GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  GUVERN

UDMR ia sportul! Prima reacție a lui Kelemen Hunor, după ce partidul său a primit MTS: „Vom avea proiecte” » Preluăm modelul Ungariei?

Kelemen Hunor. Sursă foto: Facebook
Kelemen Hunor. Sursă foto: Facebook

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 decembrie 2020 09:51 / Actualizat sambata, 19 decembrie 2020 10:29

Negocierile purtate pe axa PNL, USR-PLUS - UDMR ar fi ajuns la final aseară. Cele trei formațiuni s-aru înțeles în privința împărțirii portofoliilor din noul guvern. Florin Cîțu e numele noului premier. 

Aproape sigur, UDMR va primi Ministerul Tineretului și Sportului, unde Ionuț Stroe urmează să fie înlocuit. Informația a fost confirmată de Kelemen Hunor, președintele partidului. 

„Vom asuma trei ministere. Ministerul Sportului şi Tineretului este un minister important, fiindcă fără tineret nu există viitor şi fără sport nu se poate gândi o societate modernă şi aici sigur vom avea iarăşi proiecte, programe, politici publice bine gândite atât pentru tineri, cât şi pentru lumea sportului de performanţă şi nu numai”, a spus Kelemen Hunor, potrivit Știrile Pro TV. 

UDMR primește trei ministere

Numele ministrului propus de UDMR pentru MTS era o necunoscută azi-noapte, când negocierile dintre cele trei partide s-au încheiat. La Dezvoltare, UDMR l-a propus pe Cseke Attila, în timp ce Tanczos Barna ar putea ajunge la Ministerul Mediului, notează Libertatea

Luăm modelul Ungariei? Maghiarii ne-au surclasat: Euro, Champions League, record la transfer

2 miliarde de euro reprezintă investiția realizată în fotbalul din Ungaria din 2011 până în prezent. Banii au venit din fonduri publice sau dinspre companii în virtutea unui proiect fiscal activ de 10 ani, prin care firmele private obțin facilități dacă direcționează către sport parte din profit. 

Unde se află acum ungurii, pentru care ultimele luni au însemnat semnele unei renașteri demult așteptate la Budapesta, Szolnok sau Pecs, la Szekesfehervar, Gyor sau Szeged?

  • Naționala Ungariei e calificată la CE 2020, cu capitala pe lista orașelor-gazdă;
  • Parcurs grozav în Liga Națiunilor într-o grupă complicată cu Rusia, Serbia și Turcia;
  • Ferencvaros e în grupele Champions League (11 ani după precedentul maghiar – Debrecen, un sfert de secol după propria participare anterioară);
  • Copilul-minune Dominik Szoboszlai (20 ani) e gata să devină cel mai scump transfer din istoria Ungariei, căci Arsenal pregătește o ofertă de 25 de milioane euro pentru mijlocașul lui RB Salzburg, cu 6 milioane de euro peste recordul deținut în prezent de Dzsudszak (19 mil. E, în 2012, de la Anji la Dinamo Moscova).

VIDEO Test de loialitate pentru Csaba Astalos: pe cine va susține într-un meci România - Ungaria

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Discurs-manifest al unui fost fotbalist al lui Gigi Becali: „Asta e cea mai mare rușine pentru nația românească!”

ANALIZĂ GSP Suma astronomică investită de Ungaria în fotbal și performanțele incredibile care încep să se arate

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (4)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  19 Decembrie 2020, 13:01

Jo napot kivanok, Pee-See- Dee!

manutd.steaua
manutd.steaua  •  19 Decembrie 2020, 11:29

Inca 4 ani condusi tot de unguri! Ministerul mediului,la unguri???! :)))

cri5ti
cri5ti  •  19 Decembrie 2020, 11:20

ce model sa preiei cu ciumele astea verzi.. ăștia sunt PSD-ul vopsit în verde.. mi-e silă ca asa partid și asemenea *** de oameni.. care nu fac altceva decât sa incite la ura între romani sj maghiari... au ajuns în guvernul României... ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează