lor sunt naziști! Am stat 5 ore în stadion, până au venit trupele antitero cu elicopterele”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (32)
296360601363648
Paun Ionete  •  08 Mai 2020, 04:08

Un pușcariaș care a încercat să fure ,n-are nici un cuvînt de spus. El n-a fost în stare să-si duca propriile proiecte la sfîrsit iar voi , ***, v-a uitati in gura lui.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1018920604793560
Muntenescu Stefan  •  07 Mai 2020, 12:00

Cum s-a rezolvat problema litigiului între dl. Țiriac și autorități, referitor la demolarea patainoarului din Otopeni?

1_0_1_0
1_0_1_0  •  07 Mai 2020, 11:13

Ca sa ai un proiect de suflet trebuie sa fi avut pana la asta multe-multe alte proiecte. Gica....n-a avut mai nimic....

Vezi toate comentariile (32)
Comentează