GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  TRAGEDIE

Marele actor Ion Caramitru a decedat, astăzi, în Spitalul Elias din București

Ion Caramitru a decedat // foto: Florin Ghioca / TNB
Ion Caramitru a decedat // foto: Florin Ghioca / TNB

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 septembrie 2021 19:14 / Actualizat duminica, 05 septembrie 2021 20:48

Ion Caramitru, unul dintre cel mai mari actori de teatru și film ai României, a încetat din viață astăzi, la vârsta de 79 de ani, anunță Libertatea. Vestea a venit la doar câteva ore după decesul legendarului canoist Ivan Patzaichin.

Ion Caramitru, managerul general al Teatrului Național din București, era internat la Spitalul Elias de mai bine de 3 săptămâni. Probeleme medicale cu care s-a confruntat în ultima parte a vieții, ținute ascunse de către familia lui, l-au făcut pe Ion Caramitru să rateze deschiderea ediţiei a XII-a SFR de la Iași, programată pe 11 august, a informat Libertatea.

Ion Caramitru a murit la 79 de ani

Ion Caramitru a activat nu doar ca actor, cât și ca regizor. Acesta a cochetat și cu politica, fiind ministru al Culturii între 1996 și 2000, în cabinetul condus de Victor Ciorbea.

Căsătorit cu actrița Micaela Caracaș, Ion Caramitru are trei copii, toți băieți: Ștefan, Andrei și Matei.

Ion Caramitru a jucat mai multe roluri la TNB, dar a avut reprezentații și în afara Teatrului Național. A jucat la Teatrul Sturdza Bulandra, Teatrul Odeon, Studioul Casandra, printre altele, potrivit TNB.

Ion Caramitru a fost o emblemă pentru teatrul românesc. A fost un actor deosebit, un regizor priceput, a fost directorul TNB, pe care, practic, l-a reconstruit. A făcut multe săli de teatru, a fost un om cum n-o să mai fie mulți ani de aici încolo pentru cultura noastră
- Victor Rebengiuc la Digi 24

Citește și: 

5 povești emblematice cu Ivan Patzaichin: de la primul triumf, până la pagaia ruptă și finalul de aur

Lumea sportului, îndoliată de dispariția lui Patzaichin: „Pentru mine a fost al doilea tată!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
reddogsv.
reddogsv.  •  05 Septembrie 2021, 21:23

Și pe Ivan patzaichin

reddogsv.
reddogsv.  •  05 Septembrie 2021, 21:22

Dumnezeu sa te ierte Tovarășe Sokrate din filmu liceeni

124864391762775
Doru Ungureanu  •  05 Septembrie 2021, 20:42

Să-i fie țărâna ușoară...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează