GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  MEDIA

Un nou pas către ieșirea Telekom de pe piața din România: 800 de milioane de euro pentru ștergerea vechilor datorii

Telekom ar putea dispărea din România
Telekom ar putea dispărea din România

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 iunie 2019 10:52

Așa cum Gazeta Sporturilor a anunțat în exclusivitate încă din luna mai, există o posibilitate din ce în ce mai mare ca grupul Telekom să se retragă din România.

Indiciile unei plecări de pe piața din România par a fi tot mai clare, scrie Ziarul Financiar.

OTE, acționarul majoritar de origine greacă al grupului Telekom România, a decis să pompeze suma de 800 de milioane de euro în capitalul social al companiei pentru a șterge toate datoriile istorice ale Telekom (precedentul Cosmote), informează Ziarul Financiar. Astfel, capitalul social al Telekom a fost reîmprospătat cu acțiuni noi.

Statul amână vânzarea

Deși statul român deține 45% din companie, acesta nu a contribuit cu vreo sumă de bani la majorarea de capital a Telekom Romania Mobile. Unele voci susțin că statul ar fi cel care s-ar opune vânzării Telekom, și, implicit, plecării de pe piața din România, nefiind mulțumit că nu găsește un cumpărător pe placul său.

OTE și-a asumat, deci, pierderile înregistrate în anii precdenți de grupul de telefonie, într-o încercare de a rezolva problemele vechilor datorii. S-a deschis astfel calea către o tranzacție de vânzare a operațiunilor de pe piața locală.

972 milioane €a fost venitul companiei Telekom România în 2017

Gazeta Sporturilor a scris pe larg, în luna mai, despre posibilitea ca Telekom să părăsească piața din România: SEISM ÎN FOTBALUL ROMÂNESC! Telekom dispare din România, Digi și Orange împart abonații, drepturile TV sunt în aer » Urmează falimentul Ligii 1?

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează