GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  AMINTIRE

VIDEO EXCLUSIV Dezvăluirile unui apropiat despre sinuciderea lui Dan Coe, jucătorul de legendă al Rapidului: „Nu prea cred varianta asta”

Coperta revistei Sport din 1969, cu Culae Lupescu, Rică Răducanu și Dan Coe // foto: pentrufaimaluidancoe.blogspot.ro
Coperta revistei Sport din 1969, cu Culae Lupescu, Rică Răducanu și Dan Coe // foto: pentrufaimaluidancoe.blogspot.ro

Articol de GSP - Publicat marti, 19 iulie 2022 16:04 / Actualizat marti, 19 iulie 2022 17:15

Ilie Slăvei (70 de ani), fost poloist cu 5 titluri de campion alături de Rapid, a vorbit la GSP Live despre decesul prematur și încă învăluit în mister al lui Dan Coe, fost fotbalist la Rapid și în echipa națională a României, despre care se spune că s-a spânzurat în 1981, la doar 40 de ani.

Supranumit „Ministrul Apărării”, Dan Coe, campion alături de Rapid în 1967 și parte din naționala României la Mondialul din 1970, a fost găsit spânzurat pe 19 octombrie 1981, la doar un an după ce se relocase în Koln, Germania.

Moartea sa a fost învăluită de mister: deși varianta oficială a fost suicidul, s-a vorbit și despre varianta unei crime premeditate, întrucât în urmă cu puțin timp Coe se pronunțase împotriva regimului comunist din România la postul radio Europa Liberă.

În această dimineață, Ilie Slăvei, fost poloist important de la Rapid, care l-a cunoscut pe Dan Coe, a vorbit la GSP Live despre moartea acestuia. 

Ilie Slăvei, fost poloist de legendă, despre moartea lui Dan Coe

„Pe Dan Coe l-am întâlnit când era depresiv, se certase cu nevastă-sa. Rămăsese în Germania, în Koln, spăla vase la un restaurant. Când am venit și eu acolo, am vorbit cu el, dar la câteva zile distanță s-a spânzurat. Sau așa se spune.

Vorbeam cu câțiva prieteni de acolo despre cum a fost spânzurat. Ar fi fost sfoara legată de clanță și dată peste ușă. Nu prea... nu cred... apare instinctul conservării, care nu te lasă să te omori.

Cred că dacă-l prindeam cu o săptămână, două înainte, poate-l salvam, că am darul ăsta al optimismului: «hai, mă, lasă, că facem, că nu știu ce...»”, a afirmat Slăvei. 

Eu n-am vorbit niciodată la Europa Liberă, niciodată! Au încercat să mă racoleze și pe mine, dar le-am zis: «Mi-a mers foarte bine în România».

- Ilie Slăvei 

VIDEO » Ce a declarat Rică Răducanu la 40 de ani de la moartea lui Dan Coe: „Ăștia l-au lucrat!”

Dan Coe a fost o figură extrem de iubită de fanii Rapidului, care i-au dedicat un cântec: „Un strigăt din vechea Troie... AHOE / Pentru faima lui Dan Coe... AHOE / Și-nc-o dată, că e voie... AHOE”

Citește și: 

Antrenorul lui Bunică, mărturie la 15 ani după „blatul eșuat” cu Steaua: „Trebuia să jucam, dar să nu jucăm! La final, domnul Becali tuna și fulgera, ai noștri din club s-au ascuns” + episod incredibil din timpul meciului

Autodenunț sau glumă proastă? Patronul unui club învins cu 13-0 în Cupa României și-a anunțat prietenii pe Whatsapp: „Am pariat 50k. Așa se fac 15k în 90 de minute”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
gmiulescu
gmiulescu  •  19 Iulie 2022, 21:02

Nici eu nu cred ca s-a spanzurat, poate l-au spanzurat!? A fost ministru apararii...., si-a adus o contributie importanta la calificarea de la mondialele din Mexic 72, pacat ca acolo nu a jucat . Unul din cei mai mari fundasi centrali ai Romaniei!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează