DIVERSE  ·  COVID-19

Testele coronavirus din România sunt lipsite de acuratețe » Medic: „Pot da o eroare de 70%”

Articol de - Publicat marti, 28 iulie 2020 13:51 / Actualizat marti, 28 iulie 2020 14:31

România și-a crescut capacitatea de testare a persoanelor suspectate de coronavirus, însă asta a dus la o altă problemă: tot mai multe teste fals-pozitive.

Cazul jucătorilor de la CFR Cluj testați pozitiv la clinica „Regina Maria” din București și retestați negativ la două spitale din Cluj, dar și cazul angajaților FRF de la Mogoșoaia trecuți prin aceeași situație, a adus în atenția publică riscul testelor fals-pozitive.

Virgil Musta, medic la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, a declarat, conform adevarul.ro: „Testele de coronavirus pot da o eroare de 70%. Poate că, uneori, n-au fost echilibrate echipamentele.

Medicul a detaliat la Digi Sport: „E o situaţie inedită şi interesantă. Mi-e foarte greu să spun exact, pentru că, teoretic, se poate ca testele pozitive sau cele negative să fie fals pozitive sau fals negative din mai multe motive. Poate fi tehnica care s-a folosit sau poate inadecvenţe în martorul care s-a luat în considerare când s-au făcut testele. Probabil, deficienţe în procedura efectuării testelor. Pot exista şi alte cauze pe care aş prefera să nu le comentez.”

Virgil Musta a mai declarat că rezultatul depinde și de performanța echipamentelor care efectuează investigația de laborator.

Citește și alte știri despre coronavirus:Cum și-a atras Emi Pian dușmănia clanurilor din București. Pe Florin Salam l-a supus total și a nesocotit o lege nescrisă a clanurilor interlope
Libertatea
Comentarii (5)
Cristi Oprea  •  29 Iulie 2020, 19:41

Omul spune că testele pot da o eroare de 70% daca nu sunt efectuate corect, lucru valabil cam la orice boală până la urmă, iar cetățenii înțeleg din asta că testele dau sigur eroare de 70%. Voi cu titlurile voastre , le mai dați apa la moară nebunilor conspiraționisti.

Genu Ses  •  29 Iulie 2020, 09:45

„Testele de coronavirus pot da o eroare de 70%”. Deci în proporție de 70% poți să fii încarcerat sănătos în spitalele-pușcării ale lui Arafat și *** și să ieși, dacă mai ieși, de acolo infectat.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Popa George  •  28 Iulie 2020, 22:40

Suntem cum am fost de 30 de ani incoace: ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
17:00 Tenis, WTA
Turneul din Palermo
Digi 2, Digi 4
17:00 Play-out Liga 1
Dinamo – Viitorul
Look Plus, Digi Sport 1, TV Telekom Sport 3
17:00 Play-out Liga 1
Sepsi – Clinceni
Digi Sport 3, TV Telekom Sport 2
17:00 Play-out Liga 1
Hermannstadt – Poli Iași
Digi Sport 2, TV Telekom Sport 1
17:00 Play-out Liga 1
Chindia – FC Voluntari
Look Sport, Digi Sport 4, TV Telekom Sport 4
Program TV complet

Liga 1