GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PROIECT

Ministerul Sportului anunță: începe proiectarea noului complex sportiv din Craiova, pe locul stadionului „Tineretului”

Stadionul „Tineretului”, la vizita GSP din 2021 +21   FOTO
Stadionul „Tineretului”, la vizita GSP din 2021

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 iulie 2022 11:50 / Actualizat sambata, 16 iulie 2022 12:00

Ministerul Sportului a anunțat că va începe proiectarea noului complex sportiv multifuncțional din Craiova, care va fi amplasat pe locul stadionului „Tineretului”.

Serviciile de proiectare vor costa 5,7 milioane de lei, fără TVA, banii urmând a fi asigurați din bugetul Consiliului Județean Dolj.

Firma care a câștigat licitația va efectua servicii de proiectare și asistență tehnică, precum și restul procedurilor necesare pentru a obține autorizația de construire a complexului sportiv.

Început ghinionist de sezon pentru FCSB » Fotbalistul s-a accidentat grav și va lipsi TREI luni
FCSB
Început ghinionist de sezon pentru FCSB » Fotbalistul s-a accidentat grav și va lipsi TREI luni

Începe proiectarea noului complex sportiv multifuncțional din Craiova

Sala care va fi ridicată va avea o capacitate de aproximativ 7.000 de locuri și va cuprinde o arenă de atletism și un velodrom. Acolo vor putea fi organizate și competiții de volei, baschet, handbal, fotbal de sală, box, scrimă, gimnastică, tenis de câmp și judo, conform Ministerului.

Eduard Novak, ministrul Sportului, s-a declarat entuziasmat de avansarea proiectului, îndeosebi de faptul că viitorul complex va cuprinde un velodrom.

„Prima șansă a României în ciclism este velodromul. Mă bucur că vom avea un velodrom modern, la standarde internaționale, care va face parte din structura de rezistență a pregătirii pentru performanță. (...)

Comunitatea locală, dar și cea sportivă, vor beneficia de șansa de a avea acces la cele mai moderne facilități sportive. Este un mare câștig pentru toți!”, a declarat Eduard Novak.

Stadionul „Tineretului” a ajuns o ruină

O echipă a Gazetei Sporturilor a vizitat în primăvara anului 2021 stadionul „Tineretului”, cel care va fi demolat cu scopul construirii noului complex multifuncțional.

Stadionul „Tineretului”, dat în folosință în 1933, se află într-o stare deplorabilă, o consecință firească a nepăsării autorităților: varul de pe ziduri e scorojit, în multe locuri e plin de gunoaie, pet-uri aruncate peste gard, buruienile au năpustit ceea ce teoretic numim tribune, pentru că și acestea sunt distruse. Gradenele de lemn sunt în multe locuri rupte, treptele de beton sunt sparte.

A început demolarea pe stadionul „Tineretului” din Craiova - imagine din 30 martie 2023 / Sursă foto: Facebook@ Universitatea Craiova
A început demolarea pe stadionul „Tineretului” din Craiova - imagine din 30 martie 2023 / Sursă foto: Facebook@ Universitatea Craiova
A început demolarea pe stadionul „Tineretului” din Craiova - imagine din 30 martie 2023 / Sursă foto: Facebook@ Universitatea Craiova
+17 FOTO

Mai multe știri de actualitate: 

Popescu, despre antrenorii români, la podcast-ul „Profu' de sport”: „Prea multă frică! Le tremură chiloții” + Ce sfat le dă fostul căpitan al Barcelonei tinerilor fotbaliști

Prima decizie VAR din istoria Ligii 1: ROȘU direct, după ce Sepsi o egalase pe Craiova!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  16 Iulie 2022, 17:18

Novak asta s o fi dopat ca biciclist ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează