GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  STADION

FOTO Oradea ar putea avea un stadion nou » Proiect de anvergură: un întreg complex sportiv cu hotel și tribună flexibilă

Așa va arăta stadionul din Oradea // foto: captură Facebook @ Florin Birta +2   FOTO
Așa va arăta stadionul din Oradea // foto: captură Facebook @ Florin Birta

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 septembrie 2020 22:37 / Actualizat sambata, 05 septembrie 2020 22:54

Autoritățile locale din Oradea pun la cale construirea unui complex sportiv care va conține un stadion de 16.100 de locuri. Momentan e la nivel de propunere, în campania electorală.

Florin Birta, viceprimarul din Oradea și candidat la Primăria orașului, a anunțat proiectul pe contul personal de Facebook. Complexul sportiv din Oradea ar cuprinde un stadion, o clădire monument, parc și terenul de sport, liceu cu program sportiv și bazin de înot didactic, cât și un stadion pentru atletism.

Complexul, al cărui plan de fezabilitate trebuie să primească aprobarea Consiliului Local, ar urma să fie plasat în „perimetrul delimitat între strada Făgărașului, strada Traian Blajovici, Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” și Grădina Zoologică”, anunță viceprimarul.

În realizarea proiectului, Primăria va avea sprijinul Companiei Naționale de Investiții, a declarat actualul primar, Ilie Bolojan, pentru bihon.ro.

Caracteristicile stadionului din Oradea

  1. Acoperișul stadionului va fi opac și etanș în partea superioară, iar anveloparea arenei, translucidă în zona de contact cu publicul. Instalația de nocturnă este amplasată sub copertina arenei, pentru a evita poluarea luminoasă a zonei”;
  2. Tribuna zero va putea fi mobilată flexibil, în funcție de importanța evenimentelor găzduite în arenă. Capacitatea totală de spectatori va fi de circa 16.100 de locuri, iar hotelul va avea 48 de camere. Hotelul are prevăzute patru săli de conferințe și un parcaj dedicat, pentru 74 de autovehicule și trei autocare”;
  3. Arena va fi prevăzută cu parcare la subsol, parter și două niveluri. Un hotel prevăzut cu centru spa termal va fi conectat la stadion.

VIDEO. Hermannstadt pleacă de la Sibiu! Echipa va juca la Mediaș, iar stadionul se va moderniza cu 28 milioane de euro

Mai multe știri de actualitate:

Ciprian Marica, o nouă replică pentru Denis Alibec: „Știu cine e și ce poate!” + Dor de echipa națională: „Mi-aș dori enorm să revin”

Bănel Nicoliță, moment de sinceritate » De ce s-a despărțit de soție: „Mi-a spus că dacă plec acolo, divorțăm. Eu am zis «OK»”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
fibra
fibra  •  06 Septembrie 2020, 13:18

Vise taica! La munca!

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  06 Septembrie 2020, 09:27

Arata genial. Sper sa se tina de cuvant acest primar. Bravo Oradea.

2146208208751563
Costel Plugariu  •  06 Septembrie 2020, 08:42

Inca o chichineață de numai 16000 de locuri intr-un oras atat de mare si frumos... Pai atat avea stadionul vechi al lui Crisul Oradea sau F.C. Bihor..l E clar, avem rhitecti ***, incapabili si total fara viziune.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează