GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ANIVERSARE

IONUȚ LUPESCU LA 50 DE ANI Lupescu a încercat să dea lovitura » Mircea Lucescu, ademenit la națională cu un salariu exorbitant

Articol de , , - Publicat luni, 10 decembrie 2018 12:47

În primăvara lui 2009, înainte ca FRF să-l numească selecționer pe Răzvan Lucescu, Federația, cu Ionuț Lupescu director general, a încercat să-l aducă la lot pe Mircea Lucescu. 

"Am fost la un meci Marseille - Șahtior și i-am făcut o ofertă scrisă, semnată de mine și de Mircea Sandu. I-am propus un salariu de 500.000 de euro, plus bonusuri de performanță. Era maximum ce ne puteam permite.

La zborul de întoarcere din Franța, Ahmetov a discutat imediat cu nea Mircea prelungirea contractului la Șahtior, fiindcă mă văzuse la meci și aflase planul nostru. Era greu să-l iei pe Lucescu de la Donețk", a spus Ionuț Lupescu, în exclusivitate pentru GSP.ro. 

Șapte ani mai târziu, Federația, trecută între timp sub administrația lui Răzvan Burleanu, îi oferea lui Christoph Daum un salariu de 540.000 de euro pe an. Salariul acestuia ar fi crescut considerabil în cazul în care "tricolorii" reușeau calificarea la Mondialul din Rusia, lucru care nu s-a întâmplat. 

Citește și: IONUȚ LUPESCU LA 50 DE ANI Cum și-a cumpărat Lupescu prima mașină, cu banii de whisky: "Când au văzut, bătrânii de la echipă au făcut spume!"

Cu ocazia aniversării sale, fostul internațional Ionuț Lupescu a vorbit în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor despre cariera sa la națională, rememorând amănunte inedite despre marile meciuri ale României de la Mondialele din 1990 și 1994, dar și din perioada petrecută la Dinamo. Citește-le integral, mai jos!

Vezi și: 

IONUȚ LUPESCU LA 50 DE ANI Interviu eveniment pentru GSP: ”Dinamo putea cuceri Cupa Campionilor Europeni dacă nu se risipea echipa din '90"

IONUȚ LUPESCU LA 50 DE ANI » Meciul care a marcat Generația de Aur! Dezvăluiri: ”Eu l-am împins pe Belo să bată penalty cu Suedia”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează