GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  SUPERLATIVE GSP

Singurul șef de club care nu l-a votat deloc pe Hagi + Alegerea neașteptată a lui Charalambous » 10 detalii inedite de la voturile pentru Ancheta GSP 2023

Gazeta Sporturilor și-a desemnat săptămâna aceasta superlativele din 2023
Gazeta Sporturilor și-a desemnat săptămâna aceasta superlativele din 2023

Articol de , - Publicat joi, 21 decembrie 2023 15:29 / Actualizat joi, 21 decembrie 2023 19:24

Gazeta Sporturilor și-a desemnat în această săptămână Superlativele din 2023, cea mai prestigioasă anchetă din sportul românesc stabilind că Edi Iordănescu e antrenorul anului, în timp ce Radu Drăgușin e cel mai bun fotbalist român din 2023. De asemenea, Simona Radiș și Ancuța Bodnar sunt câștigătoarele trofeului „Sportivul anului”.

Mai jos, 10 lucruri interesante despre cum s-a votat în tradiționala anchetă a Gazetei de anul acesta:

  1. Cristi Balaj (președinte) e singurul oficial care nu l-a votat deloc pe Gică Hagi. Oficialul CFR-ului nu l-a inclus în Top 5 pe antrenorul care a adus un nou titlu la malul mării, a doua coroană în șase ani. Managerul Farului s-a clasat pe 2 în Ancheta GSP, în spatele câștigătorului Edi Iordănescu;
  2. Cătălin Anghel de la Farul și Andrei Patache de la Botoșani sunt singurii tehnicieni care nu l-au votat deloc pe Iordănescu.
  3. Gică Popescu, președintele Farului, e singurul oficial care nu l-a votat deloc pe Drăgușin, desemnat în premieră „Fotbalistul român al anului”. „Baciul” i-a votat, în ordine, pe Alibec, Stanciu, Tudor Băluță, Răzvan Marin și Florinel Coman;
  4. Roland Niczuly, goalkeeper-ul lui Sepsi, e singurul căpitan care s-a nominalizat pe el însuși în Top 5. Niczuly s-a votat pe locul 4. Portarul covăsnenilor nu s-a aflat însă între primii 10 în ierarhia finală;
  5. Mihai Stoica (manager general FCSB) e singurul oficial care a nominalizat doi antrenori pe locul 1 (Olăroiu și Edi Iordănescu). El l-a inclus pe Ovidiu Burcă abia pe ultimul loc. Despre fostul antrenor al lui Dinamo, MM spusese într-o emisiune televizată că e antrenorul anului în România. „E unul dintre antrenorii care ar trebui să fie în anchetele de sfârşit de an, să fie nominalizat, că a făcut ceva ce nimeni nu se aştepta. Noi credeam că Dinamo retrogradează în Liga 3 şi el a promovat-o!”, spunea MM la Orange Sport, la jumătatea lui noiembrie. Doi jurnaliști GSP l-au votat pe Burcă pe primul loc;
  6. Lumea nu s-a înghesuit să-l voteze pe Ovidiu Burcă, însă un alt antrenor care a reușit minuni în 2023, Dorinel Munteanu, a prins primul loc în viziunea lui Andrea Mandorlini. Munti a readus-o pe Oțelul pe prima scenă, transformând Galațiul într-o echipă greu de învins a campionatului.
  7. Elias Charalambous, tehnicianul liderului din Superligă, l-a votat pe primul loc, la categoria „Antrenorul anului”, pe Răzvan Lucescu, tehnicianul lui PAOK. Cipriotul e singurul dintre antrenorii din prima ligă care l-a pus pe Luce jr. atât de sus în Anchetă;
  8. Trei dintre căpitanii din Liga 1 și-au votat propriul antrenor pe primul loc: Săpunaru pe Bergodi, Larie pe Hagi și Cisotti pe Dorinel Munteanu. Iar Chipciu l-a pus pe Hagi peste Sabău :);
  9. „Tot în familie, așa e cel mai bine”. 😛 Larie, căpitanul Farului, a inclus în alegerile sale doar jucători implicați în campania de titlu a Farului: Alibec, Louis Munteanu, Borza, Artean și Băluță;
  10. Simona Radiș și Ancuța Bodnar, campioane mondiale și europene în proba de dublu vâsle, au primit trofeul „Sportivul anului 2023”. Dintre specialiștii din federații care au avut drept de vot, doar doi nu le-au votat pe primul loc pe fetele de aur ale României. Cătălin Sprânceană, președintele FR Ciclism, l-a ales în fruntea listei pe Vlad Dascălu, cel mai titrat mountain biker din România, în timp ce Beatrice Romanescu, șefa Federației Române de Tenis de Masă, a mizat pe primul loc pe canoistul Cătălin Chirilă.
Singurul fotbalist român care a prins TOP 3 în Ancheta GSP în 6 din ultimii 8 ani
SUPERLATIVE 2023
Singurul fotbalist român care a prins TOP 3 în Ancheta GSP în 6 din ultimii 8 ani

Edward Iordănescu: „Sunt mândru că mă alătur unor nume de referință care au marcat ultimele decenii din fotbalul nostru”

Edward Iordănescu (45 de ani) a rupt blestemul și a dus echipa națională a României la un nou Campionat European după 8 ani de pauză! A terminat grupa preliminară pe prima poziție, în fața Elveției și Israelului, și nu a pierdut niciun meci în actuala campanie.

La această secțiune au votat suporterii, antrenorii din Liga 1, căpitanii echipelor din Liga 1, oficialii echipelor din Liga 1 și redactorii Gazetei Sporturilor. Ponderea voturilor a fost egală pentru toate cele 5 categorii de votanți (20%) în stabilirea rezultatului final.

Radu Drăgușin deasupra tuturor!

Gazeta Sporturilor l-a vizitat pe Radu Drăgușin la Genoa, unde a primit Trofeul „Nicolae Dobrin”, care are 3,5 kilograme, pentru „Fotbalistul român al anului 2023”.

„Nu știam că am fost peste tot numărul unu, dar mă surprinde plăcut! Sunt foarte bucuros pentru primirea acestui trofeu! Pentru mine reprezintă primul trofeu individual de această valoare. Sunt foarte fericit!”, a punctat apărătorul de 21 de ani. 

CLASAMENTUL FINAL » FOTBALISTUL ROMÂN AL ANULUI

1.Radu Drăgușin25p
2.Nicolae Stanciu20p
3. Denis Alibec11p
4. Horațiu Moldovan6,5p
5.Florinel Coman3,5p
6. Răzvan Marin3p
7-8. Aurelian Chițu2p
 Darius Olaru2p
9-10. Andrei Burcă1p
 Ianis Hagi1p

Simona Radiș și Ancuța Bodnar, câștigătoarele trofeului „Sportivul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor

Cele două canotoare au realizat „dubla” în tradiționala Anchetă a Gazetei Sporturilor, după ce și-au adjudecat trofeul și în urmă cu doi ani. Campioane olimpice, mondiale și europene, Radiș și Bodnar au la activ 26 de victorii consecutive, fiind neînvinse din 2019!

Singurul șef de club care nu l-a votat deloc pe Hagi + Alegerea neașteptată a lui Charalambous » 10 detalii inedite de la voturile pentru Ancheta GSP 2023
Simona Radiș și Ancuța Bodnar, câștigătoarele trofeului „Sportivul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023 FOTO Ionuț Iordache

Ne dorim să menținem șirul victoriilor, am ajuns la 26 de curse consecutive și vreau să ne menținem cât de mult timp. Dacă vom reuși acest lucru până la Jocurile Olimpice de la Paris, vom fi singura barcă din canotajul mondial care a reușit să domine un întreg ciclu olimpic.

- Ancuța Bodnar, sportivul anului 2023

7 medalii de aurla competițiile majore au Simona Radiș și Ancuța Bodnar: una la Jocurile Olimpice, două la Campionatele Mondiale și patru la Campionatele Europene

Vezi și:

Edward Iordănescu este câștigătorul trofeului „Antrenorul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „Sunt mândru că mă alătur unor nume de referință care au marcat ultimele decenii din fotbalul nostru”
SUPERLATIVE 2023
Edward Iordănescu este câștigătorul trofeului „Antrenorul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „Sunt mândru că mă alătur unor nume de referință care au marcat ultimele decenii din fotbalul nostru”
Radu Drăgușin este „Fotbalistul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „Sunt fericit și mândru! O bucurie pentru că evoluția mea în fotbal este una corectă și frumoasă”
SUPERLATIVE 2023
Radu Drăgușin este „Fotbalistul anului” în Ancheta Gazetei Sporturilor 2023: „Sunt fericit și mândru! O bucurie pentru că evoluția mea în fotbal este una corectă și frumoasă”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (7)
muzzi1
muzzi1  •  14 Ianuarie 2024, 15:09
Postat de icuco pe 21 Decembrie 2023, 19:47

Respect Balaj? Deci antrenorul campioanei nu e de top5. Sunt curios care e top 5 la tine.

omu e fcsbist! de ce cartonasele galbene GALBEAZA! Hagi e mediocru, dar sa zici ca Farul sunt rasi in anul in care a facut, cum face orice om cu bun-simt, *** pe FCSB iti da nivelul lor de inteligenta! farul sunt praf, fcsb care a luat bataie de la ei 5 meciuri din 6 ce este, altceva decat o galbeaza de echipa?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

muzzi1
muzzi1  •  13 Ianuarie 2024, 22:29

nu l-au pus pe morutan -ungurusan, urangutan si se inflameaza unii! topul asta e oricum anapoda! ce a facut ianis sa fie in top? cum sa-l votezi pe Baluta? propriul antrenor suna a pupat posterior!

Chris.Dumi
Chris.Dumi  •  13 Ianuarie 2024, 19:56
Postat de icuco pe 21 Decembrie 2023, 19:47

Respect Balaj? Deci antrenorul campioanei nu e de top5. Sunt curios care e top 5 la tine.

Gica Hagi a facut o jumatate de an bun. Daca luam anul 2023 integral, vei vedea ca sunt altii. Exemplu, Iordanescu a avut un foarte bun, Lucescu Jr la fel, fiind calificat in primavara europeana, Boloni antreneaza in Ligue 1 cu rezultate bune dupa promovare, Olaroiu...deci sunt unii care au fost buni tot anul.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează