GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  GLORY KICKBOXING

EXCLUSIV Înfruntare de senzație pentru cel supranumit „Iron”, în cea mai mare gală de Kickboxing: „M-am pregătit doar din banii mei, fără să am niciun sponsor”

Raul Cătinaș la antrenamente- foto:Remyonline
Raul Cătinaș la antrenamente- foto:Remyonline

Articol de - Publicat vineri, 18 noiembrie 2022 17:10 / Actualizat vineri, 18 noiembrie 2022 17:11

Raul Cătinaș (34 de ani) revine în circuitul Glory, după înfrângerea cu Nordine Mahhiedine din 2021. Originar din Lugoj, cel supranumit  „Iron” va avea o misiune dificilă în fața numărului 1 Glory, Antonio Plazibat, care i-a mai învins în trecut pe Benny Adegbuyi și pe Bogdan Stoica. Confruntarea va avea loc sâmbătă, 19 noiembrie, la Bonn în Germania.

Aflat în Amsterdam la antrenamente, Raul Cătinaș a vorbit cu GSP.ro despre partida cu Antonio Plazibat, dar și despre problemele de finanțare pe care le-a întâmpinat în ultimii ani.

Scandal uriaș în sportul românesc! Federația refuză finanțarea de la stat și rupe contractul cu Ministerul Sportului: „Forma noastră extremă de protest împotriva lui Novak”
SCANDAL
Scandal uriaș în sportul românesc! Federația refuză finanțarea de la stat și rupe contractul cu Ministerul Sportului: „Forma noastră extremă de protest împotriva lui Novak”

Raul Cătinaș: „Antonio e un sportiv leneș, dar nu-l subestimez”

- Cum ai primit vestea meciului cu Antonio Plazibat?
- A fost o adevărată surpriză pentru mine și am acceptat pe loc lupta. În mod normal n-ar fi trebuit să lupt cu el pentru că aveam programat un meci în gala GFC (Golden Fighter Championship), dar gala respectivă a avut probleme de logistică și sponsorizare și a picat. 

- Cum ai ajuns să lupți cu el?
- Antrenorul lui Plazibat căuta un meci pentru acesta, dar nimeni nu voia să se lupte cu el pentru a nu-și pierde locul în clasamentul Glory. Contactat de echipa lui Plazibat, am acceptat meciul fără nicio problemă pentru că nu mi-e frică să pierd și am simțit că așa a fost destinat.

- Mental, un luptător trebuie să fie foarte bine pregătit, înainte de un astfel de meci. Din acest punct de vedere cum te simți?
- Aș spune că sunt foarte pregătit mental pentru acest meci. Pot spune că sunt mai bine pregătit din acest punct de vedere decât în perioada în care eram mai tânăr și luptam mai mult. Mă simt foarte pozitiv, asta pentru că și în ultimii ani am înlăturat toate lucrurile negative din viața mea.

- Ținând cont de experiența ta în atâtea gale, cu cine l-ai compara pe Antonio Plazibat. Pare mai mult un Remy Bonjasky sau un Pieter Aerts?
- Deloc nu seamănă, Remy era un luptător bun la loviturile de picior, în timp ce Pieter era un luptător complet. Din ce l-am studiat eu, Antonio e un sportiv leneș care nu are anduranță foarte mare pe lovituri, dar nu-l subestimez. El așteaptă foarte mult loviturile de contră și speculează greșelile adversarului.

33de victorii prin KO are Raul Cătinaș

Raul Cătinaș: „De când am semnat cu Glory am fost marginalizat”

- Ce crezi că va face diferența în acest meci? Experiența ta sau tinerețea lui? 
- Nu contează vârsta în acest sport, nu e ca la fotbal. În sportul de contact, cei mai buni sportivi sunt trecuți de 30 de ani la categoria greaAtunci ești cel mai puternic din toate punctele de vedere. Eu mă simt mult mai puternic decât la 20 de ani, chiar dacă acum n-am în acest moment continuitate.

- Plazibat e un fel de spaimă a românilor. I-a învins și pe Benny Adegbuyi, dar și pe Bogdan Stoica. Ai primit vreun sfat de la ei înaintea meciului?
- N-am fost contactat de niciun român, iar de când am semnat cu Glory am simțit că am fost marginalizat de către sportivi și mass-media. Mulți cred că am revenit în circuit, când de fapt am făcut acest lucru anul trecut când am luptat cu Nordine Mahieddine. 

- Cine te susține pentru această gală?
- La meciul acesta mă pregătesc pe banii mei și nu am niciun fel de sponsori, în timp ce influencerii au câte 5-6 sponsori la un meci.

Raul Cătinaș: „Mulți dintre ei nu știu să dea cu pumnul în sac”

- Ai spus că te pregătești pe banii tăi. Spune-mi cum te-ai întreținut în ultimii ani?
- Am niște business-uri în construcție împreună cu sora mea, dar nu am ajutat-o cu foarte multe lucruri pentru că am ținut să mă pregătesc în continuare. Plus din vechile câștiguri, dar în continuare mi se pare trist că în ciuda muncii pe care o depun nu sunt apreciat.

- Ai adus în discuție și problema influencerilor, crezi că aceștia sunt mai apreciați decât sportivii profesioniști în galele de luptă?
- Nu am nicio problemă cu influencerii care au sponsori la lupte și câștigă bani și sunt apreciați. Dar nu putem să comparăm niște persoane, care n-au făcut un sport de contact în viața lor și se pregătesc pentru doar pentru o luptă, cu mine sau cu alți sportivi care muncim de atâția ani. Să fim serioși, mulți dintre ei (n.r. - influenceri) nici nu știu să dea cu pumnul la sac! Spre exemplu, eu mă bat cu cei mai buni sportivi din lume și mi se pare nedrept ca eu să am mai puțină susținere.

Sportivi ca Mike Tyson și-au câștigat celebritatea prin muncă și mi se pare incorect ca o luptă a unui influencer să fie asemănată cu munca noastră, iar ei, de multe ori prin circ și maimuțăreală, sunt văzuți mult mai sus decât noi.

- Raul Cătinaș, luptător de kickboxing

- Care este obiectivul în acest moment, speri la vreo centură?
- Mi-aș dori să ajung campion în kickboxing la categoria grea, ca apoi să mă retrag pentru că nu cred că voi mai avea o motivație după. Mi-aș dori să lupt și în UFC, dar nu este ușor, ar trebui să am măcar 6 luni de lupte la sol, să mă adaptez.

Citește și alte știri:

Florin Bratu, în negocieri cu echipa din Liga 1: „Nu pot să ascund asta, am o relație bună cu patronul”

Ies bărcile sub ceața Snagovului » Lotul național de canotaj se pregătește pentru calificările la JO de la Paris

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
mandelu
mandelu  •  19 Noiembrie 2022, 12:15

O sa fie mai greu decat cu ala de la Sibiu, Calu Gody ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close