DIVERSE  ·  INEDIT

FOTO Proiecte de stadioane SF căzute în ultima clipă: OZN-ul Barcelonei sau „vulcanul” din Zagreb

FOTO: The Sun +8 FOTO
FOTO: The Sun

Sambata, 21 Martie, 17:51

Stadioanele au un rol esențial în viața echipelor de fotbal. Construcții noi, futuriste, au apărut pe toate continentele, dar proiectele cu adevărat inedite au căzut în ultima clipă.

Britanicii de la The Sun au alcătuit un top al arenelor care ar fi uimit lumea, dar care nu au apucat nici să aibă fundația turnată.

Chelsea:

Roman Abramovic a vrut să mute Chelsea de pe Stamford Bridge. Miliardul rus a lansat un proiect ambițios în 2012, dorind să cumpere Stația Electrică Battersea și să o transforme într-o arenă modernă de 60.000 de locuri. Abramovic a pierdut însă licitația pentru terenul situat pe malul Tamisei.

+9 FOTO

Liverpool 

Liverpool a vrut să înlocuiască celebrul Anfield Road. În 2007, actuala formația a lui Jurgen Klopp a propus o nouă construcție de 60.000 de locuri, amplasată în apropierea Parcului Stanley. Proiectul a fost îngropat pentru totdeauna după discuțiile cu Consiliul Local din oraș. 

Barcelona 

Camp Nou e probabil cel mai celebru stadion al planetei, dar Barcelona a vrut să îl schimbe. Catalanii au visat la ceva unic, o arenă ridicată în Golf, legată cu un pod. Discuțiile nu s-au materializat. 

Liverpool și Everton 

Vă puteți imagina stadioanele marilor rivale lipite? Asta a fost ideea unui consorțiu din Liverpool în 2010. Britanicii au vrut să construiască arenele în aceleașic complex. Ideea nu a convins însă autoritățile. 

Lazio 

Lazio a vrut să își construiască propria arenă la începutul anilor 2000, sătuli să împartă Stadio Olimpico cu rivala AS Roma. Criza financiară a blocat ridicarea Stadio Delle Aquile, arenă de 40.000 de locuri. 

Dinamo Zagreb 

Cel mai titrat club din Croația a vrut să își ridice un stadion în formă de vulcan, iar deasupra să fie prins o porțiune futuristă, în formă de nor, care să plutească permanent. Croații au găsit însă finanțarea necesară. 

Citește și alte știri despre fotbalul european:Singurele ţări din lume fără coronavirus. 21 de state au declarat că nu au niciun om infectat cu Covid-19

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
21:00 Fotbal, Premieră

La Liga World

Digi 3
Program TV complet

Liga 1