GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  STADION

Stadionul unei echipe de tradiție din România va fi demolat și reconstruit de la zero: „Se lucrează la documentație!”

Stadionul din Bacău, în iarna lui 2020 / Sursă foto: GSP +25   FOTO
Stadionul din Bacău, în iarna lui 2020 / Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat joi, 16 iunie 2022 10:42 / Actualizat joi, 16 iunie 2022 11:14

Stadionul din Bacău, aflat în prezent într-o stare avansată de degradare, ar urma să fie demolat, anunță presa locală. Planul municipalității ar fi ca o nouă arenă să fie constrită de la zero pe amplasamentul „ruinei” din prezent.

Ziarul de Bacău dezvăluie că studiul comandat recent de primărie a scos la iveală că actuala structură a stadionului nu mai poate fi folosită în vreun fel. În consecință, singura varianta plauzibilă este demolarea actualei arene.

Stadionul din Bacău va fi demolat și reconstruit de la zero

E clar că nu se mai poate folosi nimic din actualul stadion. În momentul de față încă se lucrează la documentație, însă soluția este clară. Mai sunt niște pași de urmat, trebuie luate avize, pentru că firma ne va livra studiul și documentația completă”, a declarat Ciprian Piștea, administratorul public al municipiului Bacău, potrivit sursei citate. 

În luna decembrie a anului trecut, edilul Lucian Stanciu-Viziteu anunțase că a încheiat un contract în valoare de 155.000 de lei cu o firmă care să vină cu soluții pentru construirea noului stadion. Pentru moment, nu a fost publicat vreun studiu de fezabilitate pentru noua arenă.

Municipalul” din Bacău, „arena groazei”!

„Municipalul” din Bacău, orașul lui Bacovia, e o ruină plină cu balast, gunoaie, mușchi și copaci uscați. Gazeta Sporturilor a vizitat arena în degradare la finalul lui 2020

În urmă cu un an și jumătate, reporterii Gazetei au vizitat „Municipalul” care altădată aduna aproape 20.000 de oameni la partidele importante din Liga 1, iar impresia a fost aceeași ca la ultima prezență acolo, acum 4 ani: o amintire murdară a unui loc care, cândva, se putea numi stadion, în prezent o ruină, cadru perfect pentru o peliculă horror.

+21 FOTO

Și câte promisiuni aducătoare de voturi s-au tot vânturat în media! Ce noi stadioane, acoperite, elegante și moderne! Ultimul, chiar în toamnă, după cum a dezvăluit Aurel Damian, fostul președinte al lui FCM. 

„Culmea este că la noi stadionul avea deja o mulţime de avize primite pentru o arenă ultramodernă, dar nu s-a avansat. De ce? Nu ştiu! Acum avem promisiunea CNI că vom fi ajutaţi”. 

1966e anul în care s-a inaugurat stadionul Municipal din Bacău. A mai fost renovat în 2003 și, parțial, în 2010

VIDEO Stadionul pe care a evoluat FCM Bacău în Liga 1, o adevărată arenă a groazei

Jucători și antrenori legendari pe „Municipalul” din Bacău

Gazonul „Municipalului” a fost călcat, de-a lungul timpului, de tehnicieni și fotbaliști foarte importanți ai României. Pe banca moldovenilor au stat, printre alții, Angelo Niculescu, Traian Ionescu, Constantin Teașcă, Nicolae Vătafu, Florin Halagian și Mircea Rednic.

Tricoul galben-albastru a fost îmbrăcat de Narcis Coman, Mircea Constantinescu, Emeric Dembróschi, Dudu Georgescu, Lică Nunweiller, Sorin Avram, Gheorghe Ene II, Lică Movilă, Costel Solomon, Vasile Jercălău, Cristian Ciocoiu, Cătălin Cursaru, Dorin Goian sau Andrei Cristea.

Foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
+11 FOTO

Suporterii vor să reînvie FCM Bacău

FCM Bacău, club de tradiție desființat în 2014, încearcă să revină la viață cu ajutorul suporterilor. Aceștia vor să recupereze sigla și palmaresul echipei de la Sergiu Sechelariu, fratele mult mai cunoscutului Dumitru Secheariu, cel care a fost ani buni finanțatorul echipei.

Bacăul mai respiră fotbal doar prin trei echipe modeste din Liga 3: Aerostar, Dinamo şi CSM. Iar dorința fanilor e aceea de a readuce la viață vechiul club, cel înființat în 1949 și care a lansat fotbaliști importanți în fotbalul românesc.

Citește și alte știri de actualitate:

Nicușor Dan o amenință pe FCSB cu un nou proces! » Primăria îl acuză pe Becali că n-a respectat contractul pentru Arena Națională

OFICIAL A picat proiectul! UTA anunță încetarea negocierilor cu noii investitori: „E o decizie pe care mi-o asum”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (17)
litovoi
litovoi  •  17 Iunie 2022, 10:33

A auzit autorul despre Mihai Rugiubei sau Vasile Chitaru?

so0os1ck
so0os1ck  •  16 Iunie 2022, 19:20
Postat de ionescugeorge77 pe 16 Iunie 2022, 12:27

...ce le pasa la moldoveni de fotbal ...sosele asfaltate au peste tot in oras ?...in toate cartierele ?

Dar tu ai sosele in oras. biciclistule?! Eu am trecut prin Bacau si daca nu stiai, orasul ala are si Autostrada, o parte din A7 e facuta deja! Moldovenii aia sunt mai rasariti ca multi din noi, mai iesi si tu din casa!

ortega
ortega  •  16 Iunie 2022, 19:16

Ăștia erau vasalii milițienilor . Dacă Mimao e falimentară , Bacăul chiar n-are nici un rost ...

Vezi toate comentariile (17)
Comentează
Close