GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  FOTBALUL S-A NĂSCUT ÎN CURTEA ŞCOLII

Porumboiu şi fotbaliştii Vasluiului au făcut spectacol alături de Gazeta la liceu » Goluri de Oscar

Adrian Porumboiu, Gigi Becali
Adrian Porumboiu, Gigi Becali

Articol de - Publicat vineri, 12 martie 2010 00:00

Campania "Fotbalul s-a născut în curtea şcolii" a avut un nou episod în Moldova, la Vaslui, unde elevii de la Grupul Şcolar "Ion Mincu" au făcut exerciţii de admiraţie pe teren la meciul cu vedetele galben-verzilor, conduse de Adrian Porumboiu

Fetele din Vaslui se pricep la fotbal. DJ-ul abia a apucat să anunţe un concurs de şuturi la poartă şi vreo treizeci de puştoaice din sala Grupului Şcolar "Ion Mincu" au dat năvală pe teren. Cine înscrie prima cîştigă! Fetele şi-au mobilizat cizmuliţele şi au şutat cu atîta forţă încît au destabilizat poarta.

"Aţi văzit, dom' profesor? Au stricat-o!", vociferează băieţii echipaţi de meci."Băgaţi-vă tricoul în şort! Toată lumea tricourile în şort!". Puştii execută comenzile antrenorului cu ochii la majorete. Au lungit gîturile hipnotizaţi de pompoanele alb-albastre, în culorile liceului. Ochii li s-au deschis şi mai atenţi cînd au intrat vedetele de la Vaslui. Fetele sînt fete, dar Hăisan, Sînmărtean, Gladstone sînt fotbalişti, fotbalişti din ăia adevăraţi! Se aliniază la centru. Aşa întorşi pe jumătate spre adversar, seamănă cu un pîlc de floarea-soarelui în adidaşi. Pompoanele se ridică, arbitrul fluieră începutul, coatele se aşază pe panourile de pe margine.

Pariul lui Porumboiu
Menajat pentru meciul din week-end, Gerlem stă în tribune. "Aştept un gol de la dumneavoastră!", îl provoacă pe Adrian Porumboiu. "Dacă dau eu unul, trebuie să dai tu trei cu Bistriţa!", răspunde finanţatorul, care intră pe teren şi îşi ia în serios rolul de coordonator de joc. Zmeu dă raite prin careul puştilor, capul blond al lui Hăisan se înalţă ca un spic hibrid la cornere.

Un grup de fete, cu caiete şi pixuri, l-a zărit pe tuşă. "Uite-l, e Gerlem! Du-te tu prima!". Fac coadă în dreptul lui şi se pozează pe rînd, cu mobilul. În vremea asta, Raul Costin munceşte pentru faimă driblînd un pluton de puşti. Gladstone îi fentează foarte calm pe mijlocaşii de-o şchioapă, balonul ajunge la Porumboiu, care şutează la poartă şi înscrie fără repetiţii, din prima dublă. "Trei cu Bistriţa, da?". Gerlem dă din cap, aplaudînd o dată cu mulţimea.

Recoltă de autografe
După golul finanţatorului-jucător, e rîndul presei să arate ce poate. Alex Nicodim şi-a scos de la gît aparatul foto şi a izbutit un hattrick, în zece minute. După titlul de "Fotoreporterul anului", nu i-ar strica în palmares şi cel de "Fotogolgeterul sezonului". Galeria face valuri tehno şi trance, pompoanele dansează pe margine, aşa că liceenii se pun în mişcare şi recuperează din diferenţă. Or fi Gerlem şi Hăisan vedete, dar fetele sînt fete. Şi nu se uită la tine dacă nu dai pase cu călcîiul şi goluri de generic.

Porumboiu coordonează ofensiva din priviri şi contabilizează vigilent baloanele pierdute. Echipa lui are publicul la picioare, şi-a asigurat victoria şi o recoltă impresionantă de poze cu fanii şi autografe pe postere. Liceenii fotbalişti se amestecă şi ei, la un loc cu colegii, în jurul oaspeţilor. Tricourile le-au ieşit din şorturi, dar nu mai contează dacă ai pe ecranul mobilului o poză "pe bune" cu tine lîngă  un fotbalist.

"Tînăra speranţă" / Un moldovean rapid
Cel mai bun jucător de la echipa Grupului Şcolar "Ion Mincu" a fost desemnat de către Adrian Porumboiu şi se numeşte Vasile Chirilă. Este fan Rapid şi evoluează ca mijlocaş ofensiv. La vară, se va simţi peste tot acasă şi în tribune, la un meci de la CM din Africa de Sud. Va avea, de asemenea, ocazia să atingă, pentru prima şi nu ultima oară, Cupa Mondială, alături de ceilalţi juniori premiaţi de Coca-Cola.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
 •  13 Martie 2010, 22:04
Postat de pe 12 Martie 2010, 07:20

ati jucat in alb-albastru :)) ce bine ii sta lui porumboiu :) ....fortza iasu :X

nu desteptule era de la ziarul adevarul

 •  12 Martie 2010, 09:32
Postat de pe 12 Martie 2010, 08:57

La Vaslui va fi o paine buna de mancat, haide Gloria Bistrita, macar un egal putem scoate!!!

gaura de la covrig o sa mancati...tu crezi ca vasluiul e astra?o sa ajungeti la poarta de 3 4 ori,iar daca se vor fructifica macar 30%din ocazii luati cel putin 3 ,4 boabe...viseaza in continuare

 •  12 Martie 2010, 08:57

La Vaslui va fi o paine buna de mancat, haide Gloria Bistrita, macar un egal putem scoate!!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează