GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  BUGET

Firea închide „conducta” la Primărie: Patinoarul Flamaropol și CSM București rămân fără bani!

Gabriela Firea
Gabriela Firea

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 iunie 2019 15:05

Primăria Capitaliei propune o rectificare bugetară ce ar avea drept consecințe și diminuarea unor sume alocate pentru sport.

Proiectul de hotărâre afișat pe site-ul muncipalității propune o rectificare bugetară negativă de 608 milioane de lei, bugetul rămas fiind de 6,2 miliarde de lei. Potrivit Hotnews, rectificarea e necesară după ce impozitul pe venit a scăzut la 10%.

Astfel, patinoarul Flamaropol, aflat în plin proiect de modernizare, ar rămâne fără 20 de milioane de lei dintre cele alocate inițial.

Totodată, Clubului Sportiv Municipal i se va tăia suma de 11 milioane de lei din bugetul alocat la începutul anului.

Se vor mai face tăieri și de la alte proiecte aflate în desfășurare, cum ar fi restaurarea Ansamblului Curtea Veche (12 milioane de lei), reabilitarea Șoselei Pantelimon (25 de milioane de lei), reabilitarea Șoselei Iancului ((4 milioane de lei), finalizarea lucrărilor de la pasajul pietonal de la Piața Revoluției (4 milioane de lei)

Alte instituții unde se vor face tăieri: Administrația străzilor (10 milioane), CREART (10 milioane), Poliția Locală (3,4 milioane) ARCUB (5 milioane).

DATELE PROIECTULUI patinoarului flamaropol

Proiectul construcției noului patinoar area o valoare estimată  deaproximativ 100 de milioane lei (circa 22 de milioane euro). Noul complex sportiv va avea o capacitate de 3.100 de locuri.

Construcția va avea o dublă funcțiune: atât patinoar, cât și un centru sportiv și de agrement care va conține bazin de înot, wellness, sală de baschet, săli de fitness și aerobic și spații pentru discipline de sport urban (skateboarding, skating, biking și escaladă).

Acoperișul clădirii va fi pietonal și va conține un spațiu amenajat special pentru practicanții de sporturi pe role, skate sau bicicletă. Complexul va fi prevăzut cu 108 locuri de parcare, destinate publicului și sportivilor, dar și cu magazine de echipamente sportive, cafenele și restaurante, anunță Primăria Municipiului București.

Vezi și: Un nou pas către ieșirea Telekom de pe piața din România: 800 de milioane de euro pentru ștergerea vechilor datorii

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
capca1
capca1  •  21 Iunie 2019, 17:15

Problema nu e că se taie, acum, din investițiile asumate, ci, de ce s-au dat bani pentru Clopotnița Națională ?! Nu e ca și cum Primul Popă al Țării ar fi stat pe sub poduri, el avea hogeacul lui, de ce s-au închis zeci de milioane de euro pentru unul care e, oricum, Preafericit ???!!!

ticbis
ticbis  •  21 Iunie 2019, 16:10
Postat de catalynn pe 21 Iunie 2019, 15:38

Nu cred ca e o problema, ritmul lucrărilor e oricum lent, cel mai probabil suna va fi decalată pt la anul sau chiar 2021 in funcție de recepționare. Contractul e făcut, lucrările începute și bine avansate, deci de terminat trebuie terminat, cred ca e destul de clar pt oricine. Nu mai zic ca 2020 e an electoral, deci o eventuala sistare a lucrărilor sau abandonare a șantierului nu ar atrage voturi in plus.

"Patroane" (sic!), anul 20-20 fiind an electoral, ca de obicei, fondurile guvernamentale se vor distribui prioritar pentru alimentarea campaniei electorale! Stii tu: galeti, pungi, ulei, faina, pliante, afise, alea-alea... plus mitingurile cu sutele de autocare cu zeci de mii de "manifestanti" adusi din toate colturile tarii! Crede-ma, toate astea costa si alora numai de lucrarile de la patinoar n-o sa le mai arda; de bani, nici atat!:)))

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  21 Iunie 2019, 16:08
Postat de dinamo_forever_77 pe 21 Iunie 2019, 16:07

Paote sa ia din banii alocatii bisercii. Cate milioane au fost aruncate pe fereastra ? Spitale nu suntem in stare sa facem. Facem catedrale !

imi cer scuze....poate si alocati !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează