GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  GALA BUTE

Explicaţiile lui Philippe Lhotte, preşedintele BRD: ”Am acţionat normal în Gala Bute”

Rudel Obreja şi Elena Udrea sînt arestaţi preventiv în Dosarul
Rudel Obreja şi Elena Udrea sînt arestaţi preventiv în Dosarul "Gala Bute"

Articol de - Publicat vineri, 13 februarie 2015 00:00 / Actualizat joi, 12 februarie 2015 21:10

Preşedintele băncii susţine că a fost un parteneriat public-privat pentru un eveniment sportiv.

Philippe Lhotte, preşedintele BRD, a vorbit ieri, într-un interviu acordat agenţiei Hotnews, despre implicarea băncii în finanţarea Galei Bute, anchetată în prezent de DNA.

"Legat de Gala Bute, vă pot spune că m-am uitat la dosar. Discutăm despre un tip normal de finanţare, despre un parteneriat public-privat pentru un eveniment. Ni s-a solicitat o finanţare. Aceste parteneriate nu reprezintă ceva ieşit din comun. Nu pot intra în detalii foarte amănunţite pentru că e vorba aici despre respectarea secretului bancar. Dosarul este la dispoziţia tuturor celor care anchetează această situaţie", a declarat şeful operaţiunilor BRD pe România, Philippe Lhotte.

Acesta a adăugat însă că directorul Sorin Popa, în timpul căruia s-a derulat această operaţiune, nu mai este încadrat în structurile Societe Generale de cîţiva ani, dinainte de a prelua el conducerea BRD.

Procurorii DNA susţin că "în cauză există date şi probe că Udrea Elena şi-a folosit influenţa derivată din funcţia de ministru asupra directorului general BRD, Sorin Popa" astfel ca banca să împrumute firma lui Rudel Obreja cu 10 milioane de lei pentru organizarea Galei Bute.

Girantul a fost însă Ministerul Dezvoltării, condus de Udrea, care a emis o adresă prin care comunica băncii "acceptul prealabil privitor la cesiunea drepturilor la încasarea sumelor rezultate din executarea contractului de servicii", adresă semnată de către secretarul general Gheorghe Nastasia.

Acesta a declarat în faţa procurorilor că "a acţionat la cererea ministrului Udrea Elena şi că ministerul nu eliberase niciodată asemenea înscrisuri pentru a garanta creditele unor societăţi comerciale".

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează