GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  GAZETA ALTFEL

Joacă şi umanitate » Cîteva dintre cele mai importante iniţiative ale Gazetei

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 martie 2013 00:00 / Actualizat joi, 07 martie 2013 20:12

Dincolo de activităţi specific jurnalistice, Gazeta s-a implicat de-a lungul vremii şi în acţiuni caritabile sau în organizarea de competiţii pentru elevi

Intenţia Gazetei Sporturilor de a fi diferită de alte ziare s-a materializat, pe parcursul anilor, în diverse acţiuni care au atins şi alte domenii. Pe lîngă anchete tăioase, reportaje pline de esenţă şi emoţie, fotografii spectaculoase, cronici de meci sau editoriale, GSP a plecat uneori de la scopul său iniţial şi a ajuns în colţuri negîndite, cum ar fi iniţiativa social-caritabilă sau implicarea tinerilor în sport.

Citeşte şi: Un ziar cu suflet » Cîteva dintre cele mai importante iniţiative ale Gazetei

Gazeta Sporturilor a reacţionat în cazurile în care oamenii au avut nevoie de sprijin în momente de răscruce. Dar a ştiut şi să readucă fotbalul oamenilor obişnuiţi, în licee şi în vacanţe. Şi se gîndeşte şi la viitor, sprijinind o echipă de pitici

Am adoptat o echipă de copii
Colegul nostru de la Radio GSP, Dan Chilom, antrenează o echipă de fotbal formată din copii născuţi în anii 2002-2003. Gazeta Sporturilor a decis să-i sprijine pe micii fotbalişti în principal aducîndu-le foşti mari jucători sau mari antrenori de la care micuţii să înveţe şi de experienţa cărora să se bucure. În plus, Gazeta s-a asigurat că puştilor nu le lipsesc mingile şi echipamentul. "Adopţia" elevilor lui Dan Chilom a fost ideea redactorului şef-adjunct Andrei Vochin şi este o continuare firească a sloganului "Ne pasă de sport. Poate prea mult". Cu sprijinul GSP, Asociaţia Sportivă Dan Chilom este pe cale să devină una dintre pepinierele fotbalului românesc.

562418-moto.jpg

" Tînărul săptămînii", mai mult decît o serie de articole
La începutul anului 2012, Gazeta Sporturilor a iniţiat rubrica "Tînărul săptămînii", prin care şi-a propus să promoveze sportivi care se află la începutul carierei lor şi care sînt reale talente la disciplinele pe care şi le-au ales. Peste 50 de materiale despre tineri între 14 şi 20 de ani care reprezintă România au fost publicate, iar sporturile acoperite s-au întins de la fotbal, înot şi atletism pînă la discipline mai neobişnuite pe la noi, cum ar fi motociclismul sau yachtingul. Jaqueline Adina Cristian, Robert-Krisztian Tompa sau Petru Neagu sînt doar cîteva dintre promisiunile sportului românesc pentru viitor.

562419-razvan.jpg

Mingile din curtea şcolii şi din nisip
Unul dintre cele mai longevive proiecte ale Gazetei Sporturilor a fost "Fotbalul s-a născut în curtea şcolii", care a durat din 2005 pînă în 2011, alături de diverşi parteneri. Ideea avea ca scop promovarea fotbalului în rîndul elevilor de liceu, iar interactivitatea acestei idei a fost cheia reuşitei şi duratei sale. O echipă formată din redactorii Gazetei, dar asezonată din plin cu vedete din fotbalul autohnton, oameni pe care liceenii împătimiţi de fotbal îi văzuseră pînă atunci doar la televizor, au făcut ani la rîndul turul liceelor din România. Au jucat fotbal cu puştii în curţile liceelor lor, devenind, la rîndul lor, vedete.

În 2009 şi 2010, Gazeta şi Skol au organizat meciuri de fotbal pe plajă, după acelaşi concept. Reprezentanţii GSP alături de figuri cunoscute din fotbal, dar şi din alte sporturi, au încins pe nisipul de pe Litoral partide spectaculoase şi distractive.

Donaţii către Mihail Majearu
În primăvara anului 2010, GSP istorisea drama fostului fotbalist care a făcut partea din lotul Stelei din 1986, cîştigătoarea Cupei Campionilor Europeni. Evacuat din casa din Bucureşti, locuia într-o comună de lîngă Capitală şi trăia aproape de pe o zi pe alta. Pe 7 mai 2010, la împlinirea a 24 de ani de la victoria de la Sevilla, Gazeta a readus pe piaţă două DVD-uri, intitulate "Drumul spre Sevilla", la preţul de 7 lei fiecare. Cîte 2 lei din fiecare DVD vîndut au mers către Mihail Majearu, într-un gest prin care GSP şi cititorii săi încercau să-l ajute pe fostul mijlocaş şi să-i mulţumească astfel pentru partidele memorabile realizate în tricoul Stelei în anii '80.

8.000 de euro s-au strîns pentru Mihail Majearu în 2010 din vînzarea DVD-urilor "Drumul spre Sevilla"

Victimele inundaţiilor, ajutaţi din 3D
Vara lui 2010 a adus ploi peste o parte a României, iar zone întregi, mai ales din Moldova, au fost acoperite de inundaţii. Au murit 23 de oameni atunci, iar peste 18.000 de persoane au fost sinistrate, pierzîndu-şi definitiv casele sau fiind evacuate din calea furiei naturii. La cea de-a doua apariţie a sa 3D, care a avut loc la începutul lunii iulie, Gazeta sporturilor a oferit 8 la sută din încasările pentru acest număr pentru o parte dintre cei care au avut ghinionul să se afle în calea apelor dezlănţuite. Aproape 3.000 de euro au ajuns astfel la sinistraţi, la cei care şi-au pierdut atunci locuinţele şi bunurile.

16.000 de gospodării au avut de suferit în urma inundaţiilor din vara anului 2010

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează