DIVERSE  ·  STADION

UTI atacă Primăria în cazul Stadionului Național și a traficului: "Singura metodă de a asigura transparența achizițiilor sunt licitațiile publice deschise!"

Marti, 26 Iunie 2018, 14:35

Primăria Capitalei a acordat, fără nici o procedură transparentă, îngrijirea gazonului de pe Național Arena către FCSB, clubul lui Gigi Becali.

În explicația publică, PMB a spus că s-a ajuns în această situație pentru că UTI, deținătorul anterior al contractului de mentenanță a stadionului, a presat lucrări fără calitate, la prețuri mari.

Astăzi, UTI oferă prima reacție.

UTI face publice mai multe exemple, de la stadion și până la sistemul de automatizare a traficului, în care susține că Primăria a acordat direct, fără a compara prețurile și a cere oferte de la firmele private, contracte de milioane de euro către companiile municipale fondate de administrația Gabrielei Firea.

UTI acuză "practicile ce deformează mediul economic".

Compania susține că cifrele vehiculate de Primăria încearcă să ascundă un mod de operare neconcurențial.

"În privința traficului, PMB spune că a făcut o economie de 4 milioane de euro, dar cum ar putea să fie siguri atât timp cât nu s-a făcut nicio licitație?

"Singura metodă de a asigura transparența achizițiilor sunt licitațiile publice deschise", spune UTI.Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat

Libertatea

Comentarii (8)

vladutz13  •  26 Iunie 2018, 16:39

Sincer? un comunicat impecabil, i-au facut praf pe aia de la PMB. Au noroc cei din primarie ca astia de la UTI au nevoie de ei, nu exclud contracte viitoare, altfel ii umpleau de procese. Administratia Firea este penibila, semafoarele din Bucuresti sunt la pamant, se vede cu ochiul liber ca nu mai sunt capabili sa le administreze. Nu zic ca UTI faceau super treaba, habar n-am, dar acum se observa o evidenta scadere in calitate, sunt zeci de semafoare pietonale nefunctionale, neintretinute, prea intunecate sa poata fi folosite. La cele pt autoturisme se mai preocupa, dar alea pietonale.... Dumnezeu cu mila

misterverde  •  26 Iunie 2018, 16:21
Postat de ungurul_vesel pe 26 Iunie 2018, 15:37

Sigur, mai ales ca in realitate de ingrijirea gazonului se ocupa aceeasi firma. Inainte ii subcontracta Uti iar acuma Gigi.

prietene .. daca iti amintesti .. gigi a preluat national arena .. dupa ce multe jocuri nu am putut sa le jucam deoarece se schimba gazonul in acea perioada.. si becali a zis .. ca oricum astia nu fac ce trebuie ca sa avem gazon de ce sa nu jucam .. si a preluat el responasabilitatea.... cum spui tu ca tot uti renoveaza.. dar raspunde gigi .. e ca si cum tu ai face treaba pt primarie .. dar furi ... asa ca vin eu . si ma asigur ca faci ce trebuie .. pana acum ... problema e ca inainte de gigi becali plateam dublu ... si nu aveam nimic .. tineti minte meciurile din noroi ? toata lumea ataca problema gresit.. ca n politica .. iti dau nume .. cand pe mine ma intereseaza legi .. ei spun .. hai so facem transparent .. pai in transparent ne ati furat 15 ani ... nu mai bine facem ce trebuie ? hai sa facem treaba .. te platesc sa pui gazon .. pui gazon .. nu ie bun platesti simplu .. presedinti si politicieni care vin si ne pacalesc cu vorbe gen .. Votati-ma pe mine ala de la partidul x nu e bun ... si vine asta la putere .. ne fura de ne indoaie .. si scuza .. domne marul era prea stricat.. atunci de ce te bagi ? sa plateasca .. nu mai vreau sa dau jos politicieni .. vreau sa plateasca pentru faptele care le fac .. promiti poduri suspendate ? moaaaaaaa ex primarul trebuia sa primeasca 20 ani parnaie pentru minciunile alea .. ca urmatorul sa fie mai cerebral

kryi  •  26 Iunie 2018, 16:10

Bai da mult tupeu au cei de la UTI sa vorbeasca despre transparenta! Ani de zile au trait pe carca primariei si cand face altul la fel, ei se aprind. Bai excr0cil0r, patronul vostru Tiberiu Urdăreanu a primit 8 luni de închisoare cu suspenare pentru o mită de 3,69 milioane de lei (10% din valoarea unui contract de management al traficului in Iasi, finanțat din fonduri europene). Nici la Bucuresti lucrurile nu stau mai bine. Cum dă ploaia semafoarele o iau razna, la RATB pana validezi cardul albesti (aparatura UTI). Ma rog nici cu Gigi nu imi este rusine, dar sa il critice cei indreptatiti nu voi. Cand pui cuvintele ,,UTI" si ,,transparenta" in aceiasi propozitie e o anomalie.

Vezi toate comentariile (8 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:00 Fotbal, Premieră

La Liga Top Gol

Digi 3
Program TV complet

Liga 1