GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PROTESTE

Ultimele date despre protestele care au avut loc aseară în București » Numărul agitatorilor reținuți + Reacția președintelui Klaus Iohannis

Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor
Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat joi, 02 februarie 2017 11:50

Aproximativ 150.000 de bucureșteni au protestat aseară în Piața Victoriei, împotriva adoptării de către Guvern a proiectului de lege privind grațierea și a ordonanței de urgență privind modificările la Codul Penal.

Manifestațiile au fost pașnice până în jurul orei 22:30, când au sosit câteva grupuri de huligani, despre care s-a spus că sunt suporteri dinamoviști. Aceștia au aprins torțe și au aruncat cu petarde spre forțele de ordine, dar și spre protestatarii pașnici. Intenția lor a părut aceea de a provoca o busculadă. 

Jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene, iar situația a degenerat într-un conflict de stradă, în urma căruia peste 79 de persoane au fost au fost reținute și conduse la secțiile de poliție, fiind cercetate pentru ultraj și tulburarea ordinii si liniștii publice, conform unui comunicat de presă al Jandarmeriei Române. 

În confruntări au fost răniți 8 jandarmi și 4 protestatari.

cine au fost agitatorii?

Există două scenarii vehiculate la televiziunile de știri și în rețelele de socializare cu privire la autorii violențelor de aseară (detalii AICI + comunicatul PCH). Unul este că ultrași de la Dinamo și de la Steaua s-au unit cu câțiva fani rapidiști imediat după meciul Dinamo - Steaua de la handbal, iar totul ar fi fost gândit din urmă cu câteva zile.

Alt scenariu susținea o posibilă legătură cu PSD prin frații Negoiță, Robert- primar PSD al Sectorului 3 și Ionuț - conducător la Dinamo. "Unii fani au venit direct de la hotelul RIN, proprietatea lui Negoiță, puși pe scandal", au spus apropiații Peluzei Cătălin Hâldan. Scenariu a fost susținut și de fosta soție a patronului dinamovist. 

Ionuț Negoiță a reacționat în urma acestor acuzații printr-un comunicat publicat în această dimineață (detalii AICI). Patronul lui Dinamo a oferit prima reacție pentru Gazeta Sporturilor după speculațiile din presă: "Nu am nici o legătură cu cei care au creat violențele de aseară!".

La finalul partidei de handbal Dinamo - Steaua, grupurile de suporteri s-au dispersat, unii au venit individual in Piata Victoriei. Ulterior, unii s-au regrupat si au fost gasiti in extremitatile pietei, de unde au initiat actiunile provocatoare Carmen Dan, ministru de interne

Iohannis: Oamenii din Ministerul de interne au avut informațiile necesare

Într-o conferință de presă susținută în această dimineață, președintele Klaus Iohannis a criticat modul în care a fost gestionată situația de forțele Ministerului de Interne (MAI). 

"Felul în care MAI nu a gestionat situaţia şi felul în care jandarmii au acţionat faţă de aceste grupuri de instigatori mă nemulţumeste profund. Toată lumea din instituţiile de forţă a avut toate informaţiile necesare. La MAI s-a ştiut foarte clar când, unde și ce grupuri se pregătesc pentru a «sparge» demonstraţia şi i-au lăsat liberi să se amestece.

În loc să-i izoleze pe acești acolo unde s-au adunat, și s-a știut bine unde s-au adunat, i-au lăsat să se amestece printre demonstranții pașnici, punând astfel în pericol nu doar demonstrația ci chiar sănătatea românilor simpli care s-au dus să protesteze pașnic.

Solicit doamnei ministru de Interne (n.r. Carmen Dan) și Jandarmeriei lămuriri scrise, urgente și clare, de ce și cum a fost posibil să fie lăsate elemente violente să distrugă o manifestație pașnică cu tot Ministerul de Interne de față", a declarat președintele țării, citat de Digi24.

Filmul evenimentelor de aseară: UPDATE Cel mai mare protest din ultimii 25 de ani! Peste 150.000 de oameni au fost în fața Guvernului » Galeriile au declanșat violențele în centrul Bucureștiului!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (39)
stark
stark  •  02 Februarie 2017, 17:57

Suferinta de presa intre doi mincinosi perversi. Reporter: Ati vorbit despre subiectul care a scos lumea in strada in campania PSD? Dragnea: Marim pensiile si salariile. In alte cuvinte, noi (PSD) va dam 10 lei sa aveti de o ciorba in plus iar noi ne spalam de coruptie sa stralucim ca ingerasii nevinovati. Ambele tabere castiga ceva. Cine are numai de pierdut? viitorul Romaniei si Romania care a iesit in strada. Hotii inapoi la putere.

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  02 Februarie 2017, 17:11
Postat de Petrisor Amuza pe 02 Februarie 2017, 15:56

Manipulatorilor,au fost 45.000 de mii.Eu,am intrat aici ptr știri din sport,nu ptr lovituri de stat în derulare!

I-ai numarat asa de repede? Esti tare maaaai!

dinamo_fan
dinamo_fan  •  02 Februarie 2017, 17:09
Postat de utraian pe 02 Februarie 2017, 16:20

Mda ...Numai unul direct implicat in obtinerea de avantaje de pe urma ordonantelor, sau macar de obtinerea placintelor moca dela partid, mai poate pune la indoiala amploarea mitingurilor. Adica ati pus toata Romania pe jar, i-ati speriat si pe-aia din UE care ameninta cu taierea fondurilor europene si voi tot o tineti ca gaia mațul...Ieftini dom'le , ieftini...In locul vostru, ca sa nu va distrugeti complet , ii luam frumusel de urechiuse pe Dragnea si restul pfricilor. Era poate singurul mod de a mai drege ceva... N-ai cu cine, niste fripturisti

sa ii iei de ureche ? nu zic *** ca suntem totusi in anul 2017. dar toti astia trebuie bagati la inchisoare macar vreo 30 de ani. stii care este insa partea proasta ? ca nush cate milioane de oameni i-au votat pe oamenii astia..deci ei sunt legitim in fruntea statului. Problema cea mai mare a acestei tari este ca o mare parte din popor traieste intr-o prostie si intr-o ignoranta halucinanta, intr-o comlicitate cu acesti infractori. Desi in mod democratic e foarte greu..***. Cu inchisoarea si amenzile nu se rezolva nimic pentru ca legile sunt mult prea usoare ca sa nu merite sa fie incalcate.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează