GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INVESTIGAȚIE LIBERTATEA

Investigația Libertății pe piața RCA se confirmă: Euroins intră în insolvență, sute de milioane de euro vor fi plătite de stat - de fapt, de către asigurați

Articol de GSP - Publicat joi, 16 martie 2023 22:01 / Actualizat joi, 16 martie 2023 22:03

Joi, 16 martie, Consiliul ASF a votat în unanimitate nota de intrare în insolvabilitate a companiei Euroins, conform surselor Libertatea care sunt familiare cu decizia și care au vorbit sub condiția confidențialității.

După două luni cu zeci de articole de ziar publicate, cu documente obținute de redacția Libertatea de la organizațiile financiare internaționale și cu mărturii ale oamenilor din interiorul ASF, dar și din interiorul companiilor de asigurări, statul a luat la cunoștință oficial joi seară, 16 martie 2023, că a avut loc o nouă insolvență pe piața asigurărilor. 

2,5 milioane de români sunt asigurați la compania Euroins, ”care are 400 de milioane de euro lipsă față de SCR, cerința de capital de solvabilitate)”, potrivit unor surse consultate de Libertatea. Guvernul va încerca stabilizarea prețurilor RCA la nivelul actual, care a fost deja ridicat cu 71% în 2022, potrivit comunicărilor oficiale, ”dar suma pe care statul o va plăti, din nou, pentru această nouă țeapă este uriașă”, au spus surse familiare cu decizia de azi.

Detaliile complete în articolul publicat pe libertatea.ro - AICI!

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
rav410wrc
rav410wrc  •  16 Martie 2023, 23:00

Inca un motiv sa mai dubleze, jmecherii astia, preturile RCA, din nou !! :((((

redbuldog
redbuldog  •  16 Martie 2023, 22:39

Dah,un hocus-pocus gen,,Caritas"o noua inventie marca ,,Ciuca&Ciolacu"sau o noua ponegrire a romanilor...!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează