GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INVESTIGAȚIE

EXCLUSIV Continuă anomaliile din fotbalul românesc! „Record” şi la Iași, după debandada de la Pitești: 32 de goluri într-un meci

Și pe zona Iași-Vaslui, în aceeași fază a Campionatului Național U17, s-au petrecut lucruri asemănătoare celor din Argeș / Sursă foto: Facebook duminicapetarla.r
Și pe zona Iași-Vaslui, în aceeași fază a Campionatului Național U17, s-au petrecut lucruri asemănătoare celor din Argeș / Sursă foto: Facebook duminicapetarla.r

Articol de - Publicat joi, 27 mai 2021 14:20 / Actualizat joi, 27 mai 2021 14:50

Și pe zona Iași-Vaslui, în aceeași fază a Campionatului Național U17, s-au petrecut lucruri asemănătoare celor din Argeș, unde LPS Pitești a câștigat un meci cu 28-0 pentru a face golaverajul necesar calificării în faza următoare.

Înainte de ultima etapă, LPS Iași și ACSM Iași erau la egalitate de puncte în fruntea clasamentului, câte 7, cu golaveraj 17-3, respectiv 20-4. 

În meciul direct, disputat pe terenul celor de la "Poli", fusese 3-3. În runda finală, LPS a învins cu 8-0 pe Pajura Huși, iar ACSM Politehnica a câștigat cu un scor incredibil partida cu CSS Unirea Iași: 32-0!

EXCLUSIV Ca pe vremea lui Ceaușescu! Dosarele X în campionatul național U17 organizat de FRF: au dat 26 de goluri într-o repriză pentru a câștiga seria la golaveraj!
INVESTIGAȚIE
EXCLUSIV Ca pe vremea lui Ceaușescu! Dosarele X în campionatul național U17 organizat de FRF: au dat 26 de goluri într-o repriză pentru a câștiga seria la golaveraj!

Scor-fluviu degeaba, s-a calificat LSP Iași 

Făcând o socoteală simplă, 32 de goluri marcate în 90 de minute înseamnă o reușită la 2,8 minute, adică la 168 secunde! Un record greu de egalat. 

Rezultatul a stârnit stupoare în lumea fotbalului din zonă, mai ales că până atunci, în precedentele 3 partide, cei de la Unirea Iași încasaseră doar 9 goluri! Culmea, chiar în ultima etapă, cu "Poli" Iași, au primit 32, de aproape 4 ori mai multe! 

Și cu tot acest "efort" al celor de la Poli", prima în clasament a terminat LPS Iași, datorită remizei, 3-3, golurile înscrise în deplasare în partida directă fiind criteriul de departajare de dinaintea celui al golaverajului general. LPS Iași urmează să joace în "optimi" cu Juniorul Suceava.

„Am fost nevoit să joc cu copii de 15, 14, chiar și de 12 ani!”

Vasile Petrache, antrenorul de la CSS Unirea Iași, explică: "Noi nu aveam echipe să ne înscriem și în campionatul U17, și în cel U19. Dar ne-am înscris ca să fie totuși 5 echipe, după ce s-au retras cei de la Vaslui. Nu voiam să avem probleme la FRF, să fim dezafiliați. 

Cu ce aveam, am încropit două echipe. Pe cei mai mari, de 15-16 ani, i-am pus să joace la U19, iar cu o parte din ei, plus jucători de 12-14 ani, am jucat la U17. 

N-a fost niciun aranjament, să ne dea «Poli» multe ca să iasă ei primii. Eu le spusesem încă de-o săptămână înainte și lor, și celor de la LPS că va mai conta doar meciul direct dacă sunt la egalitate de puncte. Dar n-au vrut să înțeleagă. Dacă nu citesc regulamentele?!

Cum să vreau să pierd cu 32-0?! Cum să le spun eu copiilor să se dea la o parte? Dar erau mult mai mici, n-au putut să facă față fizic".

„Trist, degradant, lipsă de moralitate!” 

Chiar dacă echipa sa, LPS Iași, s-a calificat mai departe, antrenorul Marian Andrei era extrem de deranjat de cele petrecute la Unirea - Politehnica Iași: 

"La 32 de ani de la Revoluție sau ce-o fi fost aia, să ajungi să câștigi așa un meci, cu 32-0, la copii, să crezi că poți compensa așa lipsa de valoare și onoare, e trist, degradant și lipsit de moralitate. 

Cei de la Unirea, dacă nu aveau echipe, nu trebuia să se înscrie! Eu așa aș fi făcut. Ce simt copiii ăia care au câștigat cu 32-0? Dar cei care au pierdut? Ce mesaj le dăm?

E o mizerie de nedescris. Toți s-au făcut de râs, față de copii, față de noi, cei din branșă. Nu este vorba despre o calificare, ci despre onoare".

„Federația trebuia să intervină”

Președintele celor de la ACSM Politehnica Iași, Nucu Antohi, susține că știa regulamentul și că o victorie cu 32-0 nu l-ar fi ajutat cu nimic. 

"Cei de la Unirea au băgat copii mai mici. Chiar l-a și certat președintele lor pe antrenor fiindcă face asta. Noi ce să facem, să le spunem copiilor noștri să se oprească?! 

Federația ar fi trebuit să intervină, pentru că regula este să nu folosești copii mai mici de 15 ani la U17 și mai mici de 17 ani la U19. Dar acesta e campionatul național, o competiție de rang mai mic. 

Veneam și după pandemie și FRF n-a mai fost așa de strictă. La Elite, o competiție mai importantă, se ține cont de acest lucru. Cum să se ducă un profesor în vestiar la copii să le spună să se dea la o parte?! E exclus așa ceva, sunt și părinții acolo", a spus managerul celor de la "Poli".

Marian Andrei, antrenor LPS Iași: „E vorba de onestitate față de copii”

Eu nu mi-aș mai lăsa copilul să meargă la un club care câștigă sau pierde un meci cu 32-0. Este vorba despre onestitate față de copii, de club, de meserie. A fost o totală lipsă de respect.
 - Marian Andrei, antrenor LPS Iași

Nu e adevărat ce spun cei de la LPS, că am fi jucat cu ei cu copii mai mari și cu «Poli» cu cei mai mici. Am jucat și cu ei la fel. Dar ei pot zice ce vor. Dar cu «Poli» n-am avut nici rezerve.

Asta nici n-a fost, de fapt, o competiție. Dai un titlu după 4 meciuri? N-a fost nici măcar tur-retur. Au fost niște amicale. Veneam după pandemie și copiii voiau să joace. Am vorbit și cu părinții, au fost de acord, chiar dacă adversarii erau mai mari.
 - Vasile Petrache, antrenor CSS Unirea Iași

Nu e normal ce se întâmplă. Dacă știau regulamentul, nu s-ar mai fi ajuns aici, să se facă jocuri în care cineva să încerce să avantajeze pe altcineva. Este o lipsă de respect a competiției, a clubului tău chiar, să te prezinți și să pierzi cu 0-28 sau 0-32.

Motive pot fi invocate, că nu ai avut jucători, că unii n-au venit etc. Dar până atunci cum de ai avut?! E lipsă de implicare a responsabililor acelor cluburi, conducători, antrenori, că au venit cu jucători mai mici sau că au avut sau nu alte interese.
- Cătălin Cighir, reprezentant cluburi de copii în Comitetul Executiv FRF

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Ca pe vremea lui Ceaușescu! Dosarele X în campionatul național U17 organizat de FRF: au dat 26 de goluri într-o repriză pentru a câștiga seria la golaveraj!

EXCLUSIV FCSB. Încă o controversă marca Gigi Becali! » Șeful clubului șochează: „Dacă pierdeam cu FCSB, Becali ne plătea transferul. Așa, accept o înțelegere care nu e a mea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
gicab
gicab  •  27 Mai 2021, 18:19
Postat de fecesebistu1986 pe 27 Mai 2021, 18:11

La Botoșani a fost dandana în mintea ta de frustrat. Adevărata dandana a fost acum un an când a mărit Burleanu nr. de echipe în prima ligă ca să nu retrogradați. Asta da DANDANA!

Bune mai FC fcsebistule...

fecesebistu1986
fecesebistu1986  •  27 Mai 2021, 18:13
Postat de danut1971 pe 27 Mai 2021, 17:17

sau scolit la academia lui gigi

Cea mai bună academie a blaturilor rămâne cea de la Mimamo. Nu degeaba declara Borcea pușcăriașul ca atunci când era șef la mimamo controla și vântul.

fecesebistu1986
fecesebistu1986  •  27 Mai 2021, 18:11
Postat de gicab pe 27 Mai 2021, 17:45

Dar de debandadele de la Botoșani de ce nu spuneti nimic?... chiar și de cele de la Craiova...

La Botoșani a fost dandana în mintea ta de frustrat. Adevărata dandana a fost acum un an când a mărit Burleanu nr. de echipe în prima ligă ca să nu retrogradați. Asta da DANDANA!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează