GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  POETUL ADRIAN PĂUNESCU ÎN SUFERINŢĂ

Soţia fostului internaţional din Trivale n-a uitat de prietenia specială dintre Gicu şi Păunescu » Amiciţia cu Dobrin

Articol de - Publicat vineri, 05 noiembrie 2010 00:00

Gica spune că poetul a jucat un rol extraordinar în cariera "Gîscanului", pe care l-a salvat şi de la o suspendare drastică din partea FRF.

Soţia "Gîscanului", Gica, a vorbit ieri despre prietenia extraordinară care i-a legat pe Adrian Păunescu şi Dobrin: "Am fost de multe ori la dînsul acasă, l-a susţinut extraordinar pe Gicu! Pe el l-am sunat prima dată cînd au vrut să-l suspende de la echipa naţională, fiindcă întîrziase o dată la o convocare. A pus mîna pe telefon şi a rezolvat imediat cazul: <Bine, mă, pe Dobrin v-aţi găsit voi să-l daţi exemplu?!> E un om tare drag sufletului meu şi am transmis familiei că pot să ajut cu orice dacă e nevoie de mine. Am vrut să ştie că ne gîndim la el!". 

Gica Dobrin şi-a amintit că soţul său primise cadou într-o deplasare un set de arme de vînătoare (cuţite, puşcă), pe care, în semn de preţuire pentru Adrian Păunescu, i le-a dăruit: "Ştia că-i plac astfel de obiecte şi a fost tare bucuros să i le ofere".


"Atunci cînd a murit Gicu, Adrian Păunescu a venit la Piteşti, la înmormîntare, m-a încurajat în permanenţă şi cuvintele lui mi-au fost un real sprijin în acele zile cumplite"

Gica Dobrin

"Sînt trist pentru situaţia domnului Păunescu. Este un om de mare valoare cum rar întîlneşti. E un luptător!"
Aurică Beldeanu, fost jucător U Craiova

"Venea în vestiarul Craiovei şi se băga la miuţe cu băieţii"
Corneliu Stroe, fost preşedinte U Craiova

"Întreaga suflare sportivă îi doreşte binele. Sîntem alături de el!"
Emil Săndoi, fost internaţional

"Avea o capacitate uluitoare să topească învrăjbirea dintre oameni"
Marian Rada, fost jucător Rapid/Craiova

"Boala ne depăşeşte resursele terapeutice"
Aseară, înainte de închiderea acestei ediţii, medicul Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de Cardiologie a Spitalului Floreasca, a oferit un verdict foarte rezervat în privinţa stării lui Adrain Păunescu: "Situaţia este extrem de gravă. A suferit cîteva stopuri cardiace, dar l-am resuscitat. Boala depăşeşte resursele noastre terapeutice, nu ştiu în ce măsură vom face faţă în continuare".

Fănuş: "Hai, vino să rîdem împreună!"
Maestrul Fănuş Neagu şi-a intersectat deseori destinul cu Păunescu în lumea sportului: "Mă covîrşeşte vestea că Adrian e grav bolnav. Pentru mine, e grav de talentat şi extraordinar de bun prieten. Mă rog lui Dumnezeu să-i dea puterea să treacă peste aceste clipe! E un băiat vesel, e omul care a fost atacat de colegi şi a rămas cu zîmbetul pe buze. E o povară acum pentru toţi duşmanii lui! E un oltean care ştie să meargă cu lotca pe Dunăre, un generos, iar întîmplările mele cu el sînt pline de bucurie. Nu-i permit să ne mai dea emoţii! E dator să se întoarcă în stradă şi acasă la copii, să-mi dea un telefon şi să-mi spună: <Hai, vino să rîdem împreună!>".

"O să văd meciul cu Dinamo din balcon de la Floreasca!"
Adrian Păunescu obişnuia ca, în fiecare miercuri, să intre în direct la Radio Oltenia, pentru o emisiune de 45 de minute dedicată Universităţii Craiova. La începutul acestei săptămîni, chiar înainte ca starea sănătăţii sale să se înrăutăţească, le-a spus realizatorilor că vrea să continue tradiţia, deşi nu se simţea foarte bine. Prin soţia sa, Carmen, şi-a arătat chiar bucuria că oltenii lui Piţurcă au picat în Cupă cu Dinamo, iar meciul se va juca în Ştefan cel Mare, în vecinătatea Spitalului Floreasca, unde deja se internase. "O să pot vedea şi eu partida dintr-un balcon!", le-a transmis el jurnaliştilor craioveni. (Marian Lazăr)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
laur_pgl
laur_pgl  •  05 Noiembrie 2010, 09:02

Acum am aflat ca a murit...S-a dus langa marile valori care s-au stins...Dumnezeu sa-l ierte si sa-i dea odihna vesnica!! Va multumim pentru tot maestre!

laur_pgl
laur_pgl  •  05 Noiembrie 2010, 08:23

Un mare om,mare poet si o mare valoare a poporului roman..in aceste momente nu mai trebuie sa ne gandim ca a fost comunist,trebuie sa fim cu sufletul alaturi de el,pentru ca in curand, dupa ce o sa ne moara acesti putini oameni valorosi pe care ii mai avem, o sa ne uitam in jur si o sa realizam cat de saraci suntem,spiritual si material...sanatate "domnule" Paunescu!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează